© Esenyurt Haberleri

Mevcut konum özelliği WhatsApp’a geldi

Kısa sürede milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanan WhatsApp, yine kullanışlı bir özellikle daha kullanıcılarının karşısına çıktı. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, yakınlarının nerede olduğunu anlık olarak haritada görebilecek.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcılarının karşısına kullanışlı yepyeni bir özellikle daha çıktı. Mevcut Konum adındaki bu özellik sayesinde WhatsApp kullanıcıları anlık konumlarını arkadaşları ile paylaşabilecek.

Bildiğiniz gibi bu özelliği sosyal medya devi Facebook mayıs ayında bir diğer platformu Messenger’da devreye almıştı. Özelliklerini bir bir diğer uygulamalarına da ekleyen Facebook, söz konusu özelliği WhatsApp’a da eklemeye karar verdi.

Bu özellik listenizdeki kişilere verdiğiniz izinler doğrultusunda anlık konumunuzu paylaşmanızı sağlıyor. Arkadaşlarınızla buluşurken veya grup organizasyonlarında bir araya gelirken oldukça işe yarayacak bu özellik birçok şirket tarafından da kullanılması muhtemel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

ANLIK PAYLAŞILABİLEN KONUM

Konumuzu anlık paylaşmanızı sağlayan bu özellik bakıldığında kullanıcıları tedirgin etse de, platformun sağladığı uçtan uca şifreleme sistemi kişilerin konum güvenliğini üst seviyelere çıkarıyor. Belirtilen özellik, mevcut konumunuzu kimlerle, ne kadar süreyle paylaşacağınızı kontrol etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca kullanıcı şayet isterse söz konusu paylaşımını anında kapatabiliyor.

Bu özelliği kullanmak için ise bir kişiyle veya grupla sohbet açmanız gerekiyor. Ardından “Ekle” düğmesindeki “Konum”un altında yer alan “Mevcut Konumu Paylaş” adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Sonrasında ise paylaşım süresini seçerek konumunuzu göndermeniz gerekiyor.

Bu işlem tamamlandıktan sonra paylaştığınız kişi konumunuzu anlık olarak haritada görmeye başlayacak. Şayet konumunuzu gruba yollarsanız bu seferde grubun üyeler anlık konumunuzu harita üzerinden görmeye başlayacak.

WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu bu özelliği kullanabilmek için kullanıcıların her hangi bir güncelleme yapması gerekmiyor.

İlginizi Çekebilir

Bilişim Uzmanı Suat Işıklı Teknoloji kampına katıldı

Bilişim Uzmanı Mehmet Suat IŞIKLI Antalya’da düzenlenen HYBRONE teknoloji kampına katıldı. Türkiye’nin en büyük ve tamamen yerli mühendislerin hazırladığı, uluslararası alanda da çok büyük şirketlerin takip ettiği HYBRONE uygulamasının lansmanı ve eğitim kampı yoğun katılım ile gerçekleşti. Doğu Anadolu Bölgesinden kampa katılan tek isim Mehmet Suat IŞIKLI oldu.

Airfryer kullanmak sağlıklı mı?

Son yıllarda hayatımıza hızla giren airfryer fritözler sağlıklı mı? Yağsız pişirme lezzeti etkiliyor mu?

Youtube’da Döngü Nasıl Yapılır?

Youtube’da döngü nasıl yapılır; aynı video ya da listeyi sürekli olarak oynatmak istiyorsanız video ve listenin yanında bulunan döndürme simgesine basarak döngü aktif hale getirilebilir.

2024’ün Web Tasarım Trendleri Webintek ile Netleşiyor!

Dijital dünyada var olmanın avantajları bir hayli büyük. Her sene başka bir boyuta evrilen web tasarım sektörüne yön veren firmalardan biri olan Webintek ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. 2024’ün Web Tasarım trendleri ve web tasarım örnekleri ile ilgili Webintek’in bırakmış olduğu notlar şu şekilde:

OnePiece Full İzle

Eiichiro Oda tarafından yaratılan OnePiece, geniş bir karakter kadrosuyla dolup taşan bir manga ve anime serisine ev sahipliği yapar.

Akıllı Saat Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıllı saatler günlük yaşam tarzımızın önemli bir parçası haline geldi. Sadece zamanı söylemekle kalmıyor, aynı zamanda GPS takibi, fitness takibi, mesajlaşma ve arama ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler sunuyorlar. Giyilebilir cihazların artan popülaritesiyle birlikte, piyasada binlerce akıllı saat mevcut ve bu da doğru olanı satın almayı zorlaştırıyor. Dolayısıyla, yeni bir akıllı saat için pazardaysanız, satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken ilk sekiz faktörü burada bulabilirsiniz.

TÜM HABERLER