© Esenyurt Haberleri

MINI Clubman 6 kapılı versiyonu ile yollara çıkıyor

Her yeni modeliyle biraz daha büyüyen MINI, SW karoserli modeli Clubman’i 3’üncü kez sahneye çıkarıyor. 6 kapılı otomobil, geniş bagajı ve güçlü motorlarıyla öne çıkıyor

İn­gi­liz asıl­lı lüks oto­mo­bil üre­ti­ci­si MI­NI, son dö­nem­de yap­tı­ğı mo­del ata­ğıy­la pa­zar­da­ki id­di­ası­nı ar­tır­dı. 2 ki­şi­lik Cou­pe ve Ro­ads­ter mo­del­le­riy­le ürün ga­mı­nı çe­şit­len­di­ren mar­ka, ar­dın­dan ge­len 5 ka­pı­lı mo­del­le çok da­ha ge­niş bir kit­le­ye hi­tap et­me­ye baş­la­dı.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

Club­ma­n’­in ye­ni nes­li

Bu kap­sam­da mar­ka, bun­dan tam 55 yıl ön­ce üret­ti­ği ve 2007’de tek­rar pa­za­ra sun­du­ğu Club­ma­n’­i de ye­ni nes­liy­le pa­za­ra sun­ma­ya ha­zır­la­nı­yor. Bu yıl pa­za­ra su­nul­ma­sı ön­gö­rü­len ye­ni ara­cın yı­lın son ay­la­rın­da ba­yi­ler­de ye­ri­ni al­ma­yı bek­le­ni­yor.Çift par­ça­lı ba­gaj ka­pa­ğıy­la fark­lı bir ta­sa­rı­ma sa­hip olan araç, bir sta­ti­on wa­go­n’­un (SW) kul­la­nış­lı­lı­ğı­nı tü­ke­ti­ci­le­re sun­ma ama­cıy­la ge­liş­ti­ril­miş. 2007 yı­lın­da pa­za­ra su­nu­lan ikin­ci ne­sil Club­man, sol­da bir, sağ ta­raf­ta iki (bi­ri ge­ri­ye doğ­ru açı­lı­yor) ve ba­gaj­da da iki ol­mak üze­re top­lam 5 ka­pı­lıy­dı.

55 se­ne­de 85 san­tim

Geç­ti­ği­miz ay­lar­da kon­sept ola­rak ta­nı­tı­lan ye­ni ne­sil Club­man ise mar­ka­nın geç­miş­ten bu­gü­ne ya­şa­dı­ğı bo­yut de­ği­şi­mi­ni göz­ler önü­ne se­ri­yor. 55 yıl ön­ce sa­de­ce 3.4 met­re­lik uzun­lu­ğa sa­hip olan araç, 2007’de­ki ikin­ci ne­sil­de 3.98 met­re­ye ula­şır­ken, ye­ni je­ne­ras­yo­nun uzun­lu­ğu 4.25 met­re­yi aşı­yor. Bu uzun­luk, 5 ka­pı­lı Co­ope­r’­dan da 27 san­tim da­ha faz­la.

Aks me­sa­fe­si uza­dı

Ye­ni Club­man, 5 ka­pı­lı kar­de­şin­den 9 san­tim da­ha ge­niş (1.8 met­re) ola­rak ta­sar­la­nır­ken, 1.44 met­re­lik yük­sek­lik ise ben­zer se­vi­ye­de. Bü­yüt­me ça­lış­ma­la­rı, aks me­sa­fe­si­ni de 10 san­tim uza­ta­rak 2.67 met­re­ye çı­kar­mış.

150 beygirlik dizel

Coo­per D Club­ma­n’­dey­se 2 lit­re­lik di­zel üni­te gö­rev ya­pı­yor. 150 bey­gir güç ve 330 nm tork üre­ten mo­tor, ara­cı 0’dan 100 km/s sü­ra­te 8.5 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. 8 ile­ri Step­tro­nic şan­zı­man se­çe­ne­ğiy­le su­nu­lan bu üni­te­nin or­ta­la­ma tü­ke­ti­miy­se 4.1 lit­re.

360 litreliik bagaj

5 ka­pı­lı Co­ope­r’­ın te­mel­le­ri üze­rin­de yük­se­len araç, bu sa­ye­de 5 kol­tu­ğa sa­hip. Uzak­tan ku­man­day­la da açı­la­bi­len çift par­ça­lı ba­gaj, 360 lit­re­lik yük­le­me ala­nı su­nu­yor. Bu hac­mi ar­ka kol­tuk­la­rı ya­tı­ra­rak 1250 lit­re­ye ka­dar ar­tır­mak müm­kün. İç me­kan bi­lin­dik MI­NI ta­sa­rı­mı­na sa­hip. Araç­ta do­na­nım se­vi­ye­si­ne gö­re 6.5 ve­ya 8.8 inç­lik renk­li mul­ti­med­ya ek­ran­la­rı kul­la­nı­lı­yor. Araç­ta su­nu­lan ala­şım jant­lar da 17 ile 19 inç ara­sın­da se­çe­nek­le­re sa­hip.

3 silindirli benzinli

Ye­ni ne­sil Club­ma­n’­da 2’si ben­zin­li top­lam 3 mo­tor se­çe­ne­ği su­nu­lu­yor. Coo­per Club­ma­n’­de 1.5 lit­re­lik 3 si­lin­dir­li ben­zin­li üni­te kul­la­nı­lı­yor. Tur­bo bes­le­me­li mo­tor, 136 bey­gir güç ve 220 nm tork üre­ti­yor. 6 ile­ri ma­nu­el ve 6 ile­ri Step­tro­nic şan­zı­man se­çe­nek­le­ri olan bu ver­si­yon, sa­at­te 205 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­li­yor ve or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi de 5.1 lit­re.

8 ileri otomatik 1 ilk

Di­ğer ben­zin­li üni­te Coo­per S Clup­ma­n’­da yer alı­yor. 2 lit­re­lik tur­bo bes­le­me­li mo­tor, 192 bey­gir güç ve 280 nm (over­bo­ost ile 300 nm) tork üre­ti­yor. Bir MI­NI­’de ilk kez kul­la­nı­lan 8 ile­ri Step­tro­nic şan­zı­man­la do­na­tı­lan araç, 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 7.1 sa­ni­ye­de ta­mam­lı­yor. Sa­at­te 228 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­len araç 5.8 lit­re­lik or­ta­la­ma tü­ke­ti­me sa­hip.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER