© Esenyurt Haberleri

Resmen açıklandı: 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geri ödeme listesine alınan ilaçlara dair açıklama yayımladı. 

Bakan Işıkhan, ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yeni düzenleme yapıldığını ifade ederken, buna göre; bir adet grip ilacı, 3 adet immünglobulin, 2 adet kronik böbrek yetmezliği (KBY) ilacı, iki adet konik immün trombositopenik purpura (ITP) ilacı ve 3 adet antibiyotik başta olmak üzere toplamda 39 ilaç geri ödeme listesine alındı. 

Bakan Işıkhan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" dedi. 

İlginizi Çekebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü net konuştu: Maymun Çiçeği virüsü pandemiye dönecek mi?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, maymun çiçeği hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, virüsün pandemiye dönüp dönmeyeceğine değindi.

Kanal Tedavisi

Her yıl milyonlarca kez uygulanan kanal tedavisi dişinizi çekilmekten kurtarabilir. Yüksek başarı oranı ile, kanal tedavisi, diş çürümesi veya travma gibi nedenlerle ciddi şekilde zarar görmüş bir dişi korumanın ve ağızda tutmanın en etkili yöntemlerinden biri olarak kabul edilir.

Doğa Hospital'in kalitesi tescillendi

Sağlık Bakanlığının yaptığı denetimlerde Eseyurt’ta bulunan Doğa Hospital bölgenin en güvenilir ve iyi hizmet veren hastanelerinden biri olarak kabul gördü ve A kalite hastane seçildi.

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi ameliyatı ile ilgili sorularınıza cevaplar veriyor.

Ortodontide Sık Sorulanlar

Dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan, bununla birlikte kapanış ve çiğneme zorluğu çeken kişilerde, ortodonti tedavisi yapılabilir. Ortodontik tedavi, dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı olduğu her durumda, her yaşta yapılabilir. Dişler sadece sabit tellerle değil, takıp çıkartılabilir şeffaf plaklarla da yapılabilir.

81 İlde uygulamaya geçiyor! Hastaneye gitmeye gerek kalmayacak

Sağlık Bakanlığı, raporlu ilaçlar konusunda önemli bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TÜM HABERLER