© Esenyurt Haberleri

Vucüt Kitle İndeksi Nedir?

Obezite, dünya çapında milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Kalp komplikasyonları, diyabet ve çeşitli kanserler gibi ciddi sağlık sorunlarının gelişme riskini artıran aşırı vücut yağı birikimi ile karakterizedir. Vücut Kitle İndeksi, obeziteyi değerlendirmek için standart olarak kullanılan bir ölçüdür. Bir kişinin boyuna ve kilosuna dayanan bir metriktir. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) obezite tablosu, klinik ortamlarda vücut yağını tahmin etmek ve ilişkili sağlık risklerini öngörmek için kullanılır.

Obezite ve VKİ nedir?

VKİ, bir kişinin boy ve kilosuna dayanan v sayısal bir değerdir. Obezite kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon, tip 2 diyabet ve bazı kanserler gibi birçok kronik sağlık sorunu riskini artırarak ciddi bir sağlık sorunudur. VKİ aralığı obeziteyi hesaplamak için mükemmel bir sağlık ölçütü değildir. Bu nedenle, bir bireyin sağlık durumunu doğru bir şekilde değerlendirmek için bel çevresi ve vücut kompozisyonu gibi diğer ölçümlerle birlikte kullanılmalıdır.

Obezitenin belirtileri nelerdir?

Obezite'nin sağlık üzerinde ciddi etkileri olabilir. Bireysel risk faktörlerini anlamak ve en iyi tarama ve yönetim stratejileri hakkında tavsiye almak için bir hastane ve doktor belirlemek ardından da konuşmak önemlidir. Öneriler, kişiye bağlı olarak yaşam tarzı ve diyet değişikliklerini, odaklanmış fiziksel aktiviteyi veya ilaç tedavisini hatta cerrahi müdahaleyi içerebilir öne çıkan tedavi çeşitleri ise mide balonu, tüp mide ameliyatı gibi işlemlerdir.Obezite tedavi planının uzun vadeli bir tedavi olduğu ve nedenlerinin birçok durumla ilişkili olabileceği unutulmamalıdır. Obezite belirtileri şunları içerir:

Obezitenin nedenleri nelerdir?

Tüketilen kalori ile harcanan kalori arasındaki dengesizlik obezitenin birincil nedenidir. Obezite, büyük ölçüde yağ ve şeker açısından zengin, enerji yoğun gıdaların tüketiminin artması nedeniyle dünya çapında giderek yaygınlaşmaktadır. Ayrıca, hareketsiz işler, ulaşımdaki değişimler ve kentleşme de fiziksel aktivitenin azalmasına yol açmıştır. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, yüksek kalorili diyetler ve aktivite eksikliği obeziteye ve vücut ağırlığının artmasına neden olabilir. Bütün bu faktörler enerji dengesizliğine yol açabilir ve nihayetinde aşırı kilo ve obeziteye neden olabilir.

İlginizi Çekebilir

Yenidoğan bebek vurgununda: 500 milyon liralık zarar var 14 kişi tutuklandı

SGK'yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesi, içerisinde 14 doktorun bulunduğu 300 kişilik bir grupla faaliyet gösteriyordu. Operasyon sonucunda tutuklananlar arasında doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları bulunuyor.

Magnum dondurmalara toplatma kararı. 'Yemeyin' uyarısı yapıldı

Magnum dondurmaların çubukları, plastik ve metal içerebileceği endişesiyle İngiltere'de toplatılma kararı aldı.

Otizmde farkındalıkta daha fazlasına ihtiyaç var

Otizmle ilgili bilimsel çalışma ve araştırmalar yapan Otizm Formatörü ve Özel Eğitim Uzmanı Ali ATLI; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Hasan Kara sevenlerini Korkuttu

Esenyurt’un tanınmış siması iş insanı aynı zamana siyasetçisi Hasan Kara, kalp krizi geçirdi.

Esencan Hastanesi “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İlaç Geliştirme ve Tedavi Yöntemleri: Küresel Bir Bakış

Tarihsel olarak, insanlar sağlık sorunlarına çözüm ararken yüzlerce farklı tedavi yöntemi geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de ilaç tedavisidir. Eczacılar ve doktorlar tarafından geliştirilen ilaç karışımları, büyük çeşitlilik göstermekte ve hastalıklara karşı etkileri de farklılık göstermektedir. Her bireyin benzersiz biyolojik yapısı nedeniyle farklı ilaçlara farklı tepkiler verdiği bir gerçektir. Ancak, her birey için özelleştirilmiş ilaç üretimi mümkün olmadığından, sabit ilaçlar tedavi süreçlerinde önemli bir role sahiptir.

TÜM HABERLER