© Esenyurt Haberleri

Google'dan dolandırılma korkusunu sona erdirecek hamle

Google, ekran paylaşımı sırasında kullanıcıların hassas bilgilerini korumak için yeni bir araç geliştirdi. Bu araç sonrasında kullanıcıların güvenliği daha da güçlendirilmiş olacak.

Google Chrome'a eklenen bu özellik, etkinleştirildiğinde "hassas form alanlarını" otomatik olarak engelliyor. Bu alanlar, kredi kartı bilgileri ve şifreler gibi bilgileri içeriyor ve kullanıcı Android cihazından ekran paylaşımı ya da kayıt alımı yapıyorsa gizleniyor. 

Ancak bu özellik şu anda "deneysel" bir aşamada. Yani, henüz tüm kullanıcılar için aktif değil ve ne kadar etkili çalıştığı hakkında kesin bir bilgi mevcut değil. Bleeping Computer'ın belirttiğine göre, Chrome Canary adlı geliştirici sürümüne sahip kullanıcılar önümüzdeki ay bu özelliği deneyimleme fırsatına sahip olacaklar. 

Ekran paylaşımı veya kaydı yapmadan önce hassas bilgi içeren sekmeleri kapatmak en güvenli yol olsa da, bu yeni Chrome özelliği, bu adımı atlamanız durumunda bile sizi koruyabilir. 

Chrome'un zaten "Gizli mod"da ekran paylaşımı ve kayıt yapmayı engellediğini düşünürsek, bu yeni güvenlik önleminin normal tarayıcı modunda da kullanıma sunulabileceğini öngörebiliriz. 

Teknolojinin, yeni sorunlar yaratmak yerine mevcut problemleri çözmeye odaklanması, kullanıcı güvenliği açısından olumlu bir gelişme olarak görülüyor. 

İlginizi Çekebilir

Bu telefonları kullananlar Instagram ve Facebook'a giremeyecek

META Şirketi mühendisleri tarafından yapılan son güncelleme ile Instagram ve Facebook'ta önemli değişiklikler hayata geçirildi. Ancak bu güncelleme, birçok akıllı telefon kullanıcısını olumsuz etkileyebilir; çünkü bazı cihazlarda artık bu popüler uygulamalara erişim mümkün olmayacak.

İnternete rekor zam! İşte milyonlarca kullanıcının ödeyeceği fatura

TürkNet’in ardından Türk Telekom da internet tarifelerine zam yaptı. Türk Telekom, tarifelerine yüzde 30 oranında zam uygulayarak yeni fiyatlarını duyurdu.

Instagram açılıyor mu? BTK saat verdi

BTK ile Instagram yetkilileri saat 13:00'te görüşecek.

BTK tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi

Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK), Instagram'a erişim engeli getirdi.

Kimliklerde yeni dönem. Artık bu özellik kullanılacak

15 Ağustos'ta Ankara'da devreye girecek olan biyometrik kimlik doğrulama sistemi, kişisel verilerin güvenliğini artırırken kullanım kolaylığı da sunacak. Pilot uygulama olarak başlayacak bu yeni sistem, vatandaşların kimliklerini daha güvenilir bir şekilde doğrulamalarına olanak tanırken, aynı zamanda günlük işlemleri hızlandırmayı hedefliyor.

Dijital Pazarlama

Bu makalemizde dijital pazarlama hakkında bilgiler paylaşacağız. Dijital pazarlama nedir? Dijital pazarlama ajansları ne iş yapar? Dijital pazarlama neden önemlidir? Dijital pazarlama ajansı nedir? Dijital pazarlama ajansıyla çalışmanın avantajları ve Dijital ajans seçerken nelere dikkat etmeliyim? Solemio Creative Dijital Pazarlama Ajansı ile çalışmanın avantajları nelerdir? gibi sorulara yanıtlar vereceğiz.

TÜM HABERLER