esss

Deniz; “Dernekler birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin sembolüdür”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deniz; “Dernekler birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin sembolüdür”
Ardahan Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Posof Derneği Başkanı Mihrican Deniz; “Dernekçiliği önemsiyorum. Çünkü dernekler birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin sembolüdür” dedi.

Merkezi Esenyurt’ta bulunan Ardahan Posof Derneği, Ardahan Kültür Evi’nde düzenlediği kahvaltı programı ile hemşerilerini bir araya getirdi.

Ardahan Posof Derneği Başkanı aynı zamanda Kent Haber Gazetesi ve Kentlife Dergisi imtiyaz sahibi Mihrican Deniz’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Ardahan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Erol Özer, Ak Parti Esenyurt Meclis Üyesi Adem Saçin, Ak Parti Beylikdüzü Meclis üyeleri Aytaç Aydın ve Rukiye Doğruyol, Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Metin Karakoç, Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, STK temsilcileri, basın mensupları ve Posof Derneği yöneticileri katıldı.

“Esenyurt’ta güçlü bir Posof Derneği kurduk”

Toplantının açılış konuşmasına yapan Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz, ilk olarak davetlerine icabet eden katılımcılara teşekkür etti. Deniz konuşmasının devamında; “Bildiğiniz üzere Esenyurt’ta her ne kadar Posoflular olarak azınlık olsak da birlik ve beraberliği sağlamak amacı ile bir çatı altında toplanmak gerekiyordu. Ben de bu birlik beraberliği sağlamak açısından Esenyurt’ta Posof Derneği kurmak için çalışmaları başlattım. Sağ olsun Ardahan Kültür Evi başkanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın da yardımı ile Esenyurt’ta güçlü bir Posof Derneği kurmuş olduk” dedi.

Deniz; Dernekçiliği Önemsiyorum

Konuşmasına devam eden Mihrican Deniz; “Dernekçiliği önemsiyorum. Çünkü dernekler birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin sembolüdür. Esenyurt Posof Dernek Başkanı olarak ilkini bugün burada düzenlemiş olduğumuz kahvaltıda Posoflu hemşerilerimin yanımda olması beni çok mutlu etti. Ben bu bölgede Gazetecilik yapıyorum. İşimin gereği birçok STK ile de istişarelerde bulunuyorum. Ardahan Kültür Evi yönetimine de girdikten sonra dernekçiliğin ne olduğunu daha iyi anladım. Bizim derneğimiz dahil birçok dernek, Ardahan Kültür Evi çatısı altında toplandı. Amacımız sıla ve gurbet hasretini dindirmek, örf ve adetlerimizi yaşatmaktır. Bunu hep birlikte başarabilirsek ne mutlu bize” dedi.

“Mihrican Deniz genç ve başarılı bir arkadaşımızdır”

Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz’in ardından söz alan Ardahan Kültür Evi Dernek Başkanı Efrail Çifçi ise; “Posof Derneği yöneticileri ile bir araya geldiğimiz için mutluyuz. Posof Dernek Başkanımız Mihrican Deniz, aynı zamanda Kültür Evimizinde yöneticisidir. Mihrican Deniz, hem Ardahan Kültür Evi’nde hem de Posof Derneğinde başarılı çalışmalar yürütmektedir. Genç ve çalışkan bir arkadaşımızdır. İnanıyorum ki Posof Derneğini de çok güzel yerlere getirecektir. Çünkü Mihrican hanımda bu gayret ve çabayı görebiliyoruz. Bir kadın olarak birçok insanın yapamadığı yada başaramadığı dernekçiliği tek başına üstlendi. Bir kadın olarak bir derneğin kurucu başkanlığına imza atmıştır. Ben bu anlamada kendisine ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum” dedi.

Özer;  ‘Kadın elinin değdiği her şey güzel olur’

Ardahan Belediyesi Özel Kalem Müdür Erol Özer de yaptığı konuşmasında Mihrican Deniz’i uzun yıllardan beri tanıdığını belirterek; “Ben de bir Posoflu olarak bugün burada bulunmaktan ayrı bir keyif aldım. Bizler her ne kadar buradan uzak olsak da hemşerilerimizin yaptığı çalışmaları ve başarılı işleri takip ediyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile Ardahan’a gelen hemşerilerimize yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bu güzel kahvaltı programında bizleri bir araya getiren Dernek Başkanımız sevgili hemşerim Mihrican hanıma teşekkür ediyorum. Kadın elinin değdiği her şey güzel olur. Bu anlamda kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan İsmailoğlu; “Ardahan kokusu buraya sinmiş”

Toplantıya katılan Ardahan Göle İlçesi Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu da bir konuşma yaparak duygularını paylaştı. İsmailoğlu; “İşimiz ve görevimiz gereği sık sık gurbetteki hemşerilerimizi ziyaret ediyoruz. Ve her ziyaretimiz de şunu söylüyorum. Ata dede topraklarınızı unutmayın gelin bu memleketinize yatırımlar yapın. Biz yardım konusunda ne gerekiyorsa üstümüze ne düşüyorsa seve seve yapmaya hazırız. Yeter ki sizler doğduğunuz bu toprakları unutmayın. Artık Ardahan, Göle ve diğer ilçelerimiz gün geçtikçe daha çok ilgi görmeye başladı. Çünkü yatırımlar yapılıyor ve bölgemiz kalkınmaya elverişli hale geldi. Burada STK’lara çok iş düşüyor. Onun için STK’lar bu konuda çok önemli. Burada yaptığınız toplantıları programları gelin hep beraber memleketimiz de de yapalım. Birlik beraberlik içinde olalım, el birliği ile Ardahan’ı ve ilçelerimizi kalkındıralım. Bugün Posof Dernek Başkanımızın yaptığı bu programa icabet ettik. Ben kendisine bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Bugün buraya Ardahan’ın, Göle’nin, Posof’un, Çıldır’ın ve Damal’ın kokusu sinmiş. Birliğinizin beraberliğinizin temennisini diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan'da Polisin Baskısı Mekan YaktırdıÖnceki Haber

Ardahan'da Polisin Baskısı Mekan Yaktırd...

Ak Parti Esenyurt’ta Değer’in yeni adayı Öncü’mü Özden’mi?Sonraki Haber

Ak Parti Esenyurt’ta Değer’in yeni adayı...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!