© Esenyurt Haberleri

Sigara paketleri değişiyor

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'nın açıkladığı tütün mamullerinde yapılan yeni düzenlemelere göre sigara paketlerinde kodlama bilgisi içeriğinin genişletileceğini duyurdu. Üretim tarihi bilgisinin gün-ay ve yıl olarak bulunması zorunluluğunu getireceklerini aktardı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tütün mamullerinin üretim ve piyasa arzında önemli düzenlemeler getiren yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. 

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA 

Bakan İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada, Türk Standartları'ndaki (TS) 13444 Puro ve Sigarillo Standardında yapılan değişiklikler doğrultusunda yönetmelikte uyum sağlanması gerektiğini belirtti. Yumaklı, "Bu değişikliklerle tütün mamullerinin üretiminde ve piyasaya arzında önemli düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Kayıt dışılığı önlemek için etkin bir takip mekanizması oluşturuyor ve özendirici unsurları ortadan kaldırıyoruz" dedi. 

SİGARA PAKETLERİNDE DEĞİŞİKLİK 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni yönetmelik değişikliği ile nargile tütün mamulü paketlerinde tütün oranının yazılması zorunlu hale geliyor. Denetim amacıyla gerekli altyapı hazırlıkları sürdürülürken, nargile tütün mamulü iç ambalajı üzerine üretim tarihi ve kodlama bilgisi eklenecek. Ayrıca, nargile tütün mamulü paketleri silindir şeklinde olamayacak. Sigara paketlerinde ise üretim hattı/makine numarası ve vardiya numarası gibi detaylı bilgilerin yer alması zorunlu olacak. 

GEÇİŞ SÜRECİ BELİRLENDİ 

Tütün mamulü kullanımının teşvik edilmesini önlemek amacıyla nargile tütün mamulü üretiminde renklendirici kullanımı yasaklanırken, sigara filtrelerinin silindirik form dışında herhangi bir şekilde olamayacağı kararlaştırıldı. Sektörde faaliyet gösteren firmalara, yeni düzenlemelere uyum sağlamaları için 31 Mart 2025 tarihine kadar süre tanındı. 31 Aralık 2025'ten itibaren ise yönetmelik değişikliklerine uygun olmayan ürünler piyasadan kaldırılacak. 

İlginizi Çekebilir

Dilan Polat için tahliye kararı!

Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

İBB’nin sulama sistemi bozulunca, sürücüler araçlarını yıkadı!

Avcılar TEM Otoyolu kenarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yeşil alanda kullanılan sulama sistemi patladı. Patlayan hattaki tazyikli su şelale gibi E6 otoyoluna aktı. Durumu fırsat bilen bazı sürücüler, patlayan hattan boşa akan su ile araçlarını yıkadı.

CHP’ye ‘para sayma’ soruşturması: Para ve binanın hazineye geçmesi istendi

Para sayma görüntüleri ile gündeme gelen CHP İstanbul İl Binasının alımıyla ilgili başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; paraların usulsüz toplanarak satın alındığı gerekçesiyle, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının hazine adına tapuya tescil edilmesi ve paraların da hazineye aktarılmasını talep etti.

Ev ve araç satışında yeni dönem. E-Devlet’ten yetki zorunluluğu geliyor!

15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan düzenleme ile ilan piyasasında dolandırıcılığı engellemeye yönelik önemli tedbirler alınacağı duyuruldu.

Emekli albay açıkladı: Ukrayna askerleri neden Mali ve diğer Afrika ülkelerindeki ayrılıkçılara yardım ediyor?

Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa, Rusya ile savaş halindeki Ukrayna'nın neden Mali ve diğer Afrika ülkelerindeki ayrılıkçı gruplara yardım ettiğini açıkladı.

Medyaradar haber sitesine erişim engeli getirildi

Turkuaz Medya'nın başvurusu üzerine erişim engeli getirilen Medyaradar’dan açıklama geldi. Haber sitesinin açıklamasında, “Kalemlerimiz eğilmeyecek, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

TÜM HABERLER