© Esenyurt Haberleri

Ünal Kırmızıtaş, bağımsız meclis üyesi adayı oldu

31 Mart yerel seçimlerinde partiler belediye başkan adaylarının ve meclis listelerini belirlediler. Esenyurt’ta uzun yıllardır Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan ve 32 yıldır bu ilçede yaşayan İş İnsanı Ünal Kırmızıtaş bağımsız meclis üyesi adayı olarak başvurusunu gerçekleştirdi.

32 YILDIR ESENYURT’TA YAŞIYORUM

Gazetemizi ziyaret eden Kırmızıtaş neden meclis üyesi adayı olduğunu ise; şöyle açıkladı. ’32 yıldır Esenyurt’ta yaşıyorum. İlçemizin sorunlarını günlük yaşamda, hayatın her alanında bende sizler gibi yaşamaktayım. İlçemizin sorunlarını ilçemizin yönetildiği ilçe meclisine taşımak aynı zamanda çözüm önerileri sunmak amacı ile bağımsız aday oldum. Bildiğiniz gibi Esenyurt 1milyonu aşan bir nüfusa sahiptir. Böyle yoğun bir nüfusun olması sorunları elbette beraberinde getirecektir. Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi ve projelerimizi hazırladık. Esenyurt’ta yaşayan ve Esenyurt’lu bir birey olarak bildiğime inanıyorum. 

ESENYURT’UN SORUNLARINI ONLARLA BERABER ÇÖZECEĞİZ

Neden bir siyasi parti değil’de bağımsız aday oldunuz?

Özellikle 2024 yerel seçimlerinde siyasi arenada cereyan eden ve infilak yaratacak şekildeki karışıklıklar toplumumuzun ve insanlarımızın siyasete karşı güvensizlik yarattığı ortada iken, bende güvensiz bir siyasi ortamdan ve polemiklerden uzak Esenyurt’un bir evladı olarak ilçemize çok daha fazla faydalı olacağıma inandığım için bağımsız aday oldum. Seçim çalışmalarımıza başladığımız günden bu yana vatandaşlarımızın ilgisi ve alakası bize çok doğru bir karar aldığımızı da bu sayede gösterdi. Onların taleplerini ve sorunlarını dinliyoruz. Elbette ki çözümleri de yine onlarla beraber bulacağız. 

SARI OY PUSULASINDA İSMİMİZ YER ALACAK

Esenyurt’lular oy kullanırken size nasıl oy verecekler?

Seçmenlerimize verilecek olan oy pusulasında İstanbul Büyükşehir olduğu için, seçmenimize 4 pusula teslim edilecektir. Beyaz olan pusula (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları) içindir. Turuncu olan oy pusulası ise; Büyükşehir Meclis Üyeleri içindir. Turkuaz olan oy pusulası ise; Belediye Başkan Adaylarının oy pusulasıdır. Sarı renkli olan oy pusulası ise; ilçe belediye meclis üyeleri için verilen oy pusulasıdır. Bu pusulanın sol tarafı siyasi partilerin isimleri ve logoları yer alıyor. Hemen onların yanında ise bağımsız adayların isim ve soy isimleri yer alacaktır. Bizim ismimizde burada yer alacaktır. Seçmenlerimiz ve Esenyurt’lu hemşerilerimizin de bize bu şekilde oy verebileceklerdir.

İlginizi Çekebilir

Başkan Özer Esenyurt'un şampiyonlarıyla buluştu

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, belediyenin desteklediği amatör spor kulüplerinde ve yine belediyenin spor merkezlerinde eğitim alarak ulusal ve uluslararası arenada şampiyon olan sporcuları makamında ağırladı.

Banka uygulaması ele geçirildi: Binlerce lira kredi çekilmiş!

Esenyurt'ta, Ferhat Yüksel, iddiaya göre; telefonundan bir süreliğine erişim sağlayamadığı mobil bankacılık uygulamasına başka bir telefondan girdiğinde, adına 168 bin 500 lira kredi çekilerek başka bir hesaba EFT yapıldığını gördü. Bankada güvenlik zafiyeti olduğunu söyleyen Yüksel, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Başkan Özer 3 Fidan’ı Anma Programında Konuştu

CHP Esenyurt İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği 3 Fidanı Anma Programı’na katılan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Kendilerinden daha büyük bir davaya inananlar, yaşamında daha büyük bir amaca bağlananlar, karanlıkta yürürken etraflarını aydınlatmak için yakacak bir şey bulamadıklarında gözlerini kırpmadan kendilerini feda ederler. 3 Fidan da o dönemde toplumu ve geleceği aydınlatabilmek için kendilerini bile bile feda etmiştir” dedi.

Belinden çıkardı, rastgele ateş etti!

Esenyurt Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Esenyurtta belinden çıkardığı silahla havaya rastgele ateş açtı" şeklinde paylaşılan görüntüler üzerine emniyet ekiplerince çalışma yapıldığı aktarıldı.

Başkan Ahmet Özer, hıdırellez neşesine ortak oldu

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuyla kutlandı. Roman vatandaşlarla birlikte baharın gelişini kutlayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Esenyurt'ta boğazına para kaçan çocuk ölümden döndü!

Esenyurt'ta annesiyle alışveriş yaparken boğazına takılan bozuk para nedeniyle nefes alamayan çocuk, çevredeki vatandaşlar ve bir vatandaşın Heimlich Manevrası sayesinde kurtarıldı. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

TÜM HABERLER