© Esenyurt Haberleri

Büyükçekmece'de Bulundu Hepsi Zehirli

Büyükçekmece göl havzasında kimyasal madde içerdiği belirlenen 60 çuval sanayi atığı bulundu. 60 çuval kimyasal sanayi atığının, yapılan incelemenin ardından zehirli olduğu tespit edildi.

Büyükçekmece göl havzasına kimyasal madde içerdiği belirlenen 60 çuval sanayi atığı döküldü. Büyükçekmece Belediyesi, Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü ekiplerinin gece yaptığı rutin kontrollerle tespit edilen kimyasal atığın çevresine güvenlik şeridi çekildi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hazırladığı raporun ardından İSTAÇ ekipleri tarafından atığın kaldırılması bekleniyor. Kimyasal sanayi atığından numuneler alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ekipler atığı bırakan aracın bulunması için çalışma başlattı.

Başkan yardımcısından vatandaşlara duyarlılık çağrısı

2018 yılında da bölgeye 4 kez kimyasal atık bırakıldığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır vatandaşların duyarlı olması çağrısında bulundu. Yazır, "Çevre kontrol ekiplerimiz, çevre denetimi esnasında endüstriyel atık bulmuşlar. Mutlak koruma alanı göl havzasında arkadaşlarımız tedbir alarak gerekli birimlere durumu iletmişlerdir. Büyükçekmece göl havzası İstanbul'un yüzde 30'luk su ihtiyacını karşılamaktadır. Bu konuda duyarlı olunması gerekiyor. Bu tür durumları belediyemiz çevre Müdürlüğüne ihbarda bulunabilirler. 2018 yılılında bu olayla 4 kez karşılaştık. Gerekli müdahaleler yapıldı. İlgili yerlere bilgilendirmeler yapıldı. Bu yıl ilk kez böyle bir durumla karşılaştık" dedi.  

Büyükçekmece göl havzasına bırakılan kimyasal atığın zehirli olduğu tespit edildi

Büyükçekmece'de göl havzasına bırakılan 60 çuval kimyasal sanayi atığının, yapılan incelemenin ardından zehirli olduğu tespit edildi. 

Büyükçekmece'de göl havzasına bırakılan kimyasal sanayi atığından numune alan ekipler incelemelerini tamamladı. Yapılan incelemenin ardından göl havzasına çuvallarla bırakılan kimyasal maddenin zehirli olduğu tespit edildi.  

İlginizi Çekebilir

Büyükçekmece'de cinayet! Parkta bıçaklanan kişi hayatını kaybetti

Büyükçekmece'de bir parkta kimliği belirsiz kişi ve ya kişiler tarafından bıçaklanan Yıldıray K. (50) kanlar içinde dakikalarca yürüdükten hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Ali Koç, Ekrem İmamoğlu'ndan Büyükçekmece'de söz verilen 200 dönümü istedi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Büyükçekmece’de kendilerine verilecek arazili ile ilgili görüştü.

Büyükçekmece‘de otomobil göle uçtu! Sürücü kurtarılamadı..

Büyükçekmece'de Mustafa Tığ'ın kullandığı otomobil, manevra yapan TIR'a çarpmamak için ani dönüş yaptı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini katbettiği otomobil göle uçtu. Çevrede bulunan vatandaşlar otomobilin sürücüsünü kurtararak kenara çıkardı. İhbar üzerine olay yerine ekipler tarafından hastaneye kaldırılan Tığ, kurtarılamadı.

Başkan Hasan Akgün 7’nci kez büyük rekora imza attı

Büyükçekmece'de belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlarına göre, mevcut başkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Hasan Akgün kazandı. Akgün, böylece 7’nci kez üst üste başkan seçilmiş oldu.

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den Türk milletini aşağılayan sözler!

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Türk milleti için skandal ifadeler kullandı. Akgün, "250 bin yıl sonra dahi Türkiye Avrupa medeniyetini ve demokrasisini yakalayamaz. Çünkü biz en iyisini yapma noktasında genetik olarak bir yapıya sahip değiliz" sözleri tepki çekti.

Hatice Bozdağ AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu

Büyükçekmece’nin sevilen kadın siyasetçisi, AK Parti MKYK Üyesi olan Hatice Bozdağ, AK Parti Büyükçekmece Belediyesi 1. Sıra meclis üyesi adayı oldu.

TÜM HABERLER