esss

Esencan 3'üncü yıl dönümünü kutluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esencan 3'üncü yıl dönümünü kutluyor
Açıldığı günden itibaren sağlık alanında bölgenin tüm ihtiyaçlarına karşılık veren Özel Esencan Hastanesi, 3'üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Bu amaçla hastanenin konferans salonunda bir kutlama programı düzenlendi. Kuruluş yıldönümü için düzenlenen kutlama renkli görüntülere de sahne oldu. Organizasyona Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Taşkın Yenidünya, Doktorlar, Hemşireler ve stajyerler katıldı.

"Bu, kısa vadeli bir koşu değil, uzun vadeli bir maratondur"

Kutlama programı çalışanların bir araya gelmesi ve sohbet etmeleri amacıyla verilen kokteyl ile  başladı. Ardından konferans salonunda devam eden organizasyonda Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Taşkın Yenidünya söz aldı. Konuşmasına çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başlayan Taşkın Yenidünya;  " Beraber olduğumuz bu 3 yıl çok uzun bir süreçti. Önemli bir kısmınız bu 3 yılın nasıl geçtiğini biliyor. İnşallah bu hikâye 10. Yılına geldiğinde çoğumuz bu hikâyeyi biliyor olacağız. Bu süreçte bir beraberlik yaşadık, ciddi zorluklar yaşadık ve geldiğimiz nokta hepimizin gerçekten gurur duyacağı bir nokta. Şuan sadece kendi bölgemizden, Türkiye’den değil, yurtdışından da hasta kabul ediyoruz. Memnuniyet oranlarımızın da çok yükseldiği bir noktaya doğru gidiyoruz. Süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu gerçekten kısa vadeli bir koşu değil. Uzun vadeli bir maratondur.  Bu maratonu da el birliğiyle, güç birliğiyle devam ettireceğiz. Nasıl şuanda ülkemizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı varsa bu bizim içinde geçerli. İçimizde çok farklı kültürlerden çalışan arkadaşımız var. Bunlar da burada barış ve uyum içerisinde çalışıyorlar. Bu ortam bize ayrıca bir huzur veriyor. Bunun devamını sağlamak için hepimize bir rol düşüyor. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah 10. yılımız, sağlıkta da 30. yılımızı ilerde hep beraber kutlarız" dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Özkan Ateş, 3 yıllık özeti çalışanlarla paylaştı

Taşkın Yenidünya'nın ardından söz alan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doktor Özkan Ateş de sözlerine teşekkür ederek başladı. Ateş; "Kurumumuzun yaptığı işleri bir takım rakamlara dökerek sizlerle paylaşmak istedik.  Bu 3 yıl içerisinde hastane nerden nereye gitti hep birlikte görelim. Hastanemizi oluşturan Doktor ve diğer sağlık çalışanlarımız sürekli bir artış içerisindedir. Kurumun büyüklüğünü gösteren en önemli kriterlerden biri yatak sayısıdır. 2013 yılına baktığımızda hastanemiz 45 yatakla açılmış. 2016 yılına geldiğimizde bu yatak sayısı 108’e ulaşmıştır. Bu süreç bizim için çok zorlu geçti. Çünkü biliyorsunuz ki Sağlık Bakanlığı ince eleyip sık dokuyup bu yatak izinlerini veriyor. 3 yıllık süreç içerisinde yatak sayısı 2.5 katına ulaşmış. 2017 yılında ise bu yatak sayısının 150’ye çıkmasını hedefliyoruz. Erişkin yoğun bakım ünitesi 5 iken 28’e ulaşmış. Yeni doğan yoğun bakım ünitemiz 5 iken 26’ya ulaşmıştır. Çalışan sayımızda bu anlamda çok kıymetli, 94 çalışanla  2013 yılında hastane çalışmaya başlamış. Şuanda doktor dışında 368 çalışanımız var. Kurum 2017 yılında bu çalışan sayısını 400’e çıkarmayı hedefliyor. Çalışan doktor sayısına baktığımızda 2013 yılında 15 doktorla başlanılmış. Günümüze geldiğimizde bu rakam 49’a ulaşmıştır. Yeni bölümlerin açılmasıyla beklenen doktor sayımız 55’tir" ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Ateş; "Peki bu ekip, bu yataklar ne iş üretiyor diye bakalım. 2013 yılında poliklinik sayısı günlük 300 iken şuanda 600’ü geçmiş durumda. 2017 için yaptığımız planlarda da bu sayının 850 olmasını bekliyoruz. İlk açıldığımızda aylık 170 ameliyatla başlamışız. Şuanda 410’lu rakamları geçmiş bulunmaktayız. Bizim hedefimiz 2017 içerisinde bu sayıyı 550’ye çıkarmak. Yine gelişmiş hastanelerin kriterlerden birisi olan 40 sezeryanla başlanmış. Şuanda 145 sezeryana ulaştık. İlerideki hedefimiz 170’tir. Burada hedefizimizi düşük tutuyoruz. Buda Sağlık Bakanlığının doğum politikasıyla ilgilidir. Doğum sayısı aylık 20’den 157’ ulaşmış. Buda çok yüksek bir rakam" dedi.

 

Ateş; "Tanınırlık oranımız %90"

Esencan hastanesi ile ilgili yapılan araştırmalar hakkında bilgiler veren Ateş; " Peki halk bizi biliyor mu? Bağımsız bir anket firması İPSOS’a yaptırdığımız çalışma neticesinde 5 milyon bir nüfus içerisinde Esencan hastanesinin tanınma oranı %90 gibi yüksek bir tanınırlık oranımız var. Bu bizim beklediğimizden de yüksek bir sayıdır. Burada yaptığımız çalışmanın kalitesinin yanı sıra 20 yıllık geçmişimizin de önemi vardır.  Bizim bu kadar bilinmemiz çok güzel bir şey peki çalışanlarımız bizden memnun mu? Yapılan ankette çalışanlarımızın %80’i bizden memnun gözüküyor. Bizim buradaki hedefimiz herkesin bu hastanede çalışmaktan mutlu olmasıdır. Yaptığımız incelemede kendi isteğiyle veya başka sebeplerden dolayı hastanemizden ayrılan 10 kişiden 7’si yani %70’i tekrar bizle çalışmak istiyorlar. Buda şunu çok açık gösteriyor ki gittikleri kurumlardan memnun olmayan çalışanlar bir başka kurum aramayıp tekrar bizle çalışmaya geliyorlar. Burası tercih edilen bir kurum ve bilinirlik oranı her geçen gün artıyor" dedi.

"Bu kurumun hedeflerinden biri de okul olmak, ekol olmak."

"Şuanda hastanemizde yönetici kısmında bulunan kişilerin 15’i kurum içerisinde ki çalışanlardan seçilmiştir diyen Ateş; ."Yani kurum çalışanın yükselmesi konusunda yolu açıyor ve onu destekliyor. Bizim bütün doktorlarımız güncel tıbbı çok iyi takip ediyor ve düzene sokuyor. Artık bunun ötesine geçtik. Doktorlarımızın bilimsel dergilerde yayımlanmış 6 makalesi bir çok eğitim, araştırma, üniversite hastanesinde yok. Buda şunu gösteriyor Esencan hastanesinde çalışan doktorlar sadece güncel tıbbı takip etmiyor. Güncel tıbba katkıda bulunuyor. Bir nebzede olsa güncel tıbbın gelişimine yön veriyor. Bu katkıyı sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bölgemizde referans olarak gösterilen hastane haline geldik"

Esencan Hastanesinde yapılan uygulamalardan da bahseden Ateş; " Bu hastanede ilk kez uyanık anestezili beyin tümörü ameliyatı yaptık. Ortopedi bölümünde kök hücre ve PRP uygulamaları oldukça yaygın bir şekilde yapılmaya devam ediyor ve gelişiyor. Radyoloji bölümümüz artık bölgede bir referans haline geldi. Ayrıca girişimsel radyoloji uygulamalarımızda son zamanlarda çok artmaya başladı. Çevrede referans olarak gösterilen bir hastane haline geldiğimizi belirtmekte fayda var. Kriyoterapi uygulamaları çok başarılı bir şekilde dermatoloji bölümümüzde başladı. Obezite cerrahisi hazırlıklarımız bitti. Planlandı. Hastaların kronik hastalıklarının özel kliniklerde takip edilmesi gibi bir girişimimiz oldu. Bu çerçevede de diyabet polikliniği, obezite polikliniği ve meme polikliniği kuruldu. Bu hastalar ayrı arşivleniyor ve gerekli takipleri belli aralıklarla hastaların evleri aranaraktan yapılıyor. Özellikle memeyle ilgili çok gelişmiş bir mamografi cihazımız var. Üroloji bölümünde flexible lazer taş kırma uygulaması 2016 yılı içerisinde başladı. Taş kırma ünitemizde rakam çok arttı. Artık randevu vermeye de başladık" dedi.  

"Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyoruz."  

Sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini ifade eden Ateş; " Bunlara örnek olarak prematüre bebek gününü kutladık. Hemşireler haftası arkadaşlarımız yerlerinde ziyaret edilerek kutlandı. Özellikle aylık yaptığımız kahvaltı buluşmalarında öncelikli hedefimiz hekimlerin birbirini daha iyi tanıması, kaynaşmasıydı. Bunu bir üst noktaya taşıdık ve artık kahvaltılar fikir istişarelerinin olduğu, toplantıların yapıldığı bir ortam haline geldi. Yılbaşı kutlamamızı yaptık. İftar yemeğimizi verdik. 14 Mart Tıp Bayramını sadece kendi içimizde kutlamakla yetinmedik. Diğer sağlık kuruluşlarını da ziyaret ettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız çok renkli görüntülere sahne oldu. 2 dönem uluslar arası bir organizasyon olan İstanbul Cup’a sponsorluk yaptık.  Esencan hastanesinin en önemli noktalarından biriside eğitime ne kadar önem verdiğidir. Artık eğitimlerimizi uygulamalı olarak yerinde veriyoruz. Her grup için farklı eğitim programları bu aydan itibaren sizlere sunulacak. Sonuç olarak Esencan hastanesinin en başta hedefleri mutlu ve huzurlu bir kurum olmak. Çalışanlarımızın %80’lik memnuniyet oranını daha yüksek bir seviyeye getirmek istiyoruz. Artık biz bir ekol, bir okul olmak istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özyurtlar’dan Taşova Kulübüne destekÖnceki Haber

Özyurtlar’dan Taşova Kulübüne destek

Evini lağım suyu basan aile perişan!Sonraki Haber

Evini lağım suyu basan aile perişan!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!