© Esenyurt Haberleri

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya STK temsilcilerinin geç katılımdan şikâyetçi olan Başkan Özer, sert bir dille uyardı. Belediye Başkanın konuşmasından rahatsız olan birçok dernek başkanı ve yöneticisi salonu terk etti. Özer, ‘Saat 9.30'daki toplantıya gelecek arkadaşlarımız saat 10:00’da geliyor. Zamanı iyi yönetemeyenler ne şehirleri,ne ülkeleri iyi yönetemezler. Esenyurt’ta 950 tane Sivil toplum örgütü var. Herkes her gün bir şey istiyor.Hadi gelin kenti konuşalım dediğimizde herkes yatıyor’ ifadesini kullandı.

BU ŞEHRİN RUHU ÇALINMIŞ, BU ŞEHİR HASTA EDİLMİŞ

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer düzenlenen toplantıda,‘Burası benim babamın şirketi değil. Burası Esenyurt Belediyesi iyi olursa, siz de iyi olursunuz’ dedi. Başkan Özer konuşmasını şöyle sürdürdü;  ‘ Esenyurt'la ilgili bir rehavet görüyorum.Saat 9.30'da toplantı söylenmiş. Toplantıya gelecek arkadaşlarımız saat 10:00’da toplantıya geliyor. Değerli arkadaşlar, zamanı iyi yönetemeyenler ne şehirleri ne de ülkeleri asla iyi yönetemezler. Şimdi biz bir aileyiz, bir çalıştay yapıyoruz. Peki, çalıştayne demek,  herkesin düşüncelerini birbirine aktarması demektir.Buraya geldiğimde saat 9.30’tuama kimse gelmemişti. Bu beni üzdü. Ben sizin adınıza üzüldüm. Burası benim babamın şirketi değil.Burası Esenyurt Belediyesi iyi olursa; siz iyi olursunuz.Sizin çocuklarınız aileniz için iyi olur. Söze geldiğinde şu olsun başkanım, bu olsun başkanım diyorsunuz.Ama iş üretmeye geldiğinde onun gereğini yapmıyorsunuz. Esenyurt'ta yeni bir devrin başlaması lazım. Bu şehrin ruhu çalınmış, hasta edilmiş.İyileştirmek istiyorsak, hepimizin değişmesi lazım.Herkes değişsin ben böyle kalayım demek olmaz. Hepimizin değişmesi şart. Eğer amacımız ufak tefek şeylerin peşinde koşmak değilse, kişisel menfaat değilsebu kenti İhya etmek ise bu bilinçle hareket etmemiz lazım. Gece gündüz çalışmamız lazım. Biz belediye olarak bunu yapmak zorundayız. Siz de ahali olarak, halkımız olarak,Sivil toplum kuruluşları olarak bize destek olmalısınız. Bizi kontrol etmelisiniz, denetlemelisiniz. Bu çerçeve içerisinde gidersek bir yere varabiliriz.  5 yılın sonunda yeni bir Esenyurt yaratabilirsek ne mutlu bize. Yoksa 5 yıl gelip geçer. Ne belediye başkanları geldi geçti. Biz de 5 yılımızı tamamlar geçer gideriz. Ama mesele bu değil, mesele fark yaratmak.Esenyurt’ta950 tane Sivil toplum örgütü var. Herkes her gün bir şey istiyor.Hadi gelin kenti konuşalım dediğimizde herkes yatıyor. Hani siz hep böyle ilgiliydiniz.Bir şeyler yapılmasını istiyordunuz’ dedi.

BENİMLE ÇALIŞANIN BANA AYAK UYDURMASILAZIM

Belediye Başkanı Ahmet Özer konuşmasının devamında ise; kendisiyle çalışanların ona ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi. Özer; ‘Benimle çalışan herkesin bana ayak uydurması lazım.Bana ayak uydurmayan önce kendi ekibim ve personelim için söylüyorum. Başka bir yolun yolcusu demektir. Başka yere gidecektir. Ben karnından konuşan bir adam değilim.Açık yüreklilikle söylüyorum.Belediye başkanınız olarak bu ailenin bir bireyi olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşıyorum’ dedi. 

İlginizi Çekebilir

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

Milletvekili Seyithan İzsiz Partisi’nden istifa etti

2023 Genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili olan bölgemizin tanınmış iş insanı Seyithan İzsiz Sosyal medya hesabından Partisinden istifa ettiğini açıkladı..

Başkan Özer: Bu şehir sizin şehriniz, ona sahip çıkın

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede beş yıl içinde yapacağı yatırımları ve hayata geçireceği projeleri halkla birlikte belirliyor. Katılımcı yönetim anlayışıyla düzenlenen 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı’nda konuşan Özer, “Amacımız beş yılda burada bir fark yaratmak. Birlikte bir proje havuzu oluşturarak oradan insanlara dokunacak projeleri seçelim. Herkes bu şehirle ilgili düşüncesini söylesin. Bu şehir sizin şehriniz, bu plan da halkın planı ona sahip çıkın” dedi.

Köroğlu Ailesinin acı günü

Esenyurt Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mimar Halis Köroğlu’nun babası Şemsettin Köroğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kurban Bayramı Kutlama İlanları

2024 Kurban Bayramı Kutlama İlanları..

TÜM HABERLER