© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Belediyesi’nden örnek yardım

Esenyurt Belediyesi, sosyal yardım alan ailelere ulaştırılan gıda kolilerine ek olarak 3 litre doğal süt ve kaşar peyniri de dağıtmaya başladı.

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan dar gelirli ailelere yardımlarını, corona virüsü salgını sürecinde arttırdı. Gıda kolisi yardımı alan ailelere, süt ve kaşar peyniri de verilmeye başlandı.

İlk etapta sosyal yardım alan 60 bin aileye verilecek süt ve kaşar peyniri yardımlarının önümüzdeki süreçte daha fazla aileye ulaştırılması planlanıyor. Soğuk zincir gerektiren süt ve kaşar peyniri dağıtımı için araçlar özel olarak dizayn edildi. Gıda yardımı alan ailelere evlerinde teslim edilecek süt, çiftlikten alınarak soğuk zincir kırılmadan pastörize olarak hazırlandı.

180 BİN LİTRE SÜT, 60 BİN KAŞAR

Yardımları dağıtmak üzere yola çıkan ilk süt dağıtım aracı, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından uğurlandı. Bozkurt, sosyal yardımların artarak devam edeceğini belirterek pandemi sürecinin yaşattığı zorluklara dikkat çekti.

“BU ZOR GÜNLERDEN DAYANIŞARAK ÇIKACAĞIZ”

Bozkurt, “Bu zor günlerden dayanışarak çıkacağız. Pandemi sürecinde çokça sıkıntı var. Gıda olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 180 bin litre sütü de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza diğer gıda kolisi ve 60 bin adet kaşarla birlikte sunmak için hazırlıkları bitirdik. Her gün bin vatandaşımıza ulaşabilecek durumdayız” diye konuştu.

Bozkurt süt dağıtımının ardından et, nohut, mercimek, fasulye, patates, soğan ve fındık da dağıtmaya başlayacaklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta kadın hırsızlık çetesi kamerada

Esenyurt’ya bir evden 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan hırsızlar kameralara yakalandı.

Esenyurt'ta 2 kişi silahlı saldırıya uğradı!

Esenyurt'ta iki arkadaş, iş yerinin önünde oturduğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan iki arkadaş ambulansla hastaneye kaldırılırken saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta bina önüne çöp bırakılmasından bıkan apartman sakinleri, pankart asarak tepki gösterdi

Esenyurt’ta apartmanlarının önüne mahalleli tarafından devamlı çöp bırakılmasından bıkan bina sakinleri, ‘İnsan olun. Çöp atmayın. Çöplük 200 metre ileride’ yazılı büyük bir pankart asarak duruma tepki gösterdi.

Togay Çoban, İstanbul’daki CHP’li Belediyelerin borç bilançosunu açıkladı

AK Parti Esenyurt Grup Başkanvekili Togay Çoban, sosyal medya hesabında İstanbul’daki CHP’li Belediyelerin borç bilançosunu açıkladı.

Esenyurt’ta kaza sonrasında ortalık boks ringine döndü

Esenyurt’ta bir motosikletli ile otomobil sürücüsü birbirlerini görerek frene bassa da kazadan kurtulamadı. Olay sonrasında başlayan tartışma kavgaya dönerken, otomobil sürücüsü kask takan motosikletliyi yumruklamaya başladı. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Başkan Özer, koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti.

TÜM HABERLER