esss

Beylikdüzü Belediyesi'nden Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beylikdüzü Belediyesi'nden Açıklama
Belediyemiz mülkiyetinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Derviş Eroğlu Cd. 191 Ada 14 Parsel üzerinde Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü Derneği’nce kullanılan, yaklaşık 7 m 15 mebatındaki tek katlı prefabrikle ilgili olarak herhangi bir tahsis ya da kiralama vb. yasal bir izin bulunmamaktadır.

Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü’ne, Gürpınar Mahallesi Sahil mevkiinde, spor kulübünün çalışmaları için uygun alan olan, deniz kenarında yaklaşık üç dönüm alan üzerinde bir alan tahsis edilmiştir. Bu tahsis işlemi ardından derneğin, bahsi geçen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki prefabrik yapıyı uzun süre sportif faaliyetler için kullanmadığı, hatta kapalı tuttuğu tespit edilmiştir.

Dernek yetkililerince kamuoyunda, “Beylikdüzü Belediyesi intikam alıyor” söylemleri ve göstermiş olduğu davranışlar ile Beylikdüzü Belediyesi’nin hukuksuz bir işlem yaptığını öne sürerek kamuoyunu yanıltması hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakla beraber, Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünde söylediği gibi derneğin adına yakışmayacak davranışlarda bulunulmaktadır.

İzinsiz kullanım dolayısıyla tesis edilen işlem hukuka uygun olmadığından Beylikdüzü Belediyesince mevcut alanın spor alanı için projelendirilmesi adına, ilgili derneğe şifahen birçok kez prefabrik yapıyı kaldırması söylenmiştir. Tüm bu uyarıların dikkate alınmaması üzerine konuyla ilgili 02.05.2018 tarihinde bahse konu alanı kullanan yetkililere işgalin kaldırılmasıyla ilgili tebliğ edilmiştir.Bunun üzerine işgali yapan dernek, mahkemeye başvurmuş, İstanbul 5.İdare Mahkemesi de 2018/997 esas numaralı kararıyla söz konusu derneğin yürütmeyi durdurma isteğinin REDDİNE karar vermiştir. Dolayısıyla tahliye ve yıkımla ilgili herhangi bir yasal olmayan durum sözkonusu değildir.

Konuyla ilgili dernek yetkililerinin iddia ettiği gibi “Karara itiraz ettik. Yasal süreç bitmeden yıkıyorlar”şeklinde söyleminin yasal olarak bir geçerliliği yoktur. Söz konusu konuyla ilgili karara itiraz edilmiş olsa da, 2709 sayılı Anayasanın 138.maddesinin 4.fıkrası ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28.Maddesi uyarınca mahkemece yürütmenin durdurulmasına veya iptaline ilişkin bir karar verilmediği sürece yıkım işleminin uygulanmasına devam edileceği tabiidir.

Bilginize sunarız.

Beylikdüzü Belediyesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Su kanalında can pazarıÖnceki Haber

Esenyurt'ta Su kanalında can pazarı

Büyükçekmece'de olaylı yıkım! Yaralı polisler ve gözaltılar varSonraki Haber

Büyükçekmece'de olaylı yıkım! Yaralı pol...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!