© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Belediyesi Sokak hayvanları yasasını uygulayacak mı?

30 Temmuz tarihinde mecliste yapılan oylama sonucunda kabul edilerek yasalaşan Sokak Hayvanları Yasası 2 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Yasa meclisten geçse bile henüz yasayı uygulayan bir belediyenin olmaması dikkat çekti.

30 Temmuz tarihinde mecliste yapılan oylama sonucunda kabul edilerek yasalaşan Sokak Hayvanları Yasası 2 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi ile birlikte Esenyurt'ta birçok bölgede başı boş sokak hayvalarının dolaşması ise dikkatlerden kaçmıyor. Gözler şimdi Esenyurt Belediyesi'nde yasayı uygulayıp uygulamayacağı ise merak konusu.

Türkiye’de özellikle son yıllarda çokça konuşulan sorunlardan bir tanesi de sokak köpekleri oldu. Büyükşehirlerin en işlek yerlerinde dahi sürü halinde gezebilen başıboş sokak köpeklerinin insanlara saldırmasına dair haberler birçok defa haber kanalları ve gazete manşetlerine konu oldu. 

Çocuk ve yaşlılara yapılan köpek saldırıları sonucunda ölümlü vaka sayılarının da artış göstermesi sonucunda konu siyasete taşındı. 

YASA MECLİSTEN GEÇTİ 

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan yasa tasarısı önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Erdoğan’dan onay alan tasarı daha sonra mecliste muhalefet parti temsilcileri ve sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan kişilerin yakınları ile beraber birkaç gün boyunca görüşüldü. 

Muhalefet partilerinin karşı koymasına rağmen görüşmelerden AKP ve MHP’li üyeler tarafından geçen yasa tasarısı daha sonra Meclise getirilerek oylamaya sunuldu. 

TBMM’deki oylamaya 500 Milletvekili katıldı. 273 milletvekili kabul oyu verirken 224 milletvekili ret oyu verdi. Genel Kurul’da 28 saat süren görüşmelerin ardından oy çokluğu ile kabul edilen yasa kabul edilerek yasalaştı. 

YASAYA UYAN BELEDİYE YOK! 

Meclisten geçen yasaya göre sahipsiz sokak köpekleri Belediye tarafından toplanacak. Belediye başkanları söz konusu yasaya uymazsa 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. 

CHP tarafından yapılan açıklamada bu yasayı kabul etmediklerini ve üst mahkemelere gidileceği belirtildi. BU kararın ardından ise yine parti yönetimi tarafından yapılan açıklamada hiçbir belediye başkanının bu yasaya uymayacağı ifade edildi. 

2 Ağustos tarihinde yürürlüğe giren yasaya gerek AKP’li gerek diğer partilerin yasayı henüz uygulamaması kamuoyunda konuşulan konular arasında yer aldı. 

OKULLAR AÇILIYOR 

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde özellikle kırsal alanlarda sürü halindeki sokak köpeklerinin öğrencilere sürü halinde saldırdıkları birçok defa gündem olmuştu. 

Eylül ayında yeni eğitim öğretim başlaması ile çocuklarını okula gönderecek olan veliler çocuklarının saldırıya uğramasından tedirgin olduğunu sosyal medya platformlarından yaptıkları paylaşımlar ile gündeme tutuyor. 

MUHALEFET YASAYA TEPKİLİ 

Meclisten geçen yasada sokak köpeklerinin belli bir süre barınakta tutulmasının sonrasında sahiplendirilmemesi sonucunda uyutulacağını öne süren muhalefet vekilleri, sorunun çözümünün sadece uyutmak olmadığını ifade ediyor. Söz konusu yasayı katliam olarak gören vekiller mecliste kanlı eldivenler ile yasayı protesto etmişlerdi. 

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta 32 katlı sitede korkutan yangın

Esenyurt'ta 32 katlı sitenin girişinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Esenyurt’ta bir turist kaldığı otelde ölü bulundu

Esenyurt’ta Fransız turist kaldığı otelde ölü bulundu. Emniyet güçleri turistin ölüm nedenini araştırıyor.

GençFest’te dereceye giren gençler ödüllerini Başkan Özer’den aldı

Esenyurt 2. Gençlik Festivali GençFest’te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı. Festivalin son gününde dereceye giren sporcular ödüllerine kavuşurken, sahne alan Sakiler grubu şarkılarıyla zafer coşkusunu tüm ilçeye yaydı.

Esenyurt’ta bıçaklı saldırgan dehşeti: 1’i polis 2 kişi yaralandı

Esenyurt’ta polisin asayiş uygulamaları sırasında durdurulan 45 yaşındaki Mahir A. isimli şüpheli önce bir yurttaşı ardından ise olaya müdahale eden polis memurunu bıçakla yaraladı. Şüphelinin polisten kaçmaya çalıştığı o anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları

26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zafer Bayramı yurtta çeşitli törenler ve etkinliklerle kutlanacak. Bu noktada; 30 Ağustos mesajları ve sözleri paylaşımları da şimdiden başladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından büyük önem arz eden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları anlamlı, özel ve farklı seçeneklerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Esenyurt'ta eski kız arkadaşı tehdit ederek dairesini yaktı!

Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde 38 katlı sitenin 12. katındaki dairede çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü. Ekipler yangının kundaklama nedeniyle çıktığını tespit etti.

TÜM HABERLER