esss

Esenyurt Nüfus Müdürlüğünde bitmeyen kuyruk çilesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Nüfus Müdürlüğünde bitmeyen kuyruk çilesi!
En az 35 kişilik işin 14 memur tarafından yapıldığı Esenyurt Nüfus Müdürlüğünde işlem yaptırabilmek tam bir çile. Kuyruklar bitmiyor, sıra gelmiyor…

Esenyurt’ta Nüfus Müdürlüğüne yolu düşenler, uzun kuyruklarla karşılaşıyor.  Nedeni ise çalışan sayısının yetersiz olması.

Nüfus Müdürlüğünde 35 kişilik kadro açılmış ancak atama yapılmadığı için bunun 21’i boş. Bu yüzden 35 kişinin yapacağı işi 14 kişi yapmaya çalışıyor. Durum böyle olunca da nüfusu kayıt altına alınmayan Suriyeli mültecilerle birlikte yaklaşık 900 bin kişi olan ilçede, Nüfus Müdürlüğünde işi olan geceden sıra kapma yarışına giriyor. Uzun kuyruklar ise hem çalışanları hem de yurttaşları mağdur etmiş durumda. 

‘4 GÜNDÜR GELİP GİDİYORUM’

Esenyurt Nüfus Müdürlüğünde gidip de bir gün de işini halledebilen kişi sayısı çok az. İnşaat işçisi olan Ramazan Çakır, nüfus dairesindeki işlerini halledemediği için 4 gündür işe gidemediğini anlatıyor gazetemize. Sabahtan akşama kadar Nüfus Dairesinde olduğunu söyleyen Çakır, personel azlığına bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Serkan Basut isimli yurttaşla kuyrukta beklerken sohbet ediyoruz. 

‘BİRBİRİMİZİ EZEREK SIRA ALIYORUZ’

Sohbetimize başladığımızda 3 saattir sıranın kendisine gelmesini beklediğini ifade ediyor Basut ve şöyle devam ediyor: “Geldiğimde izdiham vardı, bu izdiham arasında zar zor sıra alabildim ancak numara aldıktan sonra da 3 saattir bekliyorum. Önümde ise 100 kişi daha var. Numarayı bina dışında birbirimizi ezerek alıyoruz, bu numarayı aldıktan sonra da ikinci kuyruk başlıyor. Eğer işlerini halledebilirsen hallediyorsun yoksa çile günlerce devam ediyor.” 

İŞE GİRMEDEN İŞTEN ATILMA KAYGISI!

Bir yıldır işsiz olduğunu, yeni iş bulduğunu belirten bir işçi de, “İşyerinden evrak istediler günlerce bu evrak için nüfusa gelip gidiyorum, işyerinden arayıp bugün son evrakları tamamla dediler. İşe girmeden işten atılma kaygısı yaşıyorum” diyor. 

‘PERSONEL EKSİKLİĞİ BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL!’                                                          Lale Demir

Sıra almak için gece 03.00’de gelenlerin olduğunu söyleyen  Lale Demir isimli yurttaş da, yüzlerce kişinin her gün nüfus müdürlüğüne geldiğini ifade ederek şöyle anlatıyor: “Ben numara aldıktan sonra yaklaşık 2 saattir bekliyorum. 100 kişi varmış önümde, bu akşama kadar buradayım bir günüm gitti. Buradaki personel eksikliği bizim sorunumuz değil.Buraya geceden yatak sermen gerekiyor ki işlerini halledebilesin! Randevu sistemi diyorlar arıyorsun ona da ulaşamıyorsun, hastane sistemine dönüştürüyorlar. Okula gideceğiz, işe gideceğiz gidemiyoruz.” 

‘GÜNLERDİR KİMLİK ÇIKARMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM!’

Kimliğini kaybettiğini söyleyen ismini vermek istemeyen bir yurttaş da, kimlik çıkarmak için 3 gündür işe gidemediğini anlatıyor. OHAL sürecinde kimliksiz şekilde dolaştığı için endişe yaşadığını belirterek şöyle anlatıyor: “İlk gün Nüfus Müdürlüğüne geldiğimde 199’u arayarak randevu almam gerektiği söylendi. Eve gittiğimde 199’u aradım ama Kasım ayına randevu veremeyeceklerini söylediler. Bende  günlerdir kimlik çıkarmak için uğraşıyorum.” 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaş Borç BatağındaÖnceki Haber

Vatandaş Borç Batağında

Esenyurt'ta bu kaldırım ayak kaydırıyor!Sonraki Haber

Esenyurt'ta bu kaldırım ayak kaydırıyor!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!