© Esenyurt Haberleri

Yargıtay'ın yeni Başkanı belli oldu

Yargıtay'da seçim 37. turda sonuçlandı. Yargıtay'ın yeni Başkanı Ömer Kerkez oldu.

Yargıtay’da başkanlık seçimi 37. turda tamamlandı. Yüksek mahkemenin yeni başkanı Ömer Kerkez oldu. 

Seçimin ilk 36 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması nedeniyle 37. tur oylaması yapıldı. 

Oylama sonucu, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi. Mehmet Akarca ise 103 oy aldı. 

MUHSİN ŞENTÜRK ADAYLIKTAN ÇEKİLMİŞTİ 

Yargıtay Başkanlığı için aday olan Muhsin Şentürk, birinci başkanlık adaylığından çekildiğini açıklamıştı. 

Üyelere gönderdiği mesajda, "Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla birinci başkanlık adaylığından çekiliyorum" ifadesini kullanan Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına adaylığını açıklamıştı. 

Kulislerde, Muhsin Şentürk'ün, Mehmet Akarca'nın lehine yarıştan çekildiği öne sürülmüştü. 

ÖMER KERKEZ KİMDİR? 

Antakya'da 1966 yılında doğan Ömer Kerkez, eğitim hayatına Antakya'da başladı ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. 

Mezuniyetinin ardından, askerlik görevini Trabzon'da tamamlayan Kerkez, Hatay'da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı ve çeşitli il ve ilçelerde önemli görevler üstlendi. Elbistan, Kozluk ve Erzin Cumhuriyet savcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi. 2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Kerkez, Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 

İlginizi Çekebilir

Dilan Polat için tahliye kararı!

Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildiği ortaya çıktı.

İBB’nin sulama sistemi bozulunca, sürücüler araçlarını yıkadı!

Avcılar TEM Otoyolu kenarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin yeşil alanda kullanılan sulama sistemi patladı. Patlayan hattaki tazyikli su şelale gibi E6 otoyoluna aktı. Durumu fırsat bilen bazı sürücüler, patlayan hattan boşa akan su ile araçlarını yıkadı.

CHP’ye ‘para sayma’ soruşturması: Para ve binanın hazineye geçmesi istendi

Para sayma görüntüleri ile gündeme gelen CHP İstanbul İl Binasının alımıyla ilgili başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; paraların usulsüz toplanarak satın alındığı gerekçesiyle, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının hazine adına tapuya tescil edilmesi ve paraların da hazineye aktarılmasını talep etti.

Sigara paketleri değişiyor

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'nın açıkladığı tütün mamullerinde yapılan yeni düzenlemelere göre sigara paketlerinde kodlama bilgisi içeriğinin genişletileceğini duyurdu. Üretim tarihi bilgisinin gün-ay ve yıl olarak bulunması zorunluluğunu getireceklerini aktardı.

Ev ve araç satışında yeni dönem. E-Devlet’ten yetki zorunluluğu geliyor!

15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan düzenleme ile ilan piyasasında dolandırıcılığı engellemeye yönelik önemli tedbirler alınacağı duyuruldu.

Emekli albay açıkladı: Ukrayna askerleri neden Mali ve diğer Afrika ülkelerindeki ayrılıkçılara yardım ediyor?

Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa, Rusya ile savaş halindeki Ukrayna'nın neden Mali ve diğer Afrika ülkelerindeki ayrılıkçı gruplara yardım ettiğini açıkladı.

TÜM HABERLER