esss

ESBİM'e Başvuran 350 Esenyurtlu 3. Havalimanı’nda işbaşı yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ESBİM'e Başvuran 350 Esenyurtlu 3. Havalimanı’nda işbaşı yapacak
Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), 3’üncü Havalimanı’nda faaliyet gösteren çeşitli firmalarda çalışmak üzere 350 kişiye istihdam sağladı.

ESBİM, Esenyurt ve çevre ilçelerdeki vatandaşların istihdam kapısı oldu. ESBİM, 4 sene içerisinde 32 bin kişiye iş bulurken işçi ve işveren arasında köprü olmaya devam ediyor. Ekim ayında faaliyete geçecek dünyanın en büyük havalimanları arasında kendine yer bulan 3. Havalimanı’nda faaliyet gösteren çok sayıda şirketin işçi alımı için aracılık yapması için başvurduğu kaynaklardan birisi de ESBİM oldu. ESBİM, şirketlerden gelen iş pozisyonları için Esenyurt’ta yaşayan işçi adayları ve işvereni bir araya getirdi. Yapılan mülakatlar sonucunda şartları uygun olan 350 vatandaş, 3. Havalimanı’nda faaliyete geçecek şirketler tarafından işe alındı. 350 kişi 3. Havalimanı’nın Ekim ayında faaliyete geçmesiyle iş başı yapacak. İşe alınan vatandaşların ağırlıklı olarak, temizlik görevlisi, aşçılık gibi pozisyonlarda çalışacağı bildirildi.

7 binden fazla işçi talebi var

Esenyurt’ta irili ufaklı 2 bin, bölgede ise 5 bin civarında işletme olduğunu belirten ESBİM yetkilileri, işverenlerin yoğun bir teveccühüyle karşı karşıya olduklarını, profesyonel yaklaşımlarının çalışan arayan işverenlerin beğenisini kazandıklarını söylediler. Hali hazırda işverenlerin 7 binden fazla işçi talebi olduğunu ifade eden yetkililer, bu istihdamı karşılamak için çalışmalarının davam ettiğini ifade ettiler.

ESBİM merkezinde günlük olarak işveren ve işçi adaylarının buluştuğu 10 civarında mülakat yapılıyor. İş arayanların başvuruda bulunduğu merkezde, işçi talebinde bulunan işverenlerin bildirdiği sayı ve niteliklere göre mülakatlar yapılarak istihdam sağlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzü Belediyesi'nden Korgan'a yeni parkÖnceki Haber

Beylikdüzü Belediyesi'nden Korgan'a yeni...

Yol verme kavgasında Bıçaklar Silahlar çekildi!Sonraki Haber

Yol verme kavgasında Bıçaklar Silahlar ç...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!