esss

Berat Kandilinde bu duaları mutlaka okuyun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Berat Kandilinde bu duaları mutlaka okuyun
Berat Kandili 2017 10 Mayıs Çarşamba yani bu gece idrak ediliyor. Tüm Müslüman alemi, Şaban ayının içerisinde yer alan bu mübarek günde dualar edecek, peki Berat Kandili'nin anlamı ne, bu gecenin önemine uygun Berat Kandili gecesinde edilecek dualar hangileri? Berat Kandili'nin mahiyetine ilişkin tüm detaylar ve yakınlarınıza, sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel Berat Kandili mesajları haberimizde...

Berat Kandili İslam aleminin en özel gecelerinden birisi olarak bilinir. 2017 Berat Kandili ise 10 Mayıs Çarşamba gecesini 11 Mayıs Perşembe'ye bağlayan geceye, yani bugüne denk geliyor. Peki bu gece; yani Berat Kandili gecesi okunacak dualar hangileri, bu mübarek gecenin önemine uygun dualar neler? Berat Kandili'nde nasıl ibadet etmeli?

BERAT KANDİLİ'NİN MAHİYETİ

Şaban ayının içerisinde yer alan Berat Kandili gecesinde Müslümanlara günahlarından affolunma

Müjdesi verilmiştir. Berat Kandili gecesinin önemi ve mahiyeti hakkında "Vergi ödendiği zaman nasıl ki borçlusuna borcundan kurtulduğuna dair belge veriliyorsa Allah azze ve Celle'de Berat gecesinde mümin kullarına Berat yazar" denilmiştir.

Berat Gecesi'nin beş ayrı özelliği vardır:

1. Bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması.

2. Bu gecede yapılacak ibadetlerin diğer vakitlere nispetle kat kat sevaplı olması.

3. İlâhi rahmetin bütün âlemi kuşatması.

4. Allah'ın af ve bağışlamasının coşması.

5. Peygamberimiz (asm)'e tam bir şefaat yetkisinin verilmiş olması.

TEFSİRLERDE YER ALAN BERAT GECESİ İZAHLARI

Tefsirlerde bu gece ile ilgili olarak şu şekilde izahlar yer almaktadır:

-Vergi ödendiği zaman nasıl ki vergi borçlusuna borcundan kurtulduğunu gösteren bir belge veriliyorsa, Allah Azze ve Celle de Berat Gecesi'nde mü'min kullarına berat yazar. Zaten bu gecenin dört adı vardır: "Mübarek Gece", "Berae Gecesi", "Sakk (belge ve senet) Gecesi" (Allah Teâlâ bu gece mü'min kullarına beraet yazar)", "Rahmet Gecesi."

 Kandil mesajları listesi... Kısa kandil mesajları ve 2017 Berat Kandili mesajları

BERAT KANDİLİ MESAJLARI

*Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.

*Varlığı ebedi olan, Merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.

*Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, kandilin mübarek olsun.

*Her gün yeni doğan güneş kadar, her gece parlayan yıldızlar kadar, her bahar açan çiçekler kadar hayatınız güzel olsun. Berat Kandiliniz hayırlı olsun…

 

*Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

*Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

BERAT NE DEMEK?

"Berat, beraet" kelimesi "el-berâe" kelimesinin Türkçe'deki kullanılış şeklidir. Beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. "Berâet" iki şey arasında ilişki olmaması, kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması anlamına gelmektedir. Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup İlâhî bağışa ermeleri umulduğu için de Berat Gecesi denmiştir.

KANDİL GECESİ NASIL İBADET EDİLİR?

* Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli.

* Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

* Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

* O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

* Kandil gecesinin akşam, yatsı ve Sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

* Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çıldırlılar Derneği seçilmişlerle buluştuÖnceki Haber

Çıldırlılar Derneği seçilmişlerle buluşt...

Bir İlk Yaşanacak!Sonraki Haber

Bir İlk Yaşanacak!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!