© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Belediyesi 60 Bin Gıda Kolisi Dağıtmaya Başladı

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor. 60 bin gıda kolisi, gerekli kontroller ve hijyen testlerinden geçerek vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un seçim vaatleri arasında yer alan ‘Üreticiden tüketiciye aracısız gıda’  vaadi kapsamında gerçekleşen yardımlar devam edecek.

TEKNİK VE HİJYENİK KOŞULLAR AÇISINDAN DA İNCELENDİ

Sosyal yardımlarda halk sağlığını ön planda tutan Esenyurt Belediyesi, 2021 yılı içinde ihtiyaç sahibi ve pandemi nedeniyle karantinada olan vatandaşlara dağıtılmak üzere 60 bin gıda kolisi satın aldı. Gıda kolileri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gıda Muayene Komisyonu tarafından teknik ve hijyenik koşullar açısından da incelendi. İçerisinde bakliyat, tahıl ürünleri gibi temel gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri, yapılan sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen veya karantina sürecinde olan vatandaşların adreslerine teslim edilmeye başlandı.

“GIDA PAKETLERİNİ KONTROLDEN GEÇİRİYORUZ”               

Gıda kolilerini hijyenik bir şekilde vatandaşlara ulaştırdıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Haşim Baki, “Geçtiğimiz yıl, ihtiyaç sahibi komşularımıza 60 bin gıda kolisinin dağıtımını yaptık. Yeni yılda da ihtiyacı olan vatandaşlarımızın listeleri hazırlandı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 60 bin gıda kolisinin tedariki sağlandı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak kurduğumuz heyetle, gıda paketlerinin teknik ve hijyenik koşullara uygunluğunu kontrol ettik. Ürünlerin teslimata bu heyet tarafından yapılıyor. Her parti ürün kontrol edilerek depoya alınıyor. Vatandaşlarımıza ulaşabilmek için tüm müdürlüklerimizle, el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.​

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’ta yaz kültür sanat okulları başladı

Başkan Özer: Yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştiren bir Esenyurt olmak istiyoruz!

Esenyurt'ta sinyal kesici kullanarak açtığı araçtan 300 bin lira çaldı!

Esenyurt'ta kimliği belirsiz bir şahıs, sinyal kesici kullanarak açtığı araçtan 300 bin lira çalarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri şüpheliyi arama çalışmaları devam ederken, hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

TÜM HABERLER