© Esenyurt Haberleri

Mehmet Çimli 'Hatalı basım' 50 lirayı, 50 bin TL'ye satışa çıkardı

Ardahan’da emekli Mehmet Çimli (63), hatalı basım olduğunu öne sürdüğü sağ üst köşesinde ’50’ yerine ’5’ yazan 50 TL’lik banknotu, koleksiyoncu olmadığı için koleksiyoncuların kendisini aramasını ve onların saklamasını istedi.

Emekli maaşını bankamatikten çeken Mehmet Çimli, paraları kontrol ederken 50 TL´nin sağ üst köşesinde sadece 5 rakamının olduğunu gördü. Banknotun sağ üst köşesinde 50 yazması gerekirken 5 yazıyor. Sahte olması ihtimaline karşı bankaların para sayma makinesinden ve sahte para kaleminden başarıyla geçen banknotun, basım hatası olabileceğini ifade eden Çimli, koleksiyoncuların bu tür paraları topladığını söyledi.

"TEKLİFLERE AÇIĞIM 50 TL'YE 50 BİN TL İSTİYORUM"

Paranın sahte olmadığını belirten Çimli: “Böyle bir paranın elimde olduğunun duyulmasının ardından bazı koleksiyoncular beni aramaya başladı. Araştırmalarımda böyle paralara yüksek rakamlar ödendiğini öğrendim. Koleksiyoncu olmadığım için iyi bir teklif gelirse değerlendirebilirim. Yanılmıyorsam Türkiye´de bundan sadece 6 adet olduğunu öğrendim. 50 TL´ye 50 bin TL teklif verilmesi halinde bu parayı satmayı düşünüyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yavuz Morkoç Ardahan Kent Konseyi Başkan adayı oldu

Ardahan’da spor aktiviteliği ve girişimciliği ile tanınan bölgenin sevilen ismi Yavuz Morkoç, yaptığı açıklamada, Ardahan Kent konseyi Genel Kurulu’nda aday olacağını açıkladı.

Faruk Demir: Oy vermeyen personeli çöpe verdi!

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in kendisine seçim sürecinde destek ve oy vermeyen Belediye personeline siyasi baskı yaparak çöp işlerine verdiği iddia edildi.

ARSİAD ve AGC heyeti İstanbul Valisini ziyaret etti

Güçlü bir Ardahan Lobisi' parolasıyla iki dönem başkanlığı yaptığı İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu başkanlığı döneminde ortaya koyduğu çalışma ve çabalarla Ardahan'ı ülkenin en büyük kenti İstanbul'da tanıtmaya çalışan, KAI, KAISİAD gibi çanta, tabela STK'larının gölgesinde ismi kalan Ardahan adını öne çıkarmaya çalışan ve Ardahanlıların ülkenin yanı sıra dünyanın en büyük kenti metropolünde siyasal, sosyal, kültürel olarak verdikleri mücadelelerine katkı sunmaya çalışan Gazeteci Fakir Yılmaz ve ARSİAD ile AGC heyetinden önemli bir ziyaret daha geldi.

Ardahan'da musluklardan çamur akıyor

Ardahan´da kent merkezinde musluklardan akan çamurlu su vatandaşları isyan ettirirken, belediyenin duyarsız kalması ise tepkilere neden oldu.

Ardahan’ın sorunlarına yapay zeka çözüm önerisi sunacak

Ardahan Konfederasyonu ARDAKON Genel Başkanı Sami Atıcı’nın girişimleriyle kalkınma alanında bir olacak olan yapay zeka ile sorunların çözümleri bulunacak. Yenilikçi Çözümlerle Ardahan’ın Geleceğine Işık Tutan Yapay Zeka Destekli Araştırma ARDAKON Genel Başkanı Atıcı’nın yönlendirmesiyle hazırlandı.

Ardahan’da bir hemşire darp edildi!

Geçtiğimiz günlerde Ardahan’da apart işletmeciliği yaptıkları iddia edilen iki kişi Devlet Hastanesi’nde görevli bir hemşireyi apart içinde darp ettikleri ileri sürüldü.

TÜM HABERLER