esss

Beşiktaş-Malatyaspor maçı ilk 11'leri belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş-Malatyaspor maçı ilk 11'leri belli oldu
Beşiktaş ve Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de ilk kez geçen sezon karşılaşmış, iki maçta da Beşiktaş yenilmemişti.

Maç öncesi Beşiktaş'ın ilk 11'i belli olurken yeni transfer Ljajic maça ilk 11'de başlıyor. Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı son maçta Antalyaspor'a mağlup oldu ve iç sahadaki 45 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Süper Lig'e Akhisarspor ve Erzurumspor galibiyetleri ile başlayan ancak daha sonra sahasında Antalyaspor'a yenilen, Bursaspor ile deplasmanda berabere kalan Beşiktaş 5. hafta maçında Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. Beşiktaş, Vodafone Park'ta taraftarını desteği ile Yeni Malatyaspor'u yenerek seri yakalamak istiyor.

Siyah beyazlıların bundan önceki son iç saha mağlubiyeti Akhisarspor karşısındaydı. Ligin ilk dört haftasında yedi puan toplayabilen Beşiktaş, Şenol Güneş göreve geldikten sonraki en kötü sezon başlangıcını gerçekleştirdi.

Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde oynadığı 19 deplasman maçının dokuzunda gol atamadı. Beşiktaş bu sezon ligde kalesini gole kapatamayan dört takımdan biri. Beşiktaş, Süper Lig'de altı maçtır kalesinde gol görüyor. Siyah beyazlılar bu maçta da gol yerse, Şenol Güneş döneminde kalesini gole kapatamadığı en uzun serisini yaşamış olacak. Beşiktaş bu sezon ligin en fazla isabetli şut çeken takımı. Yeni Malatyaspor'dan daha az isabetli şut çeken ise sadece iki takım var: Göztepe ve Alanyaspor.

İLK 11'LER:

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Medel, Oğuzhan, Ljajic, Lens, Quaresma, Negredo
Yeni Malatyaspor: Ertaç, Chebake, Mina, Sadık, Erkan, Donald, Murat, Adem, Aleksic, Guilherme, Boutaib

Beşiktaş bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan takım ve en yakın rakibi Fenerbahçe'ye bu alanda 33 fark atmış durumda. Yeni Malatyaspor ise bu alanda ligin son sırasında yer alıyor. Yeni Malatyaspor bu sezon Süper Lig'in en az gol yiyen iki takımından biri. Yeni Malatyaspor bu sezon Galatasaray'ın ardından ligin en az faul yapan takımı. Beşiktaş'ın Süper Lig'de attığı son 16 golün 12'si maçların ikinci yarılarında geldi. Ryan Babel bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan isim. Caner Erkin bu sezon Süper Lig'de 13 şut pası ile bu alanda ligin lideri. Ancak Caner'in şut paslarının hiçbiri asiste dönüşmedi. Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup 12 şut pası ile ligde ikinci, Ricardo Quaresma 11 şut pası ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu üç oyuncunun attığı toplam 36 şut pasından sadece beş asist çıktı. Sadık Çiftpınar, bu sezon Süper Lig'de en fazla uzaklaştırma yapan isim. Yeni Malatyaspor'un bu sezon ligde attığı dört golün üçünde Daniel Aleksic'in direkt katkısı var.

BEŞİKTAŞ 5 PUAN KAYBETTİ

Süper Lig’de sezona evinde Akhisarspor galibiyetiyle başlayan ve ikinci haftada geriye düşmesine rağmen Büyükşehir Belediye Erzurumspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başaran Beşiktaş, son iki maçta üst üste puan kayıpları yaşadı. Antalyaspor’a Vodafone Park’ta mağlup olarak evinde uzun süreli yenilmezlik unvanını kaybeden siyah-beyazlılar, dördüncü haftada Bursa deplasmanından 1 puanla döndü ve toplamda 5 puan kaybetti. Ligde 5. hafta maçları öncesi yedişer puanı bulunan Beşiktaş ile Evkur Yeni Malatyaspor gol averajıyla yedinci ve sekizinci sırada yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü'nde Silah Kaçakçılığı OperasyonuÖnceki Haber

Beylikdüzü'nde Silah Kaçakçılığı Operasy...

Özmen Ailesi'nden Erdoğan'a TeşekkürSonraki Haber

Özmen Ailesi'nden Erdoğan'a Teşekkür

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!