© Esenyurt Haberleri

Ümit Özdağ MHP'den ihraç edildi

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP'den disiplin kurulunun kararıyla ihraç edildi.

MHP Genel Başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ disiplin kurulunun kararıyla ihraç edildi. 

MHP YAPTIĞI AÇIKLAMADA  DİSİPLİN KURULUNUN ALDIĞI KARARI ŞÖYLE DUYURDU:

"Genel Başkanlık Makamının 20.10.2016 tarih ve 2016/555 sayılı yazılarıyla Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kurulumuza sevk edilmiş bulunan Ümit ÖZDAĞ hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı müzakere edilmiş, yapılan müzakereler sonucunda GİZLİ OYLAMA-AÇIK TASNİF usulü ile oylama ve sayım yapılarak; MHP Ankara İli, Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit ÖZDAĞ’ın Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4-(c) ve 78/4-(e) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile cezalandırılmasına, Parti Tüzüğü’nün 80. maddesi uyarınca MHP Müşterek Disiplin Kuruluna itirazı kabil olmak üzere, OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.15.11.2016 Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

3 Mart 1961 yılında dünyaya gelen Ümit Özdağ Japonya'nın Tokyo şehrinde doğmuştur. Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazar olan Ümit Özdağ, Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders vermiş ve 2001 yılında profesörlük unvanı almıştır

ÜMİT ÖZDAĞ'IN SİYASİ KARİYERİ

2005 senesinde MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmiştir

2010 yılında tekrar MHP üyesi olmuş ve 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur.

21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçilmiştir.

7 Nisan 2015'te MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 7 Haziran günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimde de yine MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 1 Kasım günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan yardımcısı olmuştur.

24 Şubat 2016'da "MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir" diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.

23 Mart 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına adaylığını koymuştur.

Son olarak MHP Gaziantep Milletvekili olan Ümit Özdağ 15 Kasım 2016 tarihinde MHP'den ihraç edilmiştir.

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'na siyasi yasak davasında karar çıkmadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 3 yıldan 7 yıla kadar hapisle yargılandığı dava 31 Mayıs'a ertelendi.

Özgür Özel imaj değiştirdi. İki ameliyattan sonra saçını boyattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Başkanlığı seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk hali' sebebiyle başvuruda bulundu. YSK’nın önünde açıklamalarda bulunan Özel’in yeni imajı dikkat çekti.

Seçim bitti itiraz süreci başladı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde itiraz süreci başladı. İtirazlar sandık kurullarından sonra sırasıyla, ilçe, il ve Yüksek Seçim Kurulu’na yapılacak.

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul ikiden büyüktür

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul'da yerel gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul’daki muhalefet ve iktidar adaylarını eleştiren Şahin, “Istanbul'dan en önemli problemlerini ortaya koyup biz bunları şu somut projelerle çözeceğiz diye söyledikleri tek cümle yok” ifadesini kullandı.

CHP adaylarını tanıttı, Hatay ve Esenyurt adaylarının isimleri okunmadı

CHP, İstanbul Esenyurt’tan aday gösterdiği Ali Gökmen‘in ismini aday tanıtım toplantısında ilan etmedi.

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi.

TÜM HABERLER