© Esenyurt Haberleri

Ekrem İmamoğlu'nda birleştiler! 45 bin seçmen...

YSK, İstanbul'da büyükşehir seçimini iptal etti. İptalin ardından mazbatası da iptal edilen Ekrem İmamoğlu lehine diğer adaylar çekilmeye başladı.

YSK, İstanbul'da büyükşehir seçimini iptal etti.

İptalin ardından mazbatası da iptal edilen Ekrem İmamoğlu lehine diğer adaylar çekilmeye başladı.

Çekilenler arasında Demokratik Sol Parti'nin (DSP) adayı Muammer Aydın, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) adayı Zehra Güner Karaoğlu, Emekçi Hareket Partisi'nin (EHP) desteğiyle bağımsız aday olarak yarışan Özge Akman ve bağımsız aday Aysel Tekerek yer aldı. 

Böylece 45 bin 259 seçmenin desteğini alan 4 aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu. 

İstanbul seçimlerinde büyükşehir adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 492 oy alan TKP'den sonra 2 bin 437 oy alan bağımsız aday Özge Akman da Ekrem İmamoğlu lehine seçimden çekildiğini açıkladı.

Destekledikleri bağımsız aday Aysel Tekerek bin 520 oy alan Türkiye Komünist Hareketi de seçime katılmayacağını duyurdu.

Bugün DSP'nin adayı Muammer Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla seçimden çekildiğini duyurmuştu.

Parti Meclisi'nden de İstanbul'da aday göstermeme kararı çıkmasının ardından açıklama yapan Aydın, "Adaylıktan istifa ettim. Partimiz başka aday göstermiyor. Ekrem İmamoğlu bizim için İstanbul Belediye Başkanıdır" dedi.

Yani şimdiye kadar 45 bin 259 seçmenin desteğini alan 4 aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu.

Kaynak: Gerçekgündem

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

Sigaraya Dev zam!

Sigara fiyatlarına bir zam daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, yapılan zammı sosyal medya hesabından duyururken, en ucuz sigaranın 58 TL olması bekleniyor.

TÜM HABERLER