esss

Başkan Turgay Özcan; Temel Karadeniz'e Yüklendi..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Turgay Özcan; Temel Karadeniz'e Yüklendi..
CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan gazetemize verdiği röportajda ‘‘Küçükçekmece belediyesinde gider kısmında müthiş bir kaçak, israf, peşkeş ve çarçur etme var.

Belediye başkanı kamudan topladığı paralarla kendi reklamını yapamaz’’ açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimler için start verdiği belediye başkanlığı aday adaylık başvuru tarihleri arasında gazetemiz Kent Haber’e özel röportaj veren CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Turgay Özcan, demokrasinin asıl unsurlarının ikna ve uzlaşmadan geçtiğini belirterek yerel seçim sürecini değerlendirdi.

Kent Haber: ‘’Bu dönem özellikle CHP’ye özel bir ilgi var. Bölgedeki önemli siyasetçiler de aday. Siz bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Niye özellikle bu dönem Küçükçekmece bu kadar rağbet gördü?Belediye başkanlık aday adaylığı başvuru tarihi 26 Ekim’e kadar ertelendi. Sizce bu durum olumlu mu olumsuz mu?’’

‘’Büyükşehiri almak istiyoruz’’

Bu konuda ilçe başkanlarının etkisi önemli oluyor. İstanbul’da bizim 14 belediyemiz var. Bu on dört belediyenin hepsini yeniden alacağız. Bu on dört belediyenin üzerine biz aslında büyükşehiri almak istiyoruz. Büyükşehiri alabilmemiz için de en az altı belediyeyi daha almamız gerekiyor. İlk sırada Küçükçekmece gelir, Esenyurt, Eyüp, Üsküdar, Beykoz, Şile gibi belediyeleri alacağız. Bunları aldığımızda zaten İstanbul’un tarihi değişecek ve yeniden İstanbul’a bağımsızlığını kazandıracağız.

‘’Siyasette iki ile ikiyi toplayıp dördü bulmak mümkün değil’’

Diğer seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin AKP’ye en yakın oy aralığı ilçelerden bir tanesi Küçükçekmece. Çoğu kişi için kolay gözüküyor. Ama siyasette iki ile ikiyi toplayıp dördü bulmak mümkün değildir. Son seçimlerde millet ittifakını denedik. Küçükçekmece’de biz başarılı olduk. Yeni bir ortak seçim yapma denkleminde en azından bizim dışımızdaki örgütler buna hazır. Bunun dışında bir HDP gerçeği var. Açık ya da yarı açık işbirliği yapabiliriz. Bizim burada ilçe olarak yapabileceğimiz bir iş değildir. Genel merkezin örgütleyeceği bir şeydir.

‘’Kaçak vardır, peşkeş vardır, istaf vardır, çarçur etme vardır’’

Kendi özgün çalışmamızdan hareketle burada bir başarı hikayesi yakalama şansının çok daha fazla olduğu açıktır. 650 milyonluk bütçeye sahip Küçükçekmece Belediyesi. Gelirlerini %98,5 olarak gerçekleştirebilmektedir. Gider kısmında müthiş bir kaçak vardır, peşkeş vardır, israf vardır, çarçur etme vardır. Bunları engellediğimizde sosyal belediyeciliği hayata geçirdiğimizde mecvut masraflardan tasarruf yapıp yeni yatırımlar ya da yeni hizmetler sunmaklar mümkündür. Bu kadar net bir parayı çarçur etmektedirler. Biz bu seçimi alacağız. Aynı bütçeyle daha fazla yatırım ve hizmet sunacağız.

‘’Demokrasinin asıl unsurlarının ikna ve uzlaşmadır’’

On aydır ilçe başkanıyım. Geldiğimde meclis grubumuz bir dağınıklık içerisindeydi. İlk işim gelir gelmez arkadaşlarımızı uzlaştırdım. Ben sosyal demokrasinin ve demokrasinin asıl unsurlarının ikna ve uzlaşma olduğuna inanıyorum. Birbirimizi ikna ettik ve uzlaştık. Çok doğru komisyonlar çıktı. O komisyonlardan çok doğru çalışmalar çıktı. O çalışmalar neticesinde müthiş bir Küçükçekmece Belediyesi 2019 Bütçesi tenkidi geliştirdik. İktidar olduğumuzda neleri yapacağımızın kaynaklarını tespit ettik.

‘’Belediye başkanı kamudan topladığı paralarla kendi reklamını yapamaz’’

Sadece belediye başkanının gülerek verdiği pozlar için veya kendi gülerek dergiye, bilboardlara bastığı fotoğraflar için yuvarlak 20 milyon TL bütçe ayırmıştır. Burada birçok insan açlık sınırının altında yaşarken, çocuğunu okula götüremezken, ev kirasını ödeyemezken bunlar ayıptır, günahtır, zulümdür. Özel kaleminin ve kendisinin gelenlere ikram ettiği çay, kahve, tost, şekerleme, çikolata 5,5 milyon TL’dir. 500 – 600 bine yapılacak işleri on katına yapıyorlar. Belediye başkanı kamudan topladığı paralarla kendi reklamını yapamaz. Eğer halkın karnı açsa, çocuğunu okula gönderemiyorsa, sana oy vermez. Bunları örgütleyebilecek aday kim olursa olsun örgüt yapısına sahibiz. Bu da tabi partililerimizin iştahını kabartıyor bu yüzden de aday fazla. Benim açımdan fark etmiyor. Seçimi kazanacağımız ortak aklı oluşturmak ve kazandıktan sonra burayı iyi bir şekilde yürütmek. Örgütle el ele, kol kola olacağız. Örgütünden ve toplumundan uzak iş yapanların ikinci dönemi olamaz. Toplumun ceza vermesini beklemeden parti olarak önce biz veririz.

Sürenin uzatılmasıyla her ilçe başkanı yoruldu. Gelenler, gidenler, tartışmalar, yorumlar gerçekten çok yıpratıcı bir süreçten geçiyoruz. Uzatılmasını tahmin ediyorduk. Aday belirlemede bir belirsizlik var partide. Bu belirsizlikten dolayı acabaları olan arkadaşlar adaylıklarını son güne bıraktılar. Önümüzdeki hafta da 15-20 kişinin meclis üyeliği için başvuru yapacağını düşünüyorum.

Kent Haber: ‘’Bazı ilçelerde meclis üyesi sayısı az. Meclis üyesi müracaat sayınız nasıl?’’

Şu anda 73 kişi. Büyük ihtimal 100’e tamamlanır. Önceki yıllarda kadın ve yaşlılardan katılım ücreti alınmıyormuş. Bu dönem %50 oranında alınıyor. Tabi gençlerin de pek ekonomikdurumları uygun değil. Bunu ücretsiz hale getirdiğinizde 200 kişiye kadar başvuru alıyoruz. Biz bu işi doğru yapmak istiyoruz. Komisyonlarda işin ehli arkadaşlarımızın olması gerekiyor. Kendi adıma çok şansız bir dönemdeyim, parti adına da çok şanslı bir dönem. Biz 30 yıldır değişik kademelerde görev yapmış arkadaşlar bir aradayız. Biz seçimi yönetecek bir yönetim oluşturduk ve yolumuza devam ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazeteci Muhlis Polat “Halkın temsilcisi olmak için varım”Önceki Haber

Gazeteci Muhlis Polat “Halkın temsilcisi...

Hem gönlünü hem de parasını kaptırdı! Sonrası rezalet..Sonraki Haber

Hem gönlünü hem de parasını kaptırdı! So...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!