esss

CHP'li belediyelerin liderlik düellosu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li belediyelerin liderlik düellosu
Delegeler kurultay için imza toplamaya başladı, belediyeler bölündü. Maltepe, Ataşehir, Bakırköy, Şişli ve Avcılar belediyeleri Kılıçdaroğlu’na; Silivri, Beşiktaş, Beylikdüzü, Kadıköy ve Kartal belediyeleri ise İnce’ye destek veriyor.

Akşam Gazetesi / Ercan Öztürk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinden yüzde 8 fazla oy alan Muharrem İnce’nin CHP’deki liderlik mücadelesi belediye başkanları, ilçe başkanları ve kurultay delegelerini ikiye böldü. İnce’yi destekleyenler “Değişim” diyerek kurultay isterken, 176 delegesi bulunan İstanbul mücadelenin kilit adresi oldu. AKŞAM, İstanbul’daki belediyelerin kimi desteklediklerine dair önemli bilgilere ulaştı.

İKİYE BÖLÜNDÜLER

CHP’nin İstanbul’daki Silivri, Büyükçekmece, Kadıköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca ve Kartal Belediye başkanları Muharrem İnce’yi destekliyor. Bu isimlerin Karadeniz kökenli olması dikkat çekiyor. Maltepe, Ataşehir, Bakırköy, Sarıyer, Şişli ve Avcılar Belediyesi ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Belediyelerle ilçe yönetimleri arasında huzursuzluklar başladı. İnce yanlısı Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Kılıçdaroğlu destekçisi CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in arası açıldı.

TRAKYA DÜNÜRDEN SORULUR

İnce için en çok mesai harcayan ise Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün oldu. İnce’nin dünürü Işıklar belediyedeki görevlerini ikinci plana atarak kurultay için imza topluyor. Trakya’yı mesken tutan Işıklar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki delegelerle bizzat görüşüyor. Karadeniz kökenli delegelerle de Akgün’ün görüştüğü öğrenildi.  

Kaftancıoğlu’na bayrak açtılar

CHP İL Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe rağmen delegeler olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı. İnce ve ekibi, İstanbul’daki 176 delegeden 100’ünün imzasını alacağına inanıyor. İzmir’den 35 Ankara’dan ise 15 kurultay delegesinin imza verecekleri tahmin ediliyor.

İnce’nin ekibine Meclis’te neşter

CHP’de dün yapılan grup toplantısı sonrası, partinin 26. Dönem’deki üç grup başkanvekili olan Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile yeni dönemde de devam etme kararı alındı. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin yakın ekibinden olan TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ile devam etmeme kararı aldı. Kılıçdaroğlu bu görev için Ankara Milletvekili Levent Gök’ü tek aday olarak gösterdi.

İP’İN GRUP BAŞKANI ANDİCAN

İP’in TBMM’deki ilk grup toplantısı ise basına kapalı gerçekleştirildi. Grup Başkanlığı’na İstanbul Milletvekili Abdülvahap Andican getirildi.

Akşam Gazetesi / Ercan Öztürk

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuyumcuyu Döverek Gasp ettiler!Önceki Haber

Kuyumcuyu Döverek Gasp ettiler!

Recep İvedik 6 geliyorSonraki Haber

Recep İvedik 6 geliyor

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!