Esenyurt‘ta bayram temizliği
ESENYURTEsenyurt Belediyesi, ilçede bulunan tüm ibadethane, cadde ve sokakları temizleyerek bayrama hazır hale getirdi.
Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan 43 mahallede yürüttüğü detaylı temizlik çalışmalarını tamamladı. Esenyurt’ta ki tüm cami ve cem evi, cadde ve sokakları mobil temizlik araçlarıyla dip köşe temizleyen ekipler, yoğun mesai harcayarak vatandaşların bayramı temiz ve hijyenik koşullarda karşılaması için canla başla çalıştı. Kurban Bayramı süresince de olumsuz bir durum yaşanmaması için ilçe genelinde çalışmalarını sürdürecek olan ekipler, kurban kesim alanları başta olmak üzere tüm ilçede temizlik ve dezenfekte işlemlerini gerçekleştirerek kesim alanlarında oluşacak kötü koku ve kirliliği yok edecek.
İbadethaneler dip köşe temizlendi
Kurban Bayramı öncesi ibadethanelerde detaylı temizlik çalışması yaparak, vatandaşların daha temiz bir ortamda ibadet etmeleri için çalıştıklarını söyleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü Dini Kurumlar Şefi Adem Yalçın, “Ekiplerimizle birlikte Kurban Bayramı’na hazırlık olarak tüm dini kurumlarımızın temizliğini yapmış bulunmaktayız. Kurban Bayramı’nda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız tüm vatandaşlarımızın dini kurumlarımızda güzel bir şekilde ibadetlerini yapmasını sağlamak” dedi.
Temizlik ekipleri bayram nöbetinde
Kurban Bayramı’nda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli ekiplerin oluşturulduğunu söyleyen Temizlik İşleri Müdürü Ziya Seymen, “Bayramda yıkama, kurban alanlarından da çöp alma işlemlerimiz devam edecek. Vatandaşı rahatsız edici herhangi bir koku yayılmaması için kurban kesim yerleri deterjanlarla yıkanarak temiz duruma getirilecek. Kurban Bayramı için ekiplerimizi oluşturduk. Bu ekiplerimizle kurban kesim alanlarında yıkama, konteyner boşaltma gibi işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim gayemiz burada temiz bir ilçede yaşamak. Vatandaşlarımızdan ricamız kurban kesim alanları dışında başka yerlerde kesim yapılmaması. Çünkü aşırı derecede koku yapıyor ve bu koku diğer vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Biz Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak tüm personellerimizle Kurban Bayramı sürecince Esenyurt’a daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Esenyurt’ta FSM’den Akıllı Turnike Dönemi: Lisede Güvenlik ve Takip Dijitalleşti
Esenyurt’ta bir lisede yaklaşık altı yıl önce hayata geçirilen kartlı ve kameralı turnike sistemi, öğrenci güvenliğinde örnek bir uygulama olarak öne çıkıyor. Okula giriş ve çıkış yapan öğrencilerin anlık fotoğrafları ile saat bilgileri, velilerin cep telefonlarına doğrudan iletilirken; sistem aynı zamanda devamsızlık takibini de kolaylaştırıyor.
Esenyurt’ta Aranan İki Şahıs Yakalandı: Toplamda 56 Yıla Yakın Hapis Cezası Bulunuyordu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Esenyurt’ta dikkat çeken bir operasyon gerçekleştirildi.
Esenyurt ve 4 ilçede Sahte altın çetesine operasyon
İstanbul’da sahte altın üretip piyasaya süren şebekeye operasyon düzenlendi. Kuyumcu ve döviz bürolarını dolandırarak haksız kazanç eden örgüt lideri Yüksel Atabay’ın tutuklandığı soruşturmada 8 şüpheli gözaltına alındı.
Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları’ndan Okullardaki Saldırılara Sert Tepki
Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları, bugün Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla, son günlerde okullarda yaşanan silahlı saldırılara tepki gösterdi. Açıklamada, yaşanan olayların yalnızca bir güvenlik sorunu değil, toplumsal bir çöküşün yansıması olduğu vurgulandı.
Esenyurt'ta 15 yaşındaki çocuk arkadaşı tarafından muştayla öldüresiye dövüldü!
Esenyurt’ta 15 yaşındaki Bünyamin B., aynı yaştaki arkadaşına "Bana şaka yapma" dediği için muştalı saldırıya uğradı. Gözünü kaybetme riski bulunan Bünyamin B.’nin tedavisi hastanede devam ederken, çene ve elmacık kemiklerinin de kırıldığı, kulağından alınan kıkırdak ile ameliyat edildiği öğrenildi.
ABD’nin kara listesine, Esenyurt'taki tekstil devide girdi!
Türkiye’nin tekstil merkezlerinden Esenyurt’ta faaliyet gösteren bir firma, pamuk sevkiyatı yaptığı gerekçesiyle ABD’nin yaptırım radarına girdi. ABD Hazine Bakanlığı, basit bir tekstil hammaddesi olarak bilinen ürünlerin İran’ın balistik füze programında kullanıldığını öne sürüyor.