© Esenyurt Haberleri

Silivri’de hayvan derneğine bağış adı altında 30 milyon TL'lik vurgun!

Silivri’de kurdukları hayvan derneğine gelen bağışları kendi zimmetlerine geçiren ve bu paraları bir kozmetik firmasında aklayan şüphelilere operasyon düzenledi. MASAK raporuna göre 30 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri’de hayvan derneği kuran şüphelilerin hayvanseverler tarafından yapılan bağışları kendi zimmetlerine geçirdiklerini belirledi. 

30 MİLYON LİRAYI HESAPLARINA GEÇİRMİŞLER 

Konuyla ilgili inceleme yapan ekipler, MASAK’tan da destek aldı. MASAK tarafından yapılan incelemelerde 2021-2024 yılları arasında dernek yöneticilerinin bağış toplamaya başladığını, derneğin hesaplarına 2021-2024 yılları arasında 37 milyon 323 bin 777 lira tutarında para girişinin olduğunu saptandı. 

MASAK'ın hazırladığı rapora göre bu paranın 30 milyon lirasının bağış niteliğindeki para girişlerinden kaynaklandığı, bu paraların yaklaşık 3 bin işlemle dernek başkanı, dernek yöneticileri ve dernek üye pozisyonundaki kişilerin şahsi hesaplarına geçirildiği tespit edildi. Şüphelilerin bağış paralarının bir kısmını kozmetik malzeme hizmeti veren bir firma üzerinden harcama, fatura gibi açıklamalarla aklamaya çalışıldığı da belirlendi. 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Polis ekipleri derneğe gelen bağış paralarını şahsi hesabına geçirdiği tespit edilen kozmetik firması sahibinin de aralarında bulunduğu toplam 5 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. Bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

KAYNAK:DHA

İlginizi Çekebilir

Silivri'de oto galeride korkutan patlama

Silivri'de oto galeride sabah saatlerinde korkutan bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İş yerinde maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Silivri’de tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Silivri’de maddi sıkıntıları olan vatandaşlara yüksek faizle para verip karşılığında tapu senedi alan çete düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyonda, 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Silivri'de 22 yaşındaki genç babasının boğazını kesti

Silivri'nin Büyükçavuşlu Mahallesi'nde babası ile tartışan 22 yaşındaki genç önce kendine zarar verdi daha sonra babasını boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Başkan Balcıoğlu Yeni Yönetim Kadrosunu Oluşturdu

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yeni yönetim dönemi için belediye organizasyon şemasını netleştirerek, yönetim kadrosunda önemli atamaları tamamladı. Başkan Balcıoğlu, Silivri Belediyesi'nin daha etkin ve verimli hizmet verebilmesi amacıyla oluşturulan yeni yapılanmayı kamuoyuna duyurdu.

Silivri’de zincirleme kaza

Silivri’de direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarpan sürücü, zincirleme kazaya neden oldu. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Silivri'de tekmeli tokatlı kavga

Silivri'de aralarında kadınlarında bulunduğu iki grup arasında çıkan tartışma tekme tokat kavgaya dönüştü.

TÜM HABERLER