esss

Akmugan Tokatlılarla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akmugan Tokatlılarla buluştu
CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan Tokatlılar tarafından kendisi için düzenlenen salon toplantısına katıldı

Akmugan Başakşehir’deki yandaş belediyeciliği hakkında “ bunu değiştireceğiz, böyle gitmeyecek” dedi.

Cumhuriyet  Halk Partisi  Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan ilçede yaşayan Tokatlılarla bir araya geldi. Tokatlı hemşehri derneklerinin üyeleri ile birlikte kahvaltı yapma imkanı bulan Akmugan'a aslen Tokatlı olan  İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Mustafa Erdemir ve parti yöneticileri de eşlik etti.

NASIL  SUSAYIM?

Belediye Başkan Adayı Abdülhadi Akmugan, Tokatlılar’ın kendilerine her dönem ihtiyaç duydukları desteği verdiklerini ifade ettiği konuşmasında,  " Başakşehir Belediyesini yöneten anlayış kamunun ortak alanlarını satarak yandaşlara yediriyor. Bunları denetim raporlarında ortaya koydum. Herkes vergi veriyorsa, herkes belediyenin imkanlarından ortak ve eşit faydalanacak. Bana Başakşehir Belediyesi'ni çok eleştirme; sen yapacaklarını söyle diyorlar. Ama ben belediyede deneyimli bir meclis üyesiyim, yapılanları görüyorum. Nasıl susayım? Başakşehirde sosyal belediyecilik yok. Yandaş belediyeciliği var. Bunu değiştireceğiz, böyle gitmeyecek. Bizim ötekimizde olmayacak. Cami de bizim, Cemevi de bizim. Kadınlara, emeklilere ve öğrencilere yönelik önemli projelerimiz var. Bu hizmetleri gerçekleştirirken işçi kıyımı yapmayacağız.

 Kreş konusu çok önemli. Benim öncelikli projelerimden biri. Bakın Fetö belası nelere yol açtı? Başakşehir’de böyle çok tarikat var. Fetö yerine yeni cemaatler tarikatlar yetiştiriliyor. Hemşehrilerime söz veriyorum! Çocuklarımızı onların eline teslim etmek zorunda bırakılmayacaksınız.” sözlerine yer verdi.

CHP Adayı  Akmugan  “ Eğer Kanal İstanbul geçerse, bizimde haklarınızı korumak için  bir A planımız var. Geçmez ise B planımızda hazır durumda. Yalnız  şöyle bir tehlike var. Kanal İstanbul geçerse üç mahalleyi kapsayan alandaki vatandaşlarımız TOKİ kanalıyla yerlerinden çıkarılacak. Kanal İstanbul geçerse sağından solundan ne kadar istimlak yapılacak onu açıklamıyorlar. TOKİ'nin hatta Erdoğan'ın iki dudağı arasındadır. İster 1 kilometre der, isterse 5 kilometre... Bunun bir sınırı olmalı ama malesef yok” diye konuştu.

KARABAT : “TOKATLILAR ÜÇ ŞEYİ ÖNEMSER

Kendisi de Tokatlı olan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise konuşmasında " Tokattan gurbete gelen öğrencilerimiz var.  Her öğretim yılı başında yurt sorunları ile dernek başkanlarıyla beraber uğraşıyoruz. Tokatlı insanların ekonomik gücü fazla değil ama çok nüfusumuz ve çok fazla okuyan çocuğumuz var. Belki bir dayanışma içinde burs sistemi kurmamız ve kurdurmamız gerekir.  Tokatlılar üç şeyi önemser. Bir cenazeyi önemserler cenaze ve düğünün yalnız olmaması gerektiğini düşünür. Cenaze ve düğünde hep bira arada olunması gerektiğini inanırlar. Cenaze ve düğünde Tokatlı'ya sahip çıkan siyasetçi önemli bir siyasetçidir. Bunu özellikle belirtmek isterim.

Her Tokatlı dernek yılda bir kez gece, bir kez piknik yapar. Bu noktalarda da kendilerine sahip çıkılsın ister.  Üçüncüsü de Başakşehir Belediye Başkanı olarak Başakşehir'e ihanet etmemenizi ve bu kente sahip çıkmanızı bekler. Siz çok sayıda  Tokatlı ile çalıştınız, biliyorsunuz zaten. Hemşehrilerim Başakşehir kadar Türkiye konusuna da hassaslar. Türkiye'nin geldiği noktayı önemsiyorlar. Sıkça patates soğan tartışması yaşıyoruz. Son olarak Suriye'den 200 bin ton patates ithal ettik. Bunu yaparken malın fiyatı kadar maliyeti olacağını az çok hepimiz biliriz. 1 TL’ye patatesi alıyorsak, bunun bedeli kadar  kadar vergi maliyeti olur.  Bu ithalatın  maliyetini sadece Tokat çiftçisine verseler Türkiye'nin patates ihtiyacı karşılanır. Patates kızartılarak yeniyor. Sofralarımıza kızartılarak geliyor. Patatesin yüzü kızarır ama bunların yüzü kızarmaz " sözleriyle hükümeti eleştirerek devam etti.

 “ANKETLERE GÜVENİYORUM”

Seçim tahminlerine yönelik düşüncelerini de açıklayan Karabat “Anket tartışmaları yoğunlaşacak. ‘ Anketlere güvenmiyorum’  diyen bir Cumhurbaşkanı var.  Eskiden anketleri ballandıra ballandıra anlatırlardı.  Her yerde; ankette bu, ankette şu... Sorduk şöyle,sorduk böyle... diye anlatırlardı. Şimdi durum ne? ‘Anketlere güvenmiyoruz.’ Geçen gün sayın İmamoğlu ile bu anketler konusunda sohbet yaptık.  Başkan sen anketlere güveniyor musun? Durum ne? dedim. ‘Özgür ben anketlere bir güveniyorum, bir güveniyorum hiç sorma’ dedi. Bu sıralar anketleri bende görüyorum. Başakşehir'de de görüyorum. Avcılar'da da görüyorum.  Büyükşehir'de de görüyorum. Ben bu anketlere bir güveniyorum,  bir güveniyorum hiç  sormayın” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü Belediyesi Gazileri AğırladıÖnceki Haber

Beylikdüzü Belediyesi Gazileri Ağırladı

Benzine büyük zamSonraki Haber

Benzine büyük zam

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!