esss

DP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Atmaca: Türkiye, iki partiden ibaret değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ali Atmaca: Türkiye, iki partiden ibaret değil
Seçmenlere seslenen DP Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Atmaca, “Artık bu yönetimi değiştirelim. Türkiye 2 Parti’den ibaret değil. Esenyurt’ta Kıratımızı şahlandıralım” dedi.

31 Mart seçimleri yaklaşırken adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. Demokrat Parti İstanbul Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Atmaca da Esenyurt için yarışan adaylardan.

Erzurum Dedeören Köyü’nde 1973 yılında dünyaya gelen ve 1984’ten beri Esenyurt’ta yaşayan Demokrat Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Ali Atmaca, inşaat sektöründe yöneticilik yapıyor. AKP’den ayrılarak DP’de siyaset yapmaya karar veren Atmaca, araştırma yaptığını ve Demokrat Parti’de siyaset yapmayı kendine daha uygun gördüğünü söylüyor. Atmaca ile seçim sürecini ve projelerini konuştuk. 

*Belediye başkan adaylığı düşünceniz var mıydı? Neden Demokrat Parti’yi tercih ettiniz?

Adaylık düşüncem yoktu. 4-5 ay öncesine kadar siyaseti bırakıp kenara çekilmek istiyordum. Eskiden üyesi olduğum partide kırgınlıklarım ve rahatsız olduğum durumlar vardı. Kendimi orada yabancı hissediyordum. Demokrat Parti İl Başkanı ve Esenyurt İlçe Başkanı olmak başta olmak üzere bizi bu göreve uygun gördüler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu şekilde adaylık sürecimiz başladı. Demokrat Parti’yi kabul etmemdeki etken ise geçmişini, nasıl bir parti olduğunu bilmem ve tüzüğünün çok düzgün olması. Adı üstünde demokrat bir parti olduğu için etkilendim. Kurucularından Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes’ten yola çıktım. Biraz araştırma yaptım gerçekten benim yerim Demokrat Parti’ymiş dedim.

*Esenyurt’ta iddialısınız. Seçim vaatlerinizden bahseder misiniz?

Esenyurt’ta çok iddialıyım. İlçede adaylığım açıklandığında bana “Boşuna uğraşma en fazla 200-300 oy alırsın” dediler. İlk başta biraz tereddüt ettim. Şunu söylemek isterim; kahvaltı salonlarında seçim çalışması yürüten bir belediye başkan adayı olmayacağım. Mahalle mahalle, sokak sokak seçmenlerimizin yanına gidiyorum. Sıkılmadık el dokunulmadık gönül bırakmıyorum. Bunun neticesinde de halktan çok özel bir ilgi görmeye başladık. Şimdiye kadar 3-4 mahalle ziyareti gerçekleştirdim. Kimin elini sıkıyorsam “Evlâdım çok iyi yapmışsınız Demokrat Parti’den aday olmuşsunuz” diyorlar. Esenyurt’un bir seçim daha kaybedecek vakti yok.

Eğitim ve sağlık en büyük problem 

Esenyurt’ta bizim en büyük sıkıntımız Devlet Hastanesi. Hastanemiz var ancak nüfusu kalabalık olduğu için yeterli gelmiyor. 500 yataklı ek hizmet binası yapmayı vaat ediyorum. İkinci vaadim ise güzel bir devlet üniversitesi. Sonra okullarımız da öğrencilerimiz 60’ar kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü öğrendik. 15’er kişilik sınıflar haline getireceğiz. İlçemizde spor sahalarımız eksik. Spor sahaları yapacağız. Trafiğini rahatlatmak için altgeçit projemiz olacak.

Belediye başkanlığı memurluk değil 

Esenyurt’ta 43 mahallemiz var. Her bir mahalleye ek hizmet birimleri kuracağız. Birimlerin başına belediyeden bir görevli atayacağız. Belediye ile muhtarlarımız koordineli olarak çalışacak. Belediye başkanlığı memurluk değil. Cumartesi-pazarım olmayacak. Her hafta sonu bir mahallemize gidip halkımızın sorunlarını dinleyip çözmeye çalışacağım. Göreve geldikten sonra halktan kopuk bir belediye başkanı olmayacağım. Şimdi yeni belediye binası yapıldı. Ancak iş hanı gibi devasa bir yer oldu. Vatandaş sorununu çözmek için geldiğinde asansör beklerken vakitlerini harcıyor. Her kata ayrı bir birim yerleştirildi. Vatandaş işini halledeceğim derken akşam oluyor. Göreve gelirsem eski belediye yerine 3 katlı tüm birimlerin yakın olduğu bir belediye binası düşünüyorum. Vatandaş işini kolay ve engelli vatandaşlarımız için ise erişebilir şekilde halledecek.

Manavcılık yapmayacağız 

Belediye olarak manavcılık yapmayacağız. Tanzim satış manavcılıktır. Toptancılık yapacaksan üreticiden al marketlere uygun fiyata ver. Marketler de bunu cüz’î bir kâr ile vatandaşa ulaştırsın. Halkı kuyruklara sokup rencide etme. Biz bunu Esenyurt’ta yaşayan halkımıza ‘Yöresel Organik Pazar’ yeri açarak çözeceğiz. Her yörede yaşayan vatandaşlarımız ürünlerini burada getirip tanıtıp satabilecek. Elektrik ve su hariç para talep etmeyeceğiz. Son olarak Esenyurt’ta taziye evlerimiz eksik. Her mahalleye birer tane taziye evi yapıp 2 gün boyunca yiyeceğini temin edeceğiz. Şimdi artık yol dönemi bitti, hizmete devam diyoruz, herkes için hizmet diyoruz.

*Esenyurt’ta afişlerinize yönelik saldırılar oluyor? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

İttifakların en korktuğu belediye başkan adayım benim. Demokrat Parti olarak “İttifaklara Mahkûm Değilsiniz!” dedik. Sanırım bundan rahatsız oldular. Ben ve ilçe teşkilâtım afişlerimizi akşamdan asıyoruz. Sabah aynı noktalara gittiğimizde afişlerimizin söküldüğünü görüyoruz. Demokrat Parti ve Ali Atmaca gözükmesin ‘aman bize değil ona oy verirler’ diye bir korkuları olduğunun açıkça göstergesidir bu. Seçim çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt’a geldi. İlçe teşkilâtımızın önünde afişimizin üstüne kendi afişleri asıldı. Biz buna çok üzüldük. Diğer taraftan gururlandım. Demek ki dedim biz gerçekten güzel bir iş yapıyoruz ki bizim görünmemizden cidden korkuyorlar. 2 gün boyunca afiş orada asılı kaldı. Ardından arkadaşlarımıza söyledim oradan indirip nezaketle kendilerine teslim ettik.

Bırakın demokratik bir seçime girelim 

Şunu özellikle söylemek istiyorum. Devletin tüm imkânları elinizde ve bunu hoyratça kullanıyorsunuz. Esenyurt da bari bırakın da siyaseti demokratik ve düzgün yollardan yapalım. Adalet ismi geçiyor partilerinde ama seçim yarışında ‘A’sını göremiyorsunuz. Buna cidden üzülüyorum. Esenyurt da görev aldığım süre içerisinde dürüst bir şekilde siyasetimi yapmaya gayret ettim. Şimdi de Demokrat Parti’de siyasi hayatıma devam ediyorum ve ömrüm yettiğince de devam edeceğim.

*İşsizlik, istismar, madde bağımlılığı ve sokak hayvanları gibi sorunlar için projeleriniz var mı?

Genç üniversite mezunu işsiz kardeşlerimiz var. Onları değerlendirmek adına Esenyurt’ta sıfırdan nitelikli bir gençlik merkezi kurup çalışan bir gençlik inşa edeceğiz. Esenyurt’ta yer alan istihdam alanlarıyla görüşüp kendi ilçemizdeki gençlere öncelik verilmesi sözünü alacağız. Daha önce de bahsetmiştim. Mahallelerimize kurduğumuz birimlerle işsiz gençlerimize ulaşıp mezun oldukları bölümlere göre kendilerini istihdam edeceğiz.

Gençleri madde bağımlılığından kurtarıp istihdam sağlayacağız

Madde bağımlılığı her yerde olduğu gibi Esenyurt’ta da ciddî bir sorun. Bunun için de rehabilitasyon merkezleri kurup, istihdam edeceğimiz sosyal hizmet uzmanları ile gençlerimizi rehabilite edeceğiz. Kendilerini uygun işlerde istihdam edip onları böyle bir hayata mahkûm etmeyeceğiz. İnşa edeceğimiz sosyal tesislerimizde kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacağız. Gençlerimizi kazanacağız. Onları gerçekten çok seviyor ve değer veriyorum. Kadınlarımız için ise kadın sığınma evlerimizin sayısını arttırıp yine kendilerini uygun işlerde istihdam etmeyi düşünüyorum. Başımızın tacı kadınlarımıza ayrıca önem veriyorum.

Hayvan barınakları yapacağız 

Esenyurt’ta hayvan barınakları var, ama yeterli ve hijyenik değil. Daha güzel bir barınak yapıp tıbbî ve yiyecek ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Onlar da bizim için çok değerli. Sokaklarımızda rahatça temiz ve sağlıklı olarak dolaşabilecekler. Elektrik direklerimize kuş evleri yapıp onlara da yaşanabilir ortam vereceğiz.

*Seçmeninize bir mesajınız var mı? 

Esenyurt senden tek ricam var. Artık bu yönetimi değiştirelim. Değişimin şart olduğunu söylüyorum. Esenyurt seçmeni bunu yapabilir. Ben de Demokrat Parti adayı olarak neler yapabileceğimi göstereceğim. Türkiye 2 Parti’den ibaret değil. Esenyurt’ta Kıratımızı şahlandıralım. Esenyurt’u ittifaklara mahkûm etmeyeceğiz. Yeni Asya Gazetesi olarak sizlere teşekkür ediyorum. 

Demokratlara her devirde değer verdiğinizi biliyoruz. Bağımsız medya olduğunuzu biliyoruz. Böyle bir zamanda önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. YeniAsya

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Suçlulara Göz AçtırmıyorÖnceki Haber

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Suçlulara Gö...

Ekrem İmamoğlu Avcılar'da: Rumeli ve Balkan Camiası ile BuluştuSonraki Haber

Ekrem İmamoğlu Avcılar'da: Rumeli ve Bal...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!