© Esenyurt Haberleri

Davullu-zurnalı sanat günleri açılışı

ARDAHAN’DA bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri' davullu-zurnalı açılışla başladı.

Öykücü, Romancı, Eğitimci Dursun Akçam'ın oğlu Dr. Alper Akçam’ın ev sahipliğini yaptığı etkinliğe katılanlar Dursun Akçam fidanlığında karşılandı. Burada davul- zurna eşliğinde halaylar çeken katılımcılar, günün yorgunluğunu doğada attı.

Dursun Akçam Kültür Evi'nde başlayan etkinliğin bu yılki temasının 'sözlü kültürün yaşamımızdaki yeri' olduğunu belirten Dr. Alper Akçam, etkinliğin üç gün süreceğini söyledi.
Etkinliğe bilim insanı, sanatçı ve akademisyenlerin katılacağını ifade eden Dr. Akçam, "13 yıldır kültür ve sanatla birlikte yaşayacağız diyoruz. Dostluğa, dayanışmaya, paylaşmaya çağırıyoruz. Herkese söz hakkı, herkese kendisi olarak yaşama olanağı diyoruz.

Ardahan, yalnız dünyanın en uzun diline ve tüm nektarları toplayabilme olanağına sahip Kafkas arısıyla, dünyanın en zengin kır çiçeği örtüsüyle, dünyanın en güzel ve en değerli Pinus Sylvestris ormanlarıyla, balıyla, kaşarıyla değil, çok sesli, çok renkli, barışçı ve hoşgörülü kültürüyle de ilgi odağı olacak; dostluğun, kardeşliğin, sanatla paylaşmanın ışığını hep yakacak. Anadolu'nun çatısındaki bu çağrıya uyun dostlar, kara kotanın derince yardığı kara topraklarda hotaklık yapanlar, tırpan çekenler, düğünlerde papağa at binenler, şimdi ülkenin ve dünyanın dört bir yanına dağılıp, hayatı, üretmeyi sürdürenler, emeklerini hayata katanlar, bu çağrıyı duyun" diye konuştu.
Konuşmacı olarak katılan yönetmen Reis Çelik ise söz ve kültürü deredeki taşa benzeterek "Söz ve kültür o derenin taşları kadar sonsuzluk demektir. Bir türlü yok edilemezler" dedi.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ Saray’da Taraftar Kulüp Döner’in restoran açılışı gerçekleşti

Tekirdağ Saray’da Taraftar Kulüp Döner’in ilk restoran açılışı gerçekleşti.

Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Sultangazi Engelsiz Yaşam Günleri’ne katıldı

Sultangazi Belediyesi, engelli bireyler için farkındalık programı düzenledi. 2 gün boyunca süren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile 'Engelsiz Yaşam Günleri ' programı ile özel çocuklar gönüllerince eğlendi. Programa 22 özel eğitim merkezi ve pek çok STK katıldı. Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği de onlardan biriydi.

Arkadaşının yazlığında polis memurunun cansız bedeni bulundu

Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memurundan acı bir haber geldi. Polis memurunun, çocuğuyla vakit geçirip sosyal medya hesabından fotoğraf paylaştıktan kısa bir süre sonra arkadaşının yazlığında cansız bedeni bulundu. Amirleri ve meslektaşları tarafından sevilen ve sosyal bir yaşamı olduğu öğrenilen polis memurunun cansız bedeni adli tıp morguna kaldırıldı.

Başakşehir'de driftci sürücünün ehliyeti iptal edildi

Başakşehir’de drift yaptığı anı sosyal medya hesabından paylaşan sürücü polis ekiplerince yakalandı. Ehliyeti iptal edilen sürücüye 6 bin 700 TL idari para cezası uygulandı.

Arnavutköy’de çatısı uçan evler böyle görüntülendi

Arnavutköy’de fırtınanın etkisiyle iki binanın çatısı uçmuştu. Son hali drone ile görüntülenen dairelerin savaş alanına döndüğü görüldü.

Küçükçekmece'de Vahşet! Anne ve babasını öldürüp intihar etti

Küçükçekmece'de anne ve babasını mutfakta silahla vurarak öldüren kişi intihar etti.

TÜM HABERLER