© Esenyurt Haberleri

Metin Toprak tespitleriyle geçer not aldı

29 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Metin Toprak basın mensuplarıyla bir araya geldi. Esenyurt’la ilgili yaptığı araştırmaları anlatan Toprak” Esenyurt’ta sorun çok, ama hepsini çözebiliriz” dedi.

Esenyurt’un bir metropol olduğunu belirten Prof. Dr. Metin Toprak: “Esenyurt nüfusunun 2023 yılı itibariyle 1 milyonu aştığını ve dolayısıyla bir metropol olduğunu belirtti ve metropolün 19 özelliğinden sadece dördünü tam olarak karşıladığını, diğer ölçütler bakımından geliştirilmeye açık alanlar olduğunu açıkladı.

ESENYURT’U YÜKSEK PROFİLLİ BİR BAŞKANIN YÖNETMESİ GEREKİYOR

Akıllı kent konsepti çerçevesinde Esenyurt’un sorunlarının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması ve bilimsel yöntemlerin izlenmesi gerektiğini belirten Prof. Toprak, Esenyurt’u yönetecek belediye başkanının yüksel profilli olması gerektiğini; Esenyurt’un sorunları, çözüm önerileri, potansiyeli ve fırsatları bakımından İstanbul, İzmir veya Ankara’dan geri kalır bir yanının olmadığına işaret ederek, merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında işbirliği ve eşgüdümün şart olduğunu vurguladı.

Medyanın, toplumun bilgi edinme hakkı bakımından kritik önemde olduğunu belirten Toprak, bunun için sürdürülebilir bir finansman yönteminin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Akreditasyonu bağımsız / özerk bir organca yapılan medya mecralarının kurulacak bir meslek birliği bütçesinden desteklenmesini öneren Toprak, bilgi toplama ve yayma işlevinin kamusal niteliğinin baskın olduğunu, bu nedenle pozitif dışsallık ürettiği için kamusal kaynakla desteklenmesinin gerekli olduğunu açıkladı.

Toprak, Devlet, özel sektör ve sivil toplum bileşenlerinin toplumsal sorunlara çözüm üretmede iş birlikli model bağlamında çalışmalarının yükselen bir eğilim olduğuna işaret etti.

Metropolün özellikleri Esenyurt’un durumu

1-) Nüfusu bir milyonu aşkın olmalı

2-) Çok milletli, çok kültürlü, çok etnik ve dini kökenli, kozmopolit

3-) Gökdelenleri çok, nüfus yoğunluğu yüksek, çevre yolları olan, otobana yakın

4-) İmar-iskan sorunlarını çözmüş

5-) Gelir düzeyi yüksek, sanayi, ticaret ve finansı güçlü

6-) Yaşam alanları ve ikamet bakımından cazibe merkezi

7-) Eğitim, sağlık, kültür, müzik, spor ve güzel sanatlar bakımından gelişmiş

8-) Boş zaman aktiviteleri bakımından alternatifi zengin

9-) Trafik, yol, otopark, ulaşım, taşımacılık, haberleşme, enerji altyapısı tamamlanmış

10) Eliti fazla, STK’ları ekonomi, fikir, insan kaynağı bakımından güçlü

11-) Medyası güçlü

12-)Ulusal ve uluslararası bağlantıları ve network ilişkileri güçlü

13-) Sokakta kalanlar sorununa çözüm geliştirmiş

14-) Topluluklar (komünite) bakımından sosyal ağların sürdürülebilirliğini geliştirmiş

15-) Dijital kent konseptine uyarlanmış

16-) Dezavantajlı gruplara ve bireylere özgü çözümler geliştirmiş

17-) İnsan kaynaklarını dijital beceriler ve 21yüzyıl becerileri ile sürekli güncelleyen

18-) Sistem dışından gelenler (iç-dış göç) için toplumsal uyum ve kentsel entegrasyon programları bulunan

19-) Fırsat eşitliği, iklim değişikliği, çevre ve hayvan hakları konusunda farkındalığı geliştirilen politikalar ve önlemlerle benimsediğini kanıtlamış

İlginizi Çekebilir

Esenyurt'ta "Yan baktın" kavgasında silahlar konuştu!

Esenyurt’ta iddiaya göre yan bakma nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Esenyurt’ta Elektrik hattında patlama: 1 yaralı

Bir binanın çatı katına inşaat malzemesi taşıyan vinç yüksek gerilim hattına çarptı. Çarpmanın etkisiyle meydana gelen statik elektrik sonucu yer altında bulunan elektrik hattında patlama meydana geldi.

Başkan Özer yılın “Kültür ve Sanat Markası” ödülünü aldı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği 8. Türkiye Marka Zirvesi’nde yılın Kültür ve Sanat Markası ödülünü aldı. Sahnede yaptığı konuşmada sanata ve spora katkı sunan herkese teşekkür eden Başkan Özer, hedefinin Esenyurt’u, kültür, sanat ve sporun başkenti haline getirmek olduğunu söyledi.

Esenyurt'ta alışveriş yapan çifte suikast! Yeni detaylar ortaya çıktı

Esenyurt'ta Sema ve Murat Dilekçi çiftine silahlı saldırıyla ilgili yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıktı. Dilekçi çifti iddiaya göre oğullarının husumetlisi olduğu belirtilen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Sema Dilekçi hayatını kaybederken eşi Murat Dilekçi'nin tedavisi devam ediyor.

Esenyurt’ta vahşet: 16 yaşındaki çocuk, arkadaşı tarafından öldürüldü!

Esenyurt'ta evde toplanan 6 arkadaş uyuşturucu kullanmaya başladı. Daha sonra içlerinden biri 16 yaşındaki Asrin Ege'yi silahla öldürdü. Zanlı olayın ardından kayıplara karışırken öldürülen çocuğun da uyuşturucu satışından suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Özyurtlar İnşaat son noktayı koydu

Kamuoyunda bir süredir Ödül İstanbul Projesi ile ilgili yapılan algı operasyonu sonrası Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, açıklamada bulundu. Özyurtlar İnşaat’ın bugüne kadar 20.000 aileyi konut sahibi yaptıklarının altını çizdi.

TÜM HABERLER