esss

Babahan Muşlu hemşerilerini Ekinci ile buluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babahan Muşlu hemşerilerini Ekinci ile buluşturdu
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Babahan, Muşlu hemşerilerini Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci ile Esenyurt Nikâh Sarayı’nda düzenlediği kahvaltı programıyla bir araya getirdi. Programın moderatörlüğünü ise Gazeteci Sevda Durgun üstlendi.

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Babahan’ın düzenlemiş olduğu kahvaltı programına Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban, Başbakan Baş Danışmanı Adnan İnanç, Ak Parti Esenyurt ilçe Başkan Yardımcısı Alican Gökçe, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Pakize Bahadır, İstanbul Ak Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yeşil Aytulum, STK Başkanları ve çok sayıda Muşlu kanat önderleri katılım sağladı.

‘’Biz gücümüzü halkın yüreğindeki ışıktan alıyoruz’’

Programın açılış konuşmasını Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Babahan yaptı. Babahan yerel seçim sürecinde Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci’yi destekleyeceklerini ifade etti. Babahan: ‘’Bugün istişare etmek ve hasret gidermek amacıyla bir aradayız. Bu tür buluşmalarda sizlerin talep ve görüşlerini alıyor, istikamet belirlemede katkılarınızı tespit ediyoruz. Sevgili iki cihan güneşimiz peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v) bir hadisi şerifinde; istiare eden yanılmaz, istişare eden de pişman olmaz, buyuruyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözünü burada hatırlatmak istiyorum, ‘Biz gücümüzü halkın yüreğindeki ışıktan alıyoruz.’ Desteklerinizi her zaman bekliyoruz. Muşlu hemşerilerimizle, onların öncüsü olan siz kanaat önderlerimizle istişare ettiğimiz hiçbir konuda yanılmadık. Yanlış yapmadık.

‘’Tevhit ruhunu devam ettireceğiz’’

Bizler birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ne kadar güçlü tutarsak hedeflerimiz olan 2023, 2053, 2070’deki vizyonlarımıza ulaşmamız o kadar kolaylaşır.  Çok önemli hadiselerin yaşandığı bu hassas seçim döneminde bir kez daha sizlerle istişare etmek istedik. Bulunacağımız fikir alışverişinin ülkemiz adına vesile olmasını Allah’tan dilerim. Bu yerel seçimde de Azmi Başkanımıza desteklerimizi tekrar vereceğiz. Tevhit ruhunu devam ettireceğiz. Sayın cumhurbaşkanımızın bizlere emaneti olan bilgili, birikimli, inançlı bir dava adamı Sayın Azmi Ekinci Başkanımızı yalnız bırakmayacağız.’’ dedi.

Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci ise kendisini kısaca tanıtarak konuşmaya başladı. Ekinci: ‘’İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Siyasete ilçe yönetim kurulu üyeliğinden başladım ve ilçe başkan yardımcılığıyla devam ettim. 1 Kasım 2015’te 1. Bölgede Ak Parti’den milletvekili oldum. Esenyurt’ta Ak Parti’den belediye başkan adayı olarak aranızda bulunmaktayım.

‘’Hayalleri gerçeğe dönüştüren bir kadroyuz’’

Esenyurt bir metropol ve 1 milyon nüfusu ile İstanbul’un en büyük ilçesi. Esenyurt 2004 yılında, Ak Parti belediyeciliğin başladığı günden itibaren bilgi ve deneyimlerinin birleşmesiyle Esenyurt’ta her türlü hizmetlerin yapıldığını görüyorum. Esenyurt’ta sorun yok, ihtiyaçlar var.  Bu ihtiyaçları nasıl gidereceğimizi de çok iyi biliyorum. Esenyurt’ta birçok sorun halledilebilir. İş ihtiyacımız var. Ulaşım, trafik, otoban… Bunlar için kısa sürede bitecek projelerimiz hazır. 17 adet otopark ile 13 bin aracı sokağımızdan, caddelerimizden çekeceğiz. Meydana kadar gelen metro belediyeye kadar gelecek. Ayrıca iki noktadan da Esenyurt’a metro gelecek. Esenyurt’ta eğitim alanında 50 kişilik sınıflar kalmayacak. Sınıf ortalamamızı 30’a indiriyoruz. 220 yataklı bir hastanemiz var. 500 yataklı devlet hastanesi 2019’un yatırım onayına alındı. Biz Esenyurt için hayallerimiz, ideallerimiz var. Bizler hayalleri gerçeğe dönüştüren bir kadroyuz.’’ dedi.

‘’Cumhurbaşkanımız asimilasyon politikalarını yıktı’’

Eski Başbakan Baş Danışmanı Adnan İnanç ise Ak Parti ile esenlik yaşadıklarını ifade etti. İnanç: ‘’Havası sert ama insanı mert olan Muşlu kardeşlerim, insanın harman olduğu ildir Muş. Adım Adnan İnanç, Vanlıyım, sizin yakın dostunuzum. Biliyorsunuz ki Ak Parti öncesi çok acılar yaşamıştık. Zilan Deresi’nde yüzlerce Türk ailesinin nasıl katliam edildiğini unutmadık. İstiklal mahkemelerinde nasıl binlerce mazlumun idam edildiğini de unutmadık. Şivan Perwer’in kasetlerini gizlerdik. Jandarma görmesin diye elimizden gelen gayreti gösterirdik. Biz öyle sıkıntılı süreçleri geride bıraktık. Allah, Ak Parti diye bir parti bizlere nasip etti. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bu asimilasyon politikalarını yıktı. Ak Parti ile büyük bir rahatlama ve esenlik yaşadık.

‘’Andımızı tarihin çöp sepetine attı’’

Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde Kürtçe artık seçmeli bir dildir. Daha sonra Kürtçe savunma hakkını getirdi. Klavye harflerini değiştirdi. Bütün yasakları ortadan kaldırdı. Andımızı ise tarihin çöp sepetine attı. Biz insanların hepsine birlikte devletiyiz, sadece bir tek bir kimliğin devleti değiliz dedi. Türkiye, Türklerin ve Kürtlerin ortak devletidir, dedi. Biz birlikte kafa kafaya verip, gerekirse ses tonumuzu yükseltip gerekirse birbirimize kızarız ama sorunumuzu yine kendimiz çözeriz. Herkes farklı düşünebilir. Allah hepimizi farklı yaratmıştır. Ama bir arada oturup konuşabilmeyi, saygı çerçevesinde tartışabilmeliyiz. Birlikte derttaş, sırdaş, yoldaş olmalıyız. Türkiye giderse ümmet gitmiş olur, bütün umutlar sönmüş olur.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT'den yeni ücretsiz hatÖnceki Haber

İETT'den yeni ücretsiz hat

Başkan Adayı İbrahim Ulusoy: Yeşilkent Mahallesi çile doluSonraki Haber

Başkan Adayı İbrahim Ulusoy: Yeşilkent M...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!