esss

1930'lardan 2022'ye Dünya Kupası Tarihi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1930'lardan 2022'ye Dünya Kupası Tarihi
Dünyanın en çok ilgi gören spor organizasyonları arasında Futbol birinci sırada gelmektedir. Futbol tüm spor organizasyonları arasında hem en çok ilgiyi gören hem de en ateşli seyirci kitlesine sahip spor dalı olmaktadır. 90 dakika süren maç esnasında seyirciler hiç bir saniyesinde heyecanlarını kaybetmeden maçları takip etmektedir. Bu durumdaki en büyük etken ise bitiş düdüğüne kadar sonucun kesin olarak bilinememesi gelmektedir.

Futbol maçları ile birlikte özel olarak düzenlenen turnuvalarda ilgi ile takip edilmektedir. Futbol tarihinin en büyük organizasyonu ise yıllardan beridir düzenlenen Dünya Kupası olmaktadır. FIFA üyesi ülkelerin zorlu bir eleme sürecinden sonra katılabildiği turnuva dünya genelinden milyarlarca seyirci tarafından izlenmektedir.

 Türkiye ve Futbol

 Türkiye Dünya Kupasına katılamamış olsa da ülkede futbol heyecanı sonuna kadar devam etmektedir. Futbol yayınlarını izlemek ve maçları kaçırmamak isteyenler online yayın platformları üzerinden evde, işte ve yolda diledikleri her an maçları takip edebilmektedir. ExpressVPN’in araştırması, Türkiye’de sporseverlerin hangi spor dallarına ve hangi liglere çevrimiçi yoğun ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

 Dünya Kupası maçlarını televizyondan istemek isteyenler TRT1 ve TRT4K kanalları üzerinden takip edebilmektedir. Bunun haricinde online yayın platformları üzerinden de dileyenler diledikleri yerden Dünya Kupası heyecanını yaşayabilmektedir. Futbol coşkusunu doyasıya yaşayabileceğiniz online yayın platformlarını da kontrol edebilirsiniz.

 Türkiye futbol konusunda birçok yıldız yetiştirmiş bir ülkedir. Uluslararası arenada hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde önemli başarılı bulunmaktadır. Futbol konusunda başarılarımızın haricinde tribün şovlarımız da dünya çapında ilgi görmektedir.

 Türkiye bir futbol ülkesi olarak heyecanın sonuna kadar yaşandığı bir konumda yer almaktadır. Türkiye süper liginin izlenme istatistikleri de bu durumu göstermektedir. her maçın TV ve dijital online yayınlar üzerinden milyonlarca kişi tarafından izlenmesi önemli bir durumdur.

 Dünya Kupası Tarihi

Dünya Kupası ilk olarak 1928 yılında düzenlenen FIFA toplantısında alınan karar sonucunda Uruguay' da düzenlenmiştir. Bu turnuvaya FİFA tarafından davet edilen ülkeler katılım sağlamışlardır. O yıldan itibaren her dört yılda bir Dünya Kupası düzenlenmektedir. Sadece ikinci dünya savaşının olduğu dönem olan 1942 ve 1946 yıllarında turnuva düzenlenmemiştir.

 Turnuvaya FIFA üyesi olan 211 ülke üç yıl boyunca devam eden elemeler sonucunda girebilmektedir. Bu elemeler sonucunda finale kalmaya hak kazanan 32 takım Dünya Kupası finallerinde mücadele edebilmektedir.

 Son alınan karar ile birlikte 2026 yılında finallerde 48 takım mücadele edecek bu turnuva üç ülkenin ev sahipliğinde Kanada, ABD ve Meksika' da düzenlenecek. Katılımcı sayısının fazla olması seyir zevki açısından daha üst düzey bir zevk olacağını göstermektedir.

 2022 Dünya Kupası

 2022 Dünya Kupası Katar ev sahipliğinde düzenlenmektedir. Toplamda 96 maç oynanacak olan Katar finallerinde toplam seyirci rekorunun kırılması beklenmektedir. Dünya Kupası için satışa çıkartılan beş milyondan fazla biletin tükenmesi de bu durumu göstermektedir.

 Katar Dünya Kupasını kimin kazanacağı merak konusu olurken şimdiye kadar en çok Dünya Kupası kazanan ve tüm turnuvalara katılan tek takım olan Brezilya her zamanki gibi favori takımlar arasında yer almaktadır. Dört yılda bir düzenlenen Dünya Kupası stadyumlarda olduğu gibi ekran başında izleyenler açısından da her turnuvada yeni rekorların kırılması demektir.

 Dijital platformlar dahil olmak üzere 2022 Katar Dünya Kupası maçlarını yaklaşık 6 milyar insanın canlı olarak takip etmesi beklenmektedir. Bunun haricinde yazılı basın ve görsel medya ile birlikte bu sayının on milyarlarca insan tarafından takip edildiğini göstermektedir.

 Dünya Kupası birçok farklı yayıncı tarafından yayınlanmaktadır. Ülkemizde TRT üzerinden yayınlanan Dünya Kupası maçlarını aynı zamanda dijital online servisler üzerinden de izlemek mümkündür.

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samyeli ailesinden Öğretmenler Günü EtkinliğiÖnceki Haber

Samyeli ailesinden Öğretmenler Günü Etki...

Esenyurt’ta site sakinlerinin çilesi: 3 gündür elektrik, su ve doğalgazları yokSonraki Haber

Esenyurt’ta site sakinlerinin çilesi: 3...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!