© Esenyurt Haberleri

Saç ekimi nedir?

Saç yoğunluğu, saç derisinin santimetrekare başına sahip olduğu kıl folikülü sayısını içerir. İşte saç ekimi ile ilgili bilgiler;

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairnevasaç ekim merkezi uzmanları, saç ekimi operasyonu genetik ya da farklı sebeplerden kalıcı saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilere uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Saç ekimi, saç köklerinin başın ya da vücudun sağlıklı bir bölümünden alınan saç köklerinin başın arka kısmındaki testosterona karşı duyarsız ve dökülmeye karşı dayanıklı bölgeden alınır. Başın ön ve tepe kısmındaki dökülen alanlara transfer edilir. Saç ekimi sadece baş bölgesinde değil; sakal, bıyık ve kaş kısmına da yapılabilir.

Bu, sağlıklı saç kökleri birçok modern teknikte olduğu gibi teker teker alınarak seyrek alanlara ekilir. Yapısal olarak dökülmeye karşı dayanıklı olan bu saç kökleri ekildikleri bölgede de aynı şekilde canlılığını devam ettirir.

Saç dökülmesi ile birlikte başın üzerindeki saçın dağılımı eşit yoğunluğunu kaybeder. Bu durumda saç ekimi operasyonu ile saçın eşit dağılımı sağlanır. Başın üzerine yeterli saç folikülünün bulunmadığı durumlarda vücut kıllarından da faydalanılabilir. Saç ekiminin başarısı donör bölgedeki saçın yoğunluğu ve var olan saç köklerinin doğru bir şekilde dağılımının sağlanması ile ölçülür.

Saç ekiminde tasarım aşaması

Saç ekimi tasarımı özellikle ön saç çizgisi tasarımı, saçların çıkış yönü, yaşa uygun bir şekilde saç yoğunluğunun ayarlanması, başın üzerindeki saç yoğunluğunun doğru bir şekilde dağıtılmasını içerir. Ön saç çizgisinin tasarımı ise doğal görünüm sağlanması açısından çok önemlidir. Ön saç çizgisi kişiden kişiye şekil ve yoğunluk bakımından farklılık gösterir. Saç tasarımındayaş, genel saç yoğunluğu, yüz şekli gibi kriterlerin hepsi dikkate alınır. Ön saç çizgisi yüz çevresinde doğal girintiler ve çıkıntılar oluşturmalıdır. Yaşınıza göre ön saç çizginiz biraz daha geride ve biraz daha az yoğunlukta olmalıdır. Aksi takdirde doğal olmayan bir görünüme sebep olabilir.

Saç ekimi teknikleri

Saç ekimi teknikleri iki çeşide ayrılır. Bunlardan biri geleneksel teknik FUT diğeri ise daha modern bir teknik olan Dhi saç ekimi tekniğidir. DHI tekniğinin çeşitli alt grupları bulunur. Bunlar kullanılan cihaz ve aletlerin özelliklerine, greftlerin alınma ve ekilme şekline göre türlere ayrılır.

Saç ekim işlemine lokal anestezi uygulanarak başlanır. Bu sayede operasyonun hiçbir aşamasında ağrı ya da sızı hissedilmez. Saç ekiminde donör bölgeden kişinin ihtiyacına göre 1.000 ile 5.000 adet arasında saç grefti alınarak ekilebilir. Bu işlem yine alınan saç grefti sayısına 3 ile 8 saat arasında sürebilir. Operasyonun sonucunda saç greftlerinin içerdiği saç teli sayısına göre ekilen greftin iki ya da üç katı kadar saç teline sahip olunabilir. 3 ay içinde saç telleri çıkmaya başlar, 1 yıl içinde ekilen saçların neredeyse tamamı çıkışını tamamlamış olur. Operasyonun sonuçları farklı bir durum ortaya çıkmadığı sürece ömürlük olur.

İlginizi Çekebilir

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

Diyetisyen Esma Akça; 'Yanlış tüketim problemlere neden olabilir'

Ramazan Ayı’nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Esencan Hastanesi Uzman Diyetisyen Esma Akça, “İftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerekiyor, bir anda yüklenmek iyi bir sonuç vermeyecek. Özellikle Ramazan’ın ilk haftasında çok yoğun bir kabızlık sorunu oluyor, acilde bu vakalara çok rastlıyoruz. Sahurda yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan kaçınmalıyız, günde en az 1,5 litre su içmeliyiz" dedi.

TÜM HABERLER