esss

Bulgaristan Göçmenlerinden Kılıçdaroğlu'na Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bulgaristan Göçmenlerinden Kılıçdaroğlu'na Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 07.03.2017 tarihinde partisinin grup toplantısın da Bulgaristan Türklerine ve seçimlerine yönelik kullandığı ifadeler camiamızda büyük bir kırgınlığa neden olmuştur.

 Değerli basın mensupları, 

Öncelikle belirtmek gerekir ki Sn. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında defalarca vurguladığı Türkiye’de yaşayan Bulgar kökenli vatandaş ve ya Bulgar vatandaşı yoktur ; 1989 yılında Bulgarlaştırma sürecine tepki olarak ana vatanına göç etmiş Bulgaristan vatandaşı Türkler vardır.

Bir diğer konu Sn. Kılıçdaroğlu’nun vurgu yaptığı Erdinç İsmail Hayrullah Türkiye vatandaşı değil sadece Bulgaristan vatandaşıdır. Öyle ki Bulgaristan da çifte vatandaşların parlamentoda milletvekilli olması kanunen olanaksızdır.

Bu konuşmalardan Sn. Genel başkanın camiamıza hiç tanımadığı ve yakınlarından alığı bilgilerinde hatalı ve eksik olduğu görülmektedir.

Ayrıca bahsettiği DOST PARTİSİ’NİN bir bölünme değil HÜRRİYET VE ŞEREF HALK PARTİSİ’YLE birleşerek oluşturduğu bir bütünlük hareketidir. DOST BİRLİĞİNİNİ, aşırı sağcı 2 Türk düşmanı Türk ATAKA PARTİSİNİ milletvekillerini kendi listelerinden aday gösteren DPS’ ye karşı Türkiye de teveccüh bulunması gayet doğaldır.

Son olarak Bulgaristan Türklerinin ve iç siyasetinin Türkiye de kulaktan dolma bilgilerle politika malzemesi yapması camiamızı derinden üzmüştür. Türk milletinin bekasını ilgilendiren konuların milli bir hassasiyetle ele alınması gerektiğini kamuoyuna ve soydaşlarımıza önemle bildiririz.

-Esenyurt Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği

-Esenyurt Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği

-Esenyurt Rumeliler Trakyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği

-Esenyurt Kırca alililer Dayanışma ve Kültür Derneği

-Esenyurt Balkanlılar Derneği

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Han Plus AVM yeniden Efrail Çiftçi’ye emanetÖnceki Haber

Han Plus AVM yeniden Efrail Çiftçi’ye em...

Esenyurt’ta nöbetçi eczaneyi soydular!Sonraki Haber

Esenyurt’ta nöbetçi eczaneyi soydular!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!