esss

Ardahan Kültür Evi’nden Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Kültür Evi’nden Açıklama
Ardahan Kültür Evi olarak; Demokrat Göleliler Platformu üyeleri tarafından, Kültür Evi’nde kurulmak istenen Muzaffer Oruçoğlu Kütüphanesi hakkında gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine bir açıklama yapma gereği duymaktayız.

Öncelikle sosyal medya üzerinden Ardahan Kültür Evi’ni bilinçli bir şekilde hedef alan açıklamalar ve beyanatları kınadığımızın bilinmesini istiyoruz.

İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak üstlendiğimiz misyon ve vizyon doğrultusunda hem üyelerimize hem de yurttaşlarımıza yönelik eğitim, kültür ve sosyal projeler üretmiş ve üretmeye devam etmekteyiz. Kurulduğu günden itibaren yaptığı projeler ile örnek olmuş, adından her alanda söz ettiren Ardahan Kültür Evi, bölgemizin en önemli sorunları arasında bulunan eğitim ve kültürel alanlara daha fazla kafa yormakta, gerektiğinde zaman elini taşın altına koymakta ve mücadele etmektedir.

Kamuoyuna yansıtılmak istenen ‘Ardahan Kültür Evi yönetimi Kütüphane istemiyor’ algısına karşın bilinmesini isteriz ki; Ardahan Kültür Evi bünyesinde bir kütüphane oluşturmak ve bu kütüphanenin içerisine de Ardahan’ın önemli değerleri Dursun Akçam ve Ümit Kaftancıoğlu gibi bölümlerin oluşturma kararını çok daha önceden yönetim kurulu kararı olarak almış bulunmaktayız.

Bahsi geçen olay da ise Demokrat Göleliler Platformu tarafından, Ardahan Kültür Evi yöneticilerine Muzaffer Oruçoğlu Kütüphanesi kurulması için bir talep iletilmiştir. İletilen talep ile ilgili de verilen söz konunun yönetim kuruluna sunulacağı şeklindedir.

Ardahan Kültür Evi Derneği Yönetimi olarak ‘tamam, kütüphaneyi kurabilirsiniz’ şeklinde bir sözün verilmediğini kamuoyuna ilan ediyoruz. Verilen tek söz iletilen talep ile ilgili konunun yönetim kurulu toplantısında görüşülmesi içindir.

Konunun yönetim kurulu toplantısında ele alınması sonucunda ise Demokrat Göleliler Platformunun talebi kabul görmemiştir. Kabul görülmemesindeki tek neden ise kütüphane için bahsi geçen Muzaffer Oruçoğlu isminin Ardahanlı olmamasıdır. Oruçoğlu’nun doğum yeri olan Büyük Zavot köyü şuan Kars il sınırları içerisindedir. Ardahan Kültür Evi olarak Muzaffer Oruçoğlu ismine ve şahsına karşın herhangi bir önyargımız bulunmamaktadır. Yönetim olarak isteğimiz kendi ilimiz olan Ardahan’ın önemli değerleri Dursun Akçam ve Ümit Kaftancıoğlu gibi isimlerin olacağı bir kütüphane oluşturmaktır. Ardahan Kültür Evi olarak bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Ardahan Kültür Evi Yönetim Kurulu

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğanay Ailesinin Torun SevinciÖnceki Haber

Doğanay Ailesinin Torun Sevinci

Ardahan'da 15 Temmuz Demokrasi Programı YapılacakSonraki Haber

Ardahan'da 15 Temmuz Demokrasi Programı...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!