© Esenyurt Haberleri

Başkan Özer, Katliam yasasına tepki gösterdi

TELE1’de İnan Demirel’in sunduğu “Asıl Mesele” programına bağlanarak konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak tanımlanan yasaya tepki gösterdi. Konuşmasında sokak hayvanları için mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Başkan Özer, "Bizim geleneğimizde hayvanları öldürmek yok, o nedenle bu yasaya karşıyız" ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer TELE1’de İnan Demirel’in sunduğu “Asıl Mesele” programının canlı yayın bağlantısı ile konuk oldu. Başkan Özer, kamuoyunda ‘katliam yasası’ olarak anılan Hayvanları Koruma Kanunu’nda kabul edilen teklife tepki göstererek şöyle konuştu: “Çözüm, hayvanları ötenazi adı altında veya başka bir yöntemle öldürmek değil. Nedeni de şu; bunu bir akademisyen ve bilim insanı olarak söylemek istiyorum. Biz insanların bu dünyada yaşamaları için doğaya ve hayvanlara ihtiyacı var. Doğanın ve hayvanların yaşaması için insanlara ihtiyacı yok. Bunun için bu noktada dikkat etmemizde yarar olacağını düşünüyorum.” 

“Bizim geleneğimizde hayvanları öldürme yok” 

Canlı yayında Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Özer, “Bizim geleneğimizde hayvanları öldürme yok. Hatta tarihte kötü bir anı olarak hafızamızda yer alan Sivriada deneyimi var. Bizim Esenyurt Belediyesi olarak bir barınağımız var. Orada sağlıklı kediler ve köpekler var. Engelli, hasta hayvanlarımız da orada var. Veteriner hekimler tarafından rutin bir şekilde tedavileri yapılıyor. Sağlıklı olanlarda ilgili kısırlaştırma çalışmalarını yürütüyoruz.” dedi. 

“Bütün Türkiye’de kedi maması üreten en nadir belediyelerden biriyiz” 

Açıklamasında katliam yasasına karşı bir direnç ortaya koyacaklarını belirten Başkan Prof. Dr. Ahmet Özer, yapacakları konusunda şöyle devam etti: “Bizim zaten bir bakımevimiz var. Türkiye’de kedi maması üreten nadir belediyelerden biriyiz. Engelli kedi ve köpeklerle de ilgili barınağımız var. Biz hayvanseverlerle, derneklerle bir diyalog içindeyiz. Hayvanseverler sağlıklı hayvanları sahipleniyor. Yasaya karşı ilgili uzmanlarla, veteriner hekimlerimizle, hayvanseverlerle ve ilgili derneklerle toplanacağız. Özellikle çevre ve hayvanlar konusunda orada bulunan ilgili kurumlarla istişare ederek bir yol haritası çizeceğiz. Partimizin de almış olduğu bir karar varsa ona göre hareket edeceğiz. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi katliama karşıyız.” 

 

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta 32 katlı sitede korkutan yangın

Esenyurt'ta 32 katlı sitenin girişinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Esenyurt’ta bir turist kaldığı otelde ölü bulundu

Esenyurt’ta Fransız turist kaldığı otelde ölü bulundu. Emniyet güçleri turistin ölüm nedenini araştırıyor.

GençFest’te dereceye giren gençler ödüllerini Başkan Özer’den aldı

Esenyurt 2. Gençlik Festivali GençFest’te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı. Festivalin son gününde dereceye giren sporcular ödüllerine kavuşurken, sahne alan Sakiler grubu şarkılarıyla zafer coşkusunu tüm ilçeye yaydı.

Esenyurt’ta bıçaklı saldırgan dehşeti: 1’i polis 2 kişi yaralandı

Esenyurt’ta polisin asayiş uygulamaları sırasında durdurulan 45 yaşındaki Mahir A. isimli şüpheli önce bir yurttaşı ardından ise olaya müdahale eden polis memurunu bıçakla yaraladı. Şüphelinin polisten kaçmaya çalıştığı o anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları

26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zafer Bayramı yurtta çeşitli törenler ve etkinliklerle kutlanacak. Bu noktada; 30 Ağustos mesajları ve sözleri paylaşımları da şimdiden başladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından büyük önem arz eden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları anlamlı, özel ve farklı seçeneklerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Esenyurt'ta eski kız arkadaşı tehdit ederek dairesini yaktı!

Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde 38 katlı sitenin 12. katındaki dairede çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Ekipler yangının kundaklama nedeniyle çıktığını tespit etti.

TÜM HABERLER