Sayın Faruk Demir, kendi borç afişinizi ne zaman asacaksınız!
ARDAHANHer defasında şefaflıktan dem vuran, AK Parti’den belediyeyi devralırken büyük bir pankartla belediyenin borcunu halka deşifre eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, 4.5 yıl geçmesine rağmen, belediye borçları ile alakalı tek bir açıklama yapmadı.
Ardahan Belediye Başkanı Demir, göreve geldiği 31 mart 2019 yılında belediyenin tüm alacak vereceklerinin panoya asarak şeffaf bir şekilde vatandaşların bilgisine suncağının sözünü vermesine rağmen hiçbir şekilde bu vaadini yerine getirmedigi gibi sürekli aldığı kredilerle belediyeyi borç batağına soktuğu iddia ediliyor.
Öte yandan Başkan Demir'in yaptığı açıklamalar da belediyenin 1 kuruşuna dokunmadan bungalov evlerini SERKA'ya, Otogarı İstanbul Büyukşehir Belediyesine, ana cadde ve sokakların yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesine, ve belediyenin demirbaşları olarak nitelendirdiği Araç gereçlerini hayırseverlerin hibe ettiğini söylemişti. Bunca şeyin hibe ve destekle yapılmasına rağmen Ardahanlılar şimdi Faruk Demir'in ne kadar borç ödediğini yada belediyeyi ne kadar borca soktuğunu merak ediyor. Çünkü 4.5 yıl geçmesine rağmen belediyenin borç ve alacaklarıyla alakalı tek bir bilgilendirme yapılmadı..
İlginizi Çekebilir
Serhat Ardahanspor: Faruk Demir yine sözünü tutmadı!
3. Lig hedefi doğrultusunda kritik bir sürece giren Serhat Ardahanspor, kamuoyuna yaptığı açıklamayla hem şehir halkına hem de yerel yöneticilere çağrıda bulundu.
Ardahan Millet Bahçesi lağım sularına teslim! Tarihi yapılar tehlikede
Ardahan’da vatandaşların nefes aldığı önemli sosyal alanlardan biri olan Millet Bahçesi, patlayan kanalizasyon hatları nedeniyle adeta felaketi yaşıyor. Park içerisinden taşan lağım suları hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de bölgede bulunan tarihi yapıların temellerine zarar vererek ciddi bir risk oluşturuyor.
Ardahan’da Yol Çilesi Büyüyor: Vatandaş İsyanda “Belediye Nerede?”
Ardahan genelinde bozuk yollar vatandaşları çileden çıkardı. Kentin birçok noktasında yolların adeta köstebek yuvasına dönmesi, sürücüler ve yayalar için ciddi sorunlara yol açarken, tepkiler her geçen gün artıyor.
Göle Belediye Başkanı Budak’ın Demir’le Aynı Kareye Girişi Tartışma Yarattı!
2024 yerel seçimlerinde Ardahan’ın Göle ilçesinde CHP’den belediye başkan adayı olarak yarışan Gökhan Budak, seçim sürecinin ardından partisinden yeterli destek göremediğini belirterek istifa etmiş ve AK Parti’ye katılmıştı. Budak’ın siyasi rota değişikliği, ilçede uzun süre gündem olmuştu.
AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın Muhtara sahip çıktı
Ardahan’da İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde yaşanan gelişmeler, Çıldır ilçesine bağlı Başköy’de siyasi tansiyonu yükseltti. İddiaya göre, seçim sürecinde AK Parti’nin adayı Ahmet Rıfat Vural’a destek veren Başköy Muhtarı Aytaç Aksu, CHP’li bazı isimlerin hedefi oldu.
Ardahan’da Suçlulara Geçit Yok: 42 Aranan Şahıs Yakalandı
Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mart ayı boyunca gerçekleştirdiği kapsamlı operasyonlarla aranan şahıslara göz açtırmadı. Kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan toplam 42 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi.