© Esenyurt Haberleri

Sözleşmeli Öğretmenlere Müjde

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son atanan 20 bin sözleşmeli öğretmenle ilgili olarak, “Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık. Eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız" dedi.

Bakan Yılmaz, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde AK Parti Sivas İl Başkanlığı Kasım ayı Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Yılmaz, yaptığı konuşmada 15 Temmuz sonrası süreçte kamu kurum ve kuruluşlarındaki tasfiyelere değindi. Tasfiyelerden dolayı sözleşmeli öğretmen alımı başlattıklarını dile getiren Bakan Yılmaz, "Bilin ki evlatlarınızı teslim edeceğiniz, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek öğretmenlerin mutlaka sözleşmeli ve mülakatla yapılan bir sınavdan geçmesi gerekir" dedi.

Bakan Yılmaz, öğretmenlerin bir yıldan sonra değil bir yıl başlamadan sözlü mülakata alınması şartını getirdiklerini dile getirerek, "İstiyoruz ki evlatlarımızı teslim edeceğimiz öğretmenlerimizin hiçbir terör örgütüyle bir bağı olmasın. Ve anladığını anlatabiliyor mu, kendine özgüveni var mı? Ülkenin değerleriyle donanmış mı? Ve evrensel değerlere açık mı? Ve gerçekten 30 bine yakın kamu görevlisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişiği kesildi ve 20 bine yakını da açıkta. Çok kısa bir süre içerisinde 20 bin öğretmen atama izni aldık. 20 bin atamaya 50 puan ve üstü alanların başvurmasını talep ettik. Öğretmenlerimiz görev yerlerine başladılar ve bunların da yaklaşık yüzde 91'i en çok öğretmen açığımızın bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da istihdam edildi. Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık. Eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız" ifadelerini kullandı.

"150 bin Suriyeli öğrenciye eğitim veriyoruz"
Kendi öğrencileri dışında Suriyeli öğrencilere de eğitim verildiğini aktaran Yılmaz, "Suriyelilere de kendi evlatlarımıza hangi eğitimi vermek istiyorsak onlara da o eğitimi vermek için gayret göstereceğiz. Geçen yıl yaklaşık 900 bine yakın Suriyeli öğrenci vardı. Bunların 330 bine yakınına biz eğitim veriyoruz. Kimilerine kendi okullarımızda 50 bin civarı, kimilerine onların geçici kamplarında eğitim veriyoruz. Bu dönem de 150 bin civarı Suriyeli öğrenciye kendi eğitim kurumlarımızda, kendi öğrencilerimizle hangi müfredatta eğitim veriyorsak onlara da veriyoruz. 300 bin Suriyeliye de kamplarda eğitim veriyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah 900 bin Suriyeli öğrencinin tamamına eğitim vermek istiyoruz" dedi.
Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’ta aday olamadı Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Metin Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

TÜM HABERLER