esss

Ekrem İmamoğlu: Kazanan eli kaldırmak bu kadar zor mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekrem İmamoğlu: Kazanan eli kaldırmak bu kadar zor mu?
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu konuşuyor. 'Mazbatamızı istiyoruz' diyen İmamoğlu, 'İnsanlara 'hırsız' diyenler haddini bilmeli. Yetki sahipleri gereğini yapmalı. Sayın Erdoğan'a da Bahçeli'ye de çağrımdır. Kazananın elini kaldırmak bu kadar zor mu?' dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları...

-Türkiye'nin seçim sistemleri dünyanın en güvenilir seçim sistemidir diyenler ne oldu da şimdi tarihin en şaibeli seçimidir dediler?

- Partinin üst düzey yöneticileri başarız olup, birbirini suçluyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını bu tehlikeli sürece dahil etmek istiyor olabilirler. Hatta terör örgütlerini katarak yapmaya çalışıyor olabilirler.

- Sürece hakim bir şekilde süreci takip ediyoruz. Kendi iç hesaplaşmalarına bu kenti kurban etmesinler. Dünya bizi takip ediyor, dünya bu şehrin seçimi takip ediyor.

Üç beş kişi elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak Türkiye'nin itibarını zedelemesinler. O bakımdan kurulan cümleleri ve mesajlar ile kavramları kamuoyu görüyor. Yazıktır, günahtır, 16 milyon insana saygısızlıktır. Bu büyük bir ihanettir.

- Ben burada sadece bana verilen oyları savunuyorum. Ben sadece CHP'lilere seslenmiyorum. En baştan benim AK Partili seçmenlerime sesleniyorum. Biz bu şehirde bu seçimin kaybedeni yok sözünü en başta söyledik. Bugün aynı yaklaşım devam etmektedir.

ZAMAN KAZANILIYOR OLABİLİR

- Zaman kazanılıyor ne demek? İstanbul Büyükşehir Belediyesi içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlarımız var. Duyumlar değil, somut tespitlerimiz de var. Bazı kurumlara başvurup iptal edemedekleri bazı bilgileri iptal edebilmek için yardım istediklerini de biliyoruz. Zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşmaya başlayacağız. İSPARK'ta neler olduğunu biliyoruz. Alın teri döken personelin nasıl baskı altında tutulduğunu biliyoruz.

Orada çalışan insanların siyasi fikrine bakılmaksızın emekçi olduğunu biliyoruz. Orada yapılması istenen hukuksuz işlemlere asla evet deyip, izin vermesinler. Dolayısı ile zaman kaybının da olmamasını istiyoruz. 

- Hiç mi seçimde hata olmaz? Olur, somut örnekler de vardır. Ancak siyasi şovlara gerek yok. Gösterdiler diye gösteriyorum. Örneğin Bakırköy'de CHP'nin oyu 177 ama YSK'da 1 olarak işlenmiş. Bu hala düzeltilmemiş bir sandık evrakı. Onlarcası var.

BAKIRKÖY 1239 NUMARALI SANDIK

- Bu sandıkta bizim oyumuz 170 olmasına karşın 1 görünüyor. Bunlar düzeltilecek. Arkadaşlar geçersiz oyların olduğu sandıkların yeniden sayılması. Şerh koyulan yerler var. Bunlar resmidir. Geçmişten bugüne bu işin uzmanları var. İstanbul'a özel bugüne özel baskı altında kararlar alınırsa toplumun vicdanında kabul görmez. YSK, karar ve uygulamalarında geçmişteki kararlarına bağlı kalsınlar. 

- Özenle istiyoruz ki, YSK karar alırken tüm içtihatları gözeterek karar alsın.

- Büyükçekmece'de rakibimiz adına 65 oy, bizim adımıza 25 oy çıkmış. Bu kavram başka ilçede de bizim lehimize de çıkabilir. Ama bunlar geçmişteki kararlar hiçe sayılarak yeni kararlar alınıyor. Temsilcilerimiz ilçe ilçe nöbet tutuyor. Bu tür güvensiz ortamlarda daha büyük sıkıntılar yaşanmaması için çağrı yapıyorum.

- Yazıktır, günahtır. Süreci uzatarak İstanbul'a zarar vermeyin. Devlet hassasiyeti önemli bir şeydir. Bakanlar parti merkezinde toplantı yapmaları gerekiyor. Dünyanın sonu değil, 16 milyon insan mutlu. 

ANITKABİR ZİYARETİ

- Dün Ankara'daydım. Dediğim gibi ziyaret ettim. Sokakta gördüm, taraflı tarafsız herkes olgunlukla kabul etti. Toplumun bu kabulünü yetkili kişiler de anlasınlar ve gereğini yapsınlar. 

HADLERİNİ BİLSİNLER

- Devlet adamlığı önemli bir konudur. İnsanlara 'hırsız' ve benzeri yakıştırmalar yapanlar hadlerini bilsinler. 

- Ben gerektiği sürece sizinle buluştum. Kurumların önünde arkadaşlarım nöbete devam ediyorlar. Bir yandan İstanbul ile ilgileniyorum.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

- Sayın Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum. Bu sürece katkıda bulunmalarını istiyorum. Bu sonucu başka yerlere çekenlerin önünde set durması konusunda sayın Bahçeli'den istihram ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak istirham ediyorum. 

- Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'dan da sürece katkı vermesini istiyorum. Dünyanın izlediği bu durumun sayın Erdoğan tarafından dikkatle incelenmesini ve sürece katkı sunmasını, bu ülke, bu şehir adına ortak akıl ile sorunları çözmeyi dünyaya en güçlü şekilde gösterek atmosferi sağlama görevimiz vardır. Bu noktada kendisini sürece katkı koymaya davet ediyorum. Bu ısrarımda devam edeceğim, her gün hatırlatacağım.

- (Erbakan'ın 94 seçimlerinden sonra kazanan Erdoğan'ın elini havaya kaldırdığı fotoğrafı gösteren İmamoğlu) Gelin elimizi ayağa kaldırın, normalleşelim. Çağrım budur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LGS Başvuruları BaşladıÖnceki Haber

LGS Başvuruları Başladı

Esenyurt’ta YSK’dan Geçersiz Oy KararıSonraki Haber

Esenyurt’ta YSK’dan Geçersiz Oy Kararı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!