© Esenyurt Haberleri

Kaçırılan Suriyeli Lokantacı Eli Kolu Bağlı Bulundu

ESENYURT'ta lokanta işleten Suriye uyruklu Taha Mhdnour(36)' yı kaçıran, 8 gün boyunca zorla bir evde tutarak ailesinden 150 bin dolar fidye isteyen şüpheliler polis tarafından yakalandı.

ESENYURT'ta lokanta işleten Suriye uyruklu Taha Mhdnour(36)' yı kaçıran, 8 gün boyunca zorla bir evde tutarak ailesinden 150 bin dolar fidye isteyen şüpheliler polis tarafından yakalandı. Polis evde yaptığı aramada banyoya girdiğinde elleri ve ayakları bağlı Taha Mhdnour'u perişan bir halde buldu.  6 şüpheliden 4'ünün  Suriye'li olduğu öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

150 BİN DOLAR FİDYE İSTEMİŞLER

Esenyurt'ta lokanta işleten Taha Mhdnour, 16 Ağustos 2017 tarihinde esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Savaştan kaçarak geldiği İstanbul'da lokanta açan Suriye uyruklu Taha Mhdnour'un eşi Azize Mhdnour 18 Ağustos 2017'de  Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Azize Mhdnour eşinin hayatı için şüphelilerin telefonla arayarak 150 bin dolar fidye istediklerini söyledi.

DAHA ÖNCE "KORUMA" İÇİN PARA İSTEMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, Taha Mhdnour'u aramaya başladı. Yapılan incelemede bir süre önce lokantada çıkan bir kavganın ardından, bazı kişilerin Taha Mhdnour'un yanına gelerek sözde "Koruma" yapacaklarını söyleyerek para istediği tespit edildi. Bu gelişme üzerine soruşturma bu yöne kaydırıldı.

Polis önce aynı bölgede fitnes salonu işleten  G.A.(26)'yı gözaltına aldı. Bu kişinin ifadesi üzerine sürdürülen operasyonda olayı planlayan  M.T.(32)  de yakalandı. Bu kişi kaçırılan kişinin Esenyurt'ta tutulduğu evin adresini polislere verdi.

POLİS OPERASYONLA KAÇIRILAN KİŞİYİ KURTARDI

Rehine Kurtarma ve Müzakare timi ekipleri Esenyurt, Pınar mahallesi, 1501 sokakta bulunan adrese 24 Ağustos 2017 tarihinde operasyon düzenledi. Kapıyı çalan polislere kapıyı açan bir kadın evde kimsenin olmadığını söyledi. Polis evdeki rehineye zarar verilmemesi için "tamam" deyip evin önünden ayrıldı. Bir süre sonra Çelik yelekli polislerle birlikte eve baskın yapıldı. Baskında evde bulunan Suriyeliler  Abdullah V.(19), Mustafa Ö.(26), Vahit Y.30) ile kardın şüpheli Sahide Ahmet gözaltına alındı. Polis evde yaptığı aramada banyoya girdiğinde elleri ve ayakları bağlı Taha Mhdnour'u perişan bir halde buldu. Lokanta sahibi kurtarılarak Gasp Büro Amirliğine getirildi. Taha Mhdnour poliste verdiği ifadesinde şüphelilerden şikayetçi oldu. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliye sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

Başkan Özer 3 Fidan’ı Anma Programında Konuştu

CHP Esenyurt İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği 3 Fidanı Anma Programı’na katılan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Kendilerinden daha büyük bir davaya inananlar, yaşamında daha büyük bir amaca bağlananlar, karanlıkta yürürken etraflarını aydınlatmak için yakacak bir şey bulamadıklarında gözlerini kırpmadan kendilerini feda ederler. 3 Fidan da o dönemde toplumu ve geleceği aydınlatabilmek için kendilerini bile bile feda etmiştir” dedi.

Belinden çıkardı, rastgele ateş etti!

Esenyurt Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Esenyurtta belinden çıkardığı silahla havaya rastgele ateş açtı" şeklinde paylaşılan görüntüler üzerine emniyet ekiplerince çalışma yapıldığı aktarıldı.

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt’ta uyuşturucu serasına çevrilen Ev'de 15 kilogram esrar ele geçirildi

Esenyurt’ta Güven Timleri tarafından uyuşturucu serasına çevrilen eve operasyon düzenlendi. Operasyonda özel düzenekle saksılara ekilmiş 15 kilogram esrar ele geçirilirken 1 kişi yakalandı.

Tartıştığı babasını vurdu!

Esenyurt’ta bilinmeyen nedenle tartıştığı babasını silahla vuran şahıs kaçarak kayıplara karışırken yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

TÜM HABERLER