© Esenyurt Haberleri

Mesafeye göre değil keyfe göre servis tarifesi

İstanbul’da 2016-2017 okul servis ücretleri, en düşük 175, en yüksek 420 lira olarak belirlendi. Bu rakamlara yüzde 35 rehber ücreti ilave edildi. Veliler, servis fiyatlarından şikâyetçi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) okul servis ücretlerini belirledi. 29 Ağustos’ta alınan karar, okulların açılmasından kısa süre önce kamuoyu ile paylaşıldı. Servis ücretleri geçen yıla göre yüzde 7.3 zamlandı.

En kısa mesafe 1 kilometrede 160 liradan 175 liraya çıkan servis ücreti, en uzak mesafe 23-25 kilometrede 390 liradan 420 liraya çıktı. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda okuyan öğrenciler için ise bu rakamlara yüzde 35 rehber ücreti ilave edildi. Devlet okullarında bu ücretin serbest bir piyasası var, çoğu zaman hizmet bedeli adı altından yüksek rehber ücretleri alınıyor. Ancak özel okullarda neredeyse servis ücretine yakın rehber ücreti talep ediliyor. 15 bin okul servisinin bulunduğu İstanbul’da veliler de servis fiyatlarından şikâyetçi. “Çocuğumuzu bir sokak öteki okula göndermek için 170 TL servis ücreti veriyoruz” derken, Zekeriyaköy’de oturan bir veli Etiler’deki özel okula gönderdiği oğlu için 500 TL servis ücreti ödüyor.

‘BU SOYGUNA GÖZ YUMULUYOR”

İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk: “Servis ücretleri belirlenirken kilometre, rehber hizmeti ücreti belirlenirken de verilen hizmet kıstas alınıyor. UKOME daha önce rehber hizmeti bedeline müdahale etmiyordu. Ancak çok yüksek rakamlar talep edilince, servis ücretine ek yüzde 35 rehber ücreti eklendi. Biz geçen yıl fiyatlar çok yüksek söylenmesin diye 70 lira rehber ücretini uygun görmüştük. Ancak özel okullar çok paranın peşine düştükleri için odanın tarifesini değil kendi uydurdukları rakamları uyguladılar, hâlâ da durum değişmedi. Şikâyetçi olanlar Beyaz Masa (ALO 153), İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Umumi Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası’na başvurabilirler.”

‘AZ ÜCRET TALEP EDİYORUZ’

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Ortaklarından Canan Şahin: “Geçen yıl rehber ücreti 70 TL’ydi. Biz de bu yıl o ücreti, velilerle de anlaşarak 80 TL yaptık. Aradan bir hafta geçmeden UKOME’nin servis ücreti bedeline yüzde 35 rehber ücreti ilave edilecek kararı geldi. Tüm hazırlıklarımızı ve anlaşmalarımızı 80 TL üzerinden yaptığımız için, bunu uygulamak zorundayız. Biz fazla değil, aksine az ücretler talep ediyoruz. Hatta tam gün okullarda etüt yapılır ve servis ücretine yüzde 30 ek ücret alınır, biz onu bile almıyoruz.”

HT

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’ta aday olamadı Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Metin Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

TÜM HABERLER