esss

Esenyurt 15 Temmuz’da köprüye aktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt 15 Temmuz’da köprüye aktı
15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıldönümü sebebiyle tüm Türkiye’de, demokrasi için bu kara günü unutturmamak ve şehitleri anmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen anma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve milyonlar bir araya geldi. Trafiğe kapatılan köprüde hain darbe girişiminde kaybedilen şehitler rahmet ve minnetle anılırken, failleri de lanetlendi. Esenyurt’ta yaşayan on binlerce vatandaş da bu tarihi gecede 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yerini aldı.

AK parti İlçe Teşkilatı’nın organizasyonuyla Esenyurtlular, Gürpınar’da demirleyen gemilerle Beylerbeyi İskelesi’ne taşındı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik de eşleri ve  çocuklarıyla birlikte gemiye binerek köprüye gitti. Binlerce Esenyurtlu da gemilerle ve kendi imkanlarıyla köprüye giderek bu etkinlikte yerini aldı.

Bu Ülkenin Tarihi Kahramanlarla dolu

O gecenin Türk tarihi için en önemli anlardan birisi olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Ülkenin tarihini ve bahtının değişmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yine köprüde yürüyeceğiz. O gece yapılanların ne kadar önemli olduğunu, neler yaşandığını bir kez daha dillendireceğiz. Bu ülkenin tarihi kahramanlarla dolu. 15 Temmuz’da da yine canını hiçe sayan yüzlerce kahramanımız ortaya çıktı” dedi.

Başkan Alatepe, Esenyurt’un darbe gecesinde üzerine düşeni yaptığını bildirerek “Esenyurt Meydanı’nda on binlerce vatandaşımız toplandı. İlçe sınırlarına yakın bulunan büyük askeri tank birliklerinin çıkış kapıları bir önceki belediye başkanımızın direktifiyle kapatıldı. Böylece tanklar ilçeye giremedi. On binlerce vatandaşımızla Cumhurbaşkanımızı karşılamak üzere havalimanına gittik. Bu sırada hainlerin helikopterlerine ve araçlarına yakıt ikmali yapmak üzere konuşlandırılmış tankerlerin faaliyeti  Esenyurtluların çoğunluğunu oluşturduğu vatandaş grubu tarafından engellendi. Bu iki olayla Esenyurtlu vatandaşlarımızın bu hain girişimde önemli rol oynadığını düşünüyorum. Allah bir daha Türk milletine böyle bir şey yaşatmasın.” diye konuştu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı. Tören, hatim duası ile son buldu. ​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İsrail’de serbest bırakılan Ebru Öztürk'ü Başkan Alatepe KarşıladıÖnceki Haber

İsrail’de serbest bırakılan Ebru Öztürk'...

Gazeteciler 24 Temmuz'u piknikte kutlayacaklarSonraki Haber

Gazeteciler 24 Temmuz'u piknikte kutlaya...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!