Ardahan'da çile musluktan akıyor! Yollar gibi su da çamur içinde...
ARDAHANArdahan’da vatandaşlar hem bozuk yollardan hem de musluklardan akan çamurlu sudan şikâyetçi. Kentin birçok noktasında yolların köstebek yuvasını andırdığı, yağışlarla birlikte ana ve ara caddelerin çamur deryasına dönüştüğü belirtilirken, evlerde akan bulanık su ise tepkilerin odağı haline geldi.
Mahalle sakinleri, yıllardır çözüm bekleyen altyapı ve yol sorunlarının artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ifade ediyor. Özellikle musluklardan akan çamurlu suyun hem sağlık açısından endişe yarattığını hem de günlük yaşamı olumsuz etkilediğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin sessizliğine tepki gösteriyor.
Kentte yaşanan sorunlar nedeniyle Türkücü Başkan Faruk Demir, başta olmak üzere belediye yönetimi eleştirilerin hedefi olurken, birçok vatandaş Ardahan’ın adeta kaderine terk edildiğini savunuyor. Yol, su ve altyapı gibi en temel belediyecilik hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, kalıcı çözüm talep ediyor.
Ardahanlılar, “21’inci yüzyılda hâlâ çamurlu su kullanmak zorunda kalıyoruz. Yollarımız çukur içinde, sokaklarımız çamur deryasına dönmüş durumda. Bu tablo Ardahan’a yakışmıyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
Kentte her geçen gün büyüyen sorunların çözümü için gözler yetkililere çevrilirken, vatandaşlar artık mazeret değil hizmet beklediklerini dile getiriyor.
İlginizi Çekebilir
AK Parti Ardahan İl Başkanlığı Çevre İçin Sahaya İndiler
AK Parti Ardahan İl Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı kapsamlı mesajda çevrenin korunmasının yalnızca bugünün değil, gelecek nesillerin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada, iklim değişikliği, çevre kirliliği ve doğal kaynakların bilinçsiz tüketiminin tüm insanlık için ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.
Ardahan Belediyesi'nin personel taşıma görüntüsü tepki çekti!
Ardahan Belediyesi'ne ait kamyonetin kasasında taşınan çalışanların görüntüsü, iş güvenliği tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Vatandaşlar, olası bir facia yaşanmadan önlem alınmasını istedi.
Ardahan'da “Esnaf Çamurun İçinde Ekmek Mücadelesi Veriyor”
Ardahan’da uzun süredir çözüm bekleyen yol ve kaldırım sorunları artık esnafı isyan noktasına getirdi. Bu kez tepkinin adresi Ardahan Sanayi Sitesi oldu. Sanayi esnafı, bozuk yollar nedeniyle hem iş yapamaz hale geldiklerini hem de vatandaşların mağdur olduğunu belirterek belediyeye sert tepki gösterdi.
AK Parti Ardahan Heyetinden Bakan Ersoy’a Ziyaret
Milletvekili Kaan Koç, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’nu beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede Ardahan’daki kültürel yatırımlar ve devam eden projeler masaya yatırıldı.
Ardahan Kura Kadın Futbol Takımı’na Anlamlı Destek
Ardahan Kura Kadın Futbol Takımı Kulüp Yöneticisi Ümit Sarıkaya, kulübe verdiği desteklerden dolayı iş insanı Taner Tekin’e teşekkür etti. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği katkılarla tanınan Tekin’in, kadın futboluna sağladığı destek spor camiasında takdir topladı.
Ardahan’a Sağlıkta Dev Yatırım: Anjiyo ve Kemoterapi Ünitesi Açılıyor
Ardahan’da uzun süredir vatandaşların büyük beklenti içerisinde olduğu “Anjiyo ve Kemoterapi Ünitesi Ek Hastane Binası” için beklenen müjde geldi. AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, yaptığı açıklamada yeni sağlık yatırımının 18 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek törenle hizmete açılacağını duyurdu.