© Esenyurt Haberleri

AK Parti'de yerel seçim takvimi hazır! Bunu yapan aday olamayacak

31 Mart Pazar günü yapılması öngörülen yerel seçimler için seçim takvimini hazırlayan ilk parti AK Parti oldu. Aday adaylarında aranacak özellikler sıralandı.

Mevcut belediye başkanlarının önceki yerel seçimlerde dile getirdiği vaatleri yerine getirip getirmediği de mercek altına alındı. Buna göre vaatlerini yerine getirmeyen mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilmeyecek.

Seçim takvimini belirlemek için aylardır yoğun bir şekilde çalışan AK Parti Teşkilat Başkanlığı, seçim startını aday adaylığı başvurularının yapılmasıyla verecek.

Kulislere yansıyan bilgilere göre AK Parti’den yerel seçimlerde aday adayı olacak kişiler 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacaklar.

Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.

YÜZÜ GÜLEN, MÜTEVAZI ADAYLAR ARANIYOR

AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın belirlediği seçim takvimine göre bazı büyükşehir belediye başkan adayları ile Doğu ve Güneydoğu illerine ilişkin adayların isimleri erken açıklanacak. Aday adaylarında aranacak özellikler şöyle sıralandı: “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü”

KADIN ADAY SAYISI ARTACAK

AK Parti kaynakları, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kadın aday sayısında da ciddi bir artış olacağının sinyallerini verdiler. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı belirtildi.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, şu ana kadar büyükşehirlere kimlerin aday gösterileceği konusunda uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini vurgulayarak, “Çok sayıda AK Partili, bilmediği seçim bölgelerine tebdil-i kıyafetle giderek halkın nabzını tuttu. Kimlerin aday olması halinde oy verecekleri sorusu yöneltildi. Aday olmayı düşünmeyen isimler de çıktı bu incelemede” görüşünü dile getirdi.

VAADİNİ YERİNE GETİRMEYEN BAŞKAN, YENİDEN SEÇİLMEYECEK

AK Parti Teşkilat Başkanlığı, il ve ilçelerde görev yapan mevcut belediye başkanlarının önceki yerel seçimlerde dile getirdiği vaatleri yerine getirip getirmediğini de mercek altına aldı. Vaatlerini yerine getirmeyen mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmeyeceği de kulislere yansıyan bir başka bilgi oldu. (Habertürk)

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'na siyasi yasak davasında karar çıkmadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı dava 31 Mayıs'a ertelendi.

Özgür Özel imaj değiştirdi. İki ameliyattan sonra saçını boyattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Başkanlığı seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk hali' sebebiyle başvuruda bulundu. YSK’nın önünde açıklamalarda bulunan Özel’in yeni imajı dikkat çekti.

Seçim bitti itiraz süreci başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde itiraz süreci başladı. İtirazlar sandık kurullarından sonra sırasıyla, ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak.

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul ikiden büyüktür

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul'da yerel gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul’daki muhalefet ve iktidar adaylarını eleştiren Şahin, “Istanbul'dan en önemli problemlerini ortaya koyup biz bunları şu somut projelerle çözeceğiz diye söyledikleri tek cümle yok” ifadesini kullandı.

CHP adaylarını tanıttı, Hatay ve Esenyurt adaylarının isimleri okunmadı

CHP, İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini aday tanıtım toplantısında ilan etmedi.

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi.

TÜM HABERLER