© Esenyurt Haberleri

Tapu'da Yeni Dönem

Tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçiliyor. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtları incelenmeyecek, vatandaşın işi anında yapılacak.

Tapuda üç ayaklı devrim niteliğinde düzenlemeler hayata geçiyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün çalışmasına göre baba veya yakınından miras kalan bir kişinin aylarca Veraset ve İntikal Komisyonu’nun kararını beklemesine gerek kalmayacak. Veraset ve İntikal Kanunu’na göre herhangi bir satış için bugünden 1 Mart 1957 tarihine kadar yani 59 yıl geriye giderek tüm kayıtlara bakılıyor. Bu da sürecin uzamasına neden oluyor. Konuyla ilgili yasal değişiklik istenirken genel müdürlüğün bu konudaki önerisine göre herhangi bir yakını vefat eden ve kendisine taşınmaz miras kalan kişi tapuda hemen işlemini yapabilecek. İlişiği yine Maliye kesecek ancak vatandaş tapuya gittiğinde işlemini yapabilecek. Sonrasında Maliye’ye bildirimde bulunulacak.

GAYRİMENKULE DE E-HACİZ GELİYOR 

Tapuda yürütülen ikinci düzenleme elektronik haciz uygulamasının kapsamının genişletilmesine yönelik. Motorlu taşıtların haczindeki uygulamanın gayrimenkulleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi üzerinde çalışılıyor.

E-HACİZ 2017 YILINDA

Yasa değişikliği talebinin kabul edilmesi halinde uygulamanın yazılımın tamamlanması amacıyla yürürlük tarihi 1 Temmuz 2017 olarak planlanıyor. Böylece 10 günü bulan kağıt üzerindeki haciz işlemi de hızlanacak.

Öte yandan mimari projeler elektronik ortamda gönderilecek. Tuzla ve Karatay Belediyeleri ile pilot uygulama başlatılırken uygulama ile vatandaş ev aldığında kat mülkiyeti için gerekli olan mimari proje sistem üzerinden aktarılabilecek. Herhangi bir şekilde çıktı alınması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Böylece sahtecilik ve dolandırıcılık gibi olaylarında önüne geçilmiş olacak.(Star)

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’ta aday olamadı Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AKP’nin Esenyurt Belediye Başkan aday adayı olan Metin Toprak, Merkez Bankası Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Yenidoğan' şebekesine operasyon Esenyurt’ta sıçradı

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı..

İstanbul'da çöl tozundan en çok etkilenen ilçe belli oldu

Afrika'dan gelen çöl tozu megakent İstanbul'u da sardı. Bakanlık verilerine göre en çok etkilenen ilçeler belli oldu.

Emeklilere zam yapılıp yapılmayacağını bakan açıkladı

Emeklinin ara zam ya da seyyanen zam beklentisi suya düştü. Temmuzda masaya yatırılacağı açıklanmıştı ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, emeklilere ara zam yapılmayacağını söyledi. Böylece emekli sadece enflasyon farkını alacak. Bahar geçecek, yaz geçecek emekli kışa "belki ara zam" alırız diye bekleyecek

YSK'dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK), 31 Mart'taki yerel seçim sonuçlarına itiraz mesaisi sürüyor. Kurul; Hatay, Ardahan ve Iğdır'da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Ramazan Bayramı mesajları

Bayramı bayram yapan birlikte olmaktır. Mutluluğu, sevgiyi birlikte paylaşmaktır. Her bayram aynı heyecanla beklenir, aynı sevinçle yaşanır. Ailemizden, sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz bayramlar da var elbet. Ne kadar uzak olsak da kalbimiz hep onların yanında olur. Bayramınızı Kutluyoruz..

TÜM HABERLER