esss

Beşiktaş'ı Avrupa şampiyonluğundan ettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş'ı Avrupa şampiyonluğundan ettiler
Teknik Direktör Ziya Doğan, efsanesi olduğu Beşiktaş’ı ve Ozan Tufan meselesini BUGÜN için değerlendirdi. Genç oyuncunun, Veli’nin yerini neden dolduramayacağını anlattı. “Bu takımı Avrupa şampiyonluğundan ettiler, katlettiler!” diye ekledi.

- Adı 3 bü­yük­ler­le anı­lan Ozan Tu­fan, Be­şik­ta­ş’­ta or­ta sa­ha­da sa­kat­lık­lar­dan do­ğan boş­lu­ğu dol­du­ra­bi­le­cek tip­te bir fut­bol­cu mu?

DİREKT DÜŞÜNÜLEMEZ


- Ozan, Ve­li­’nin gö­re­vi­ni di­rekt ola­rak ya­pa­bi­le­cek bir oyun­cu de­ğil. Ve­li, çok iyi bir de­fan­sif oyun­cu. Ozan Tu­fan bel­ki on­dan da­ha ka­li­te­li bir oyun­cu, hat­ta da­ha da ye­te­nek­li ama bu­gün için Ve­li­’nin boş­lu­ğu­nu dol­du­ra­maz. Ozan, ge­le­ce­ği par­lak ve iyi bir tek­nik ada­mın elin­de o par­lak ge­le­ce­ğe doğ­ru yü­rü­ye­cek­tir. An­cak de­di­ğim gi­bi, di­rekt Ve­li­’nin ye­ri­ne dü­şü­nü­lü­yor­sa, o gö­re­vi ve­re­mez­si­niz.

2- Ma­ri­o Go­mez Be­şik­ta­ş’­ta bek­le­ne­ni ve­re­bi­lir mi?

TAM GOMEZ'E GÖRE


- Eğer ge­çen se­ne­ki ta­kım­da ol­say­dı, ne ya­pa­ca­ğı ko­nu­sun­da so­ru işa­ret­le­ri olur­du. Ama bu se­zon ku­ru­lan ta­kım, tam Go­me­z’­e gö­re. Sol­dan Qua­res­ma­’nın ge­ti­re­ce­ği top­lar önem­li ola­cak. Sağ­da da for­mu­nu bu­lan bir Gök­han Tö­re çok gol at­tı­rır. Ge­çen se­ne Be­şik­taş ka­nat­lar­dan çok gel­me­yen bir ta­kım­dı. Eğer bu se­zon ka­nat­lar iş­ler­se, iyi bir se­zon ge­çi­rir. Be­şik­taş iyi trans­fer­ler yap­tı. Oyun­cu­lar bir­bi­ri­ni ta­mam­lar­sa, bu se­zon şam­pi­yon ola­cak­lar­dır.

3- Şam­pi­yon­luk de­miş­ken, bu ko­nu­yu tek­nik de­ğer­len­dir­me­le­ri­niz ışı­ğın­da bi­raz aça­bi­lir mi­yiz?

YANLIŞ DOKUNUŞLAR MAHVETTİ


- Son 3 se­zo­na ba­kın; Sa­met Ay­ba­ba ve Sla­ven Bi­li­c’­li ola­n… Be­nim fa­vo­rim hep Be­şik­ta­ş’­tı. Özel­lik­le ge­çen se­zon öy­ley­di. BU­GÜN Ga­ze­te­si­’ne ver­di­ğim bir de­meç­te de bu­nu be­lirt­miş­tim. Be­şik­ta­ş’­ın kad­ro­la­rı, tek­nik adam­la­rı­na bağ­lı bir kad­roy­du. On­la­rın viz­yon­la­rı­na gö­re de­ğer ala­bi­le­cek bir kad­ro­su var­dı. Be­şik­taş özel­lik­le ge­çen se­zon Tür­ki­ye Li­gi­’nin üs­tün­dey­di.
Son 4-5 haf­ta­ya ka­dar ki­me sor­sa­nız, şam­pi­yon­luk ada­yı Be­şik­ta­ş’­tı. Pe­ki ne ol­du? Ta­kım ol­ma­yı ba­şa­ran Si­yah-Be­yaz­lı­lar, tek­nik ada­mın bir iki yan­lış do­ku­nu­şuy­la bu özel­li­ği­ni yi­tir­di. Brug­ge ma­çı­nı in­ce­le­yin. Bu ta­kı­mı, Be­şik­taş ra­hat­lık­la eler­di. Son 4-5 haf­ta­da olan­la­ra ak­lım er­me­di! Ta­kı­mın dü­ze­ni bo­zul­du, çift sant­rfo­ra dö­nül­dü. Or­ta sa­ha­dan adam ek­sil­til­di. Bi­rey­sel ka­li­te ge­ri­le­di. Ye­ni ma­ce­ra aran­dı. Bel­ki de bir Av­ru­pa şam­pi­yon­lu­ğu elin­den alın­dı! Bu de­ne­me­ler se­zon ba­şın­da ya­pı­lır, so­nun­da de­ğil. Ati­ba ve Ve­li­’nin ol­ma­dı­ğı maç­lar­da bi­le çift sant­rfor de­nen­di. Tüm bun­lar bir ci­na­yet­ti! Be­şik­taş ade­ta kat­le­dil­di!

4- Be­şik­ta­ş’­ın ka­le­ci­le­ri­ni na­sıl gö­rü­yor­su­nuz?

MORALLERi BOZULMAMALI


- Tol­ga Zen­gin, Cenk ve Gü­nay so­nuç­ta bu ta­kı­mın şu an­ki ka­le­ci­le­ri. Ba­kı­yo­rum, ge­çen se­ne baş­ka­nın “For­mu­nu be­ğen­mi­yo­ru­m” di­ye­rek Dem­ba Ba’­ya yap­tı­ğı olum­suz et­ki, şim­di ka­le­ci­le­re ya­pı­lı­yor.

Sü­rek­li yer­le­ri­ne trans­fer ara­yış­la­rı ha­ber olu­yor. Eğer ka­le­ci ala­cak­sa­nız, he­men alın. Al­ma­ya­cak­sa­nız, bu ço­cuk­la­rın mo­ra­li­ni boz­ma­yın.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe Ozan Tufan'ı peşin parayla renklerine katıyorÖnceki Haber

Fenerbahçe Ozan Tufan'ı peşin parayla re...

Futbolu önüne gelen herkes yönetirseSonraki Haber

Futbolu önüne gelen herkes yönetirse

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!