esss

Erguvanlar Çatalca’da Sizi Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erguvanlar Çatalca’da Sizi Bekliyor
Çatalca 20.Erguvan Festivali 26 Ağustos 1 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde bu yıl Büyük Mübadele Derneği başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu  çeşitli etkinlikler çerçevesinde hazır bulunacaklar.

Her yıl farklı bir temanın olduğu festivalin bu yıl konusu “Dostluk ve Kardeşlik”. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner festivale bütün İstanbul halkını davet ederek şunları söyledi: “Kentimizin bütün renklerini festival boyunca sergileyeceğiz. Bu yüzden bütün İstanbul halkını panayır neşesinde geçecek olan festivale bekliyoruz.  Çatalca’nın sarısı, mavisi, yeşili ile gelenek ve göreneklerimizi  halkımız aynı anda bu etkinlikte yaşayacak. Festival programı içinde sünnet düğününden, en hızlı bebek yarışmalarına,  en güzel sesin seçilmesinden tutun da Harput Sıra gecelerine varana değin bir dizi de kültürel desenler yer alacak.  Ünlü sanatçılardan Aleyna Tilki, Serkan Çağrı, Elif Buse, Rafet El Roman,  Mustafa Keser, Cengiz Kurtoğlu, Kolpa, Cihan Yıldız, Rubato gibi sanatçılar halk konserleri verecekler.  Her günün dolu dolu geçeceği festivalde yazarlar, tiyatrocular, animasyon gösterileri,  hasat şenliği, yemek yarışmaları, güreş müsabakaları gibi bir dizi etkinlik yer alacak.

İstanbul'un değişik ilçelerinden gelen ziyaretçilerin de hazır olacağı programlarda Büyük Mübadele Derneği’de  kendisine ayrılan stantda yer alacak.  Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz,  festival boyunca yazarların, sanatçıların  standlarında yer alacağı bilgisini verdi. Bütün İstanbul halkını farklı bir gün geçirebilecekleri Çatalca’ya davet ederek şunları söyledi: “Bu yıl Dostluk ve Kardeşlik temasıyla hepimiz birbirimizi Çatalca’da Erguvan Festivali’nde kucaklamalıyız.  Başta mübadiller olmak üzere her kesimden halkımızla  biraya geleceğiz. Burada meraklılar mübadele konusunda  yazılan kitaplar, müzikler  ve yaşanılan hayatlar ile fotoğraflar hakkında bilgiler edinecekler. Öte yandan da ülkenin unutulan geleneksel  eğlencelerine ve yarışmalarına katılarak keyifli günler yaşayacaklar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta aracında uyuşturucuyla yakalandıÖnceki Haber

Esenyurt'ta aracında uyuşturucuyla yakal...

Çaya zam geldi!Sonraki Haber

Çaya zam geldi!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!