© Esenyurt Haberleri

İSDEF Şehitlerini Unutmadı

İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu (İSDEF) Esenyurt Kültür Merkezi’nde 18 Aralık Pazar günü şehitleri ve gazileri anma programı düzenleyerek, İstanbul ve Esenyurt’ta yaşayan Samsunlulara anlamlı bir gece sundu.

Ülke gündemine duyarlı binlerce Samsunlu, İSDEF’in organize ettiği şehitleri ve gazileri anma programında bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen duygu yüklü geceye Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıcı Aytan, Esenyurt AK Pati Meclis Üyesi Eren Kaya,  Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi, Esenyurt il Dernekler Birliği Başkanı Murat Baduralkan, Esenyurt Hanaklılar Dernek Başkanı Aynı zamanda Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Togay Çoban, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Sezgin Gümüş, STK temsilcileri,  Samsunlu 15 Temmuz ve Beşiktaş’ta şehit edilen askerlerimizin aileleri ve pek çok Samsunlu vatandaş katılım sağladı.

Gecede konuşmasını yapan İSDEF Başkanı Bahri Gökmen Şunları söyledi; “Güzel şairimiz güzel özetlemiş, ‘bayrakları bayrak yapan kandır’ ifadesiyle. Eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz Edirne’den Kars’a bu vatanın asil evlatlarıyız. Bu asil millet terör belasından çok canlar verdi. Yüreğimiz yandı. Evlatlarımız şehit olurken, şehidin tabutu musallaya gelirken, şehidin çocuğu musallaya koşarken, anne babası tabutuna sarılmış ağlarken, hanımı gözyaşı dökerken, 79 milyon ekranları başında o çocuk gibi tabuta koştu. Gözyaşı döktük, yüreklerimiz yandı. ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.’ Bizi bu teselli etti. Bu millet, aziz şehitlerimizi unutmayacak. Yaşadıklarımız gösteriyor ki, bir birimize daha çok sarılma zamanı. Samsunlu olarak tıpkı 19 Mayısta olduğu gibi, önder ruhumuzu aynı şekilde göstereceğiz.”  ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu

Kur'an-ı Kerim tilaveti ilen başlayan gece de şiirler okundu tasavvuf müziği, semazen ve mehteran gösterisi, şehitliği anlatan tanıtım videosu yer aldı. Samsunlular gözyaşlarını tutamazken yapılan konuşmalar sırasında Samsunlu gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla salonda dikkat çekti. Program sonunda şehit ailelerine ve katılım sağlayan emeği geçenlere tablo hediye edildi.

İlginizi Çekebilir

Esenyurt’ta FSM’den Akıllı Turnike Dönemi: Lisede Güvenlik ve Takip Dijitalleşti

Esenyurt’ta bir lisede yaklaşık altı yıl önce hayata geçirilen kartlı ve kameralı turnike sistemi, öğrenci güvenliğinde örnek bir uygulama olarak öne çıkıyor. Okula giriş ve çıkış yapan öğrencilerin anlık fotoğrafları ile saat bilgileri, velilerin cep telefonlarına doğrudan iletilirken; sistem aynı zamanda devamsızlık takibini de kolaylaştırıyor.

Esenyurt’ta Aranan İki Şahıs Yakalandı: Toplamda 56 Yıla Yakın Hapis Cezası Bulunuyordu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Esenyurt’ta dikkat çeken bir operasyon gerçekleştirildi.

Esenyurt ve 4 ilçede Sahte altın çetesine operasyon

İstanbul’da sahte altın üretip piyasaya süren şebekeye operasyon düzenlendi. Kuyumcu ve döviz bürolarını dolandırarak haksız kazanç eden örgüt lideri Yüksel Atabay’ın tutuklandığı soruşturmada 8 şüpheli gözaltına alındı.

Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları’ndan Okullardaki Saldırılara Sert Tepki

Saadet Partisi Esenyurt Kadın Kolları, bugün Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla, son günlerde okullarda yaşanan silahlı saldırılara tepki gösterdi. Açıklamada, yaşanan olayların yalnızca bir güvenlik sorunu değil, toplumsal bir çöküşün yansıması olduğu vurgulandı.

Esenyurt'ta 15 yaşındaki çocuk arkadaşı tarafından muştayla öldüresiye dövüldü!

Esenyurt’ta 15 yaşındaki Bünyamin B., aynı yaştaki arkadaşına "Bana şaka yapma" dediği için muştalı saldırıya uğradı. Gözünü kaybetme riski bulunan Bünyamin B.’nin tedavisi hastanede devam ederken, çene ve elmacık kemiklerinin de kırıldığı, kulağından alınan kıkırdak ile ameliyat edildiği öğrenildi.

ABD’nin kara listesine, Esenyurt'taki tekstil devide girdi!

Türkiye’nin tekstil merkezlerinden Esenyurt’ta faaliyet gösteren bir firma, pamuk sevkiyatı yaptığı gerekçesiyle ABD’nin yaptırım radarına girdi. ABD Hazine Bakanlığı, basit bir tekstil hammaddesi olarak bilinen ürünlerin İran’ın balistik füze programında kullanıldığını öne sürüyor.

TÜM HABERLER