© Esenyurt Haberleri

Şoför esnafına müjde

TŞOF Başkanı Apaydın, soför esnafının ÖTV'siz araç alımındaki sorunların çözüldüğünü açıkladı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, hükümetin teşvik amacıyla, ticari araçlara getirdiği Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetine ilişkin sorunların çözüldüğünü belirterek, esnafın mevcut aracını satıp bunun bedelini yeni aracın alımında peşinat olarak kullanabileceğini bildirdi.

Apaydın, yazılı açıklamasında, ÖTV'siz araç yenileme imkanı tanıyan düzenlemenin eylül ayında yürürlüğe girmesine rağmen uygulamada yaşanan sorunlar nedeniyle esnafın söz konusu imkandan yararlanamadığını anımsattı.

Sorunun, Maliye Bakanlığı tarafından vergi dairelerine gönderilen yazıyla çözüldüğünü belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Maliye Bakanlığınca çıkarılan tebliğ esnafın önce yeni araç alıp, sonra eskisini satacağı şeklinde yorumlandı. Eski aracını satıp peşinat olarak kullanmak isteyen esnafımız yasadan yararlanamadı. Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrasında, yasanın yürürlüğe girdiği 7 Eylül itibarıyla faaliyette bulunduğunu belgeleriyle ispatlayan tüm esnafımızın bu yasadan yararlanmasının önü açıldı. Artık esnafımız mevcut aracını satıp bunun bedelini yeni aracın alımında peşinat olarak kullanabilecek."Düzenlemede, minibüs ve otomobil tanımından kaynaklanan sorunların da bulunduğuna işaret eden Apaydın, "16-17 koltuğu bulunup ruhsatında minibüs yazan araçlar vergi dairesinde otobüs olarak kayıtlı olduğundan bu araçların yeni bir minibüsle değiştirilmesi mümkün olamamıştı. Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmede bu konuda da olumlu adımlar atıldı ve yapılan düzenlemeyle sorunlar çözüldü." ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam! İstanbul kanatsız kaldı

Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanat bulunamadı.

Asgari ücrete ara zamda hayaller suya düşerken milletvekillerinin alacağı zam belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zamma kapıları kapattı. Temmuzda emekliler ve memurlar için zam mesaisi başladı. Milletvekillerinin de alacağı zam oranı şekillenmeye başladı.

Şok marketin tamamı satıldı..

ŞOK Market, "İstegelsin" markasıyla bilinen Future Teknoloji Ticaret'in hisselerini almak için sözleşmeyi imzaladı. ŞOK tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yeni açıklama yapıldı.

Bakan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gündemimizde yok” açıklamasını yaptı.

Bu faize kim ev alabilir? 3 milyon liralık konut kredisine 11 milyon lira faiz

Kredi ile ev almak artık imkansızlaştı. Yükselen faiz oranları nedeniyle aylık ödemelerin 91 bin TL’yi aştı. Geri ödemeler ise 11 milyon TL’yi buldu.

2024 emekli promosyon tutarları belli oldu

Emekli banka promosyonları için yapılan SGK anlaşmasından sonra bankalar arasında rekabet başladı. Emekli aylığına göre değişen promosyonlar 8 bin-15 bin lira arasında hesaplanıyor. Emekliler bankaya gitmeden, mobil bankacılık üzerinden promosyon için başvurabiliyor.

TÜM HABERLER